Travelgo
ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ
    sun-solid Αθήνα
    Thu 18.9°C
    Clouds

    Πάσχα στην Αττική: 4 ιδέες για μονοήμερες εκδρομές

    BEST OF
    Κείμενο: Travelgo Team
    Πάσχα στην Αττική: 4 ιδέες για μονοήμερες εκδρομές

    Προτάσεις για πασχαλινές αποδράσεις της τελευταίας στιγμής εντός Αττικής.

    To Πάσχα είναι εδώ και αρκετοί έχουν ήδη αναχωρήσει για τον προορισμό που έχουν επιλέξει. Υπάρχουν όμως και εκείνοι που έμειναν στην Αθήνα και αναζητούν κοντινούς προορισμούς για αποδράσεις της τελευταίας στιγμής.

    Αν ανήκετε στη δεύτερη κατηγορία και έχετε όρεξη για μια εύκολη μονοήμερη εκδρομή τις επόμενες μέρες, τότε οι παρακάτω προορισμοί στην Αττική είναι ιδανικοί για εσάς. Θα χορτάσετε φύση και θα δείτε εικόνες που θα σας κάνουν να νιώσετε ότι βρίσκεστε πολύ μακριά από την Αθήνα.

    Υμηττός

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Ο Υμηττός είναι μια όαση φύσης, καθαρού αέρα και όμορφης θέας, σε απόσταση αναπνοής από την πόρτα του σπιτιού μας. Έχει πολλές και φανταστικές διαδρομές για περπάτημα, ιστορικά μοναστήρια, όπως τη Μονή Καισαριανής που είναι χτισμένη πάνω στα ερείπια αρχαίου ναού και σημεία με εκπληκτική θέα για φωτογράφηση ή για πικ νικ. Μια πολύ καλή περιπατητική διαδρομή είναι το μονοπάτι Νο 5, το οποίο διασχίζει κάθετα σχεδόν όλο το βουνό, από την είσοδο του Αισθητικού Δάσους Υμηττού μέχρι τις πηγές της Καλοπούλας και στη συνέχεια προς τον πύργο της Ανθούσας, για να καταλήξει στην Παιανία. Έχει μήκος 4,3 χλμ. συνολικά και διαρκεί γύρω στις δυόμισι ώρες. Σας προτείνουμε επίσης την κυκλική διαδρομή 10 χλμ. που ξεκινά και καταλήγει στη Μονή Αγίου Ιωάννη Κυνηγού στην Αγία Παρασκευή, περνώντας από το σχετικά άγνωστο αλλά εντυπωσιακό Σπήλαιο του Λιονταριού.

    Πάρνηθα – Λίμνη Μπελέτσι

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Μια βόλτα στην Πάρνηθα είναι πάντα ανανεωτική και ξυπνάει εξερευνητικές διαθέσεις σε όσους αγαπούν τα βουνά και λατρεύουν τη φύση. Η Πάρνηθα διαθέτει ένα πλούσιο δίκτυο μονοπατιών, προσφέρει πολλές ευκαιρίες για δραστηριότητες και κρύβει αρκετές εκπλήξεις. Στις ανατολικές πλαγιές της, σε υψόμετρο 600 μέτρων, βρίσκεται μια πραγματική όαση: η λίμνη Μπελέτσι. Πρόκειται για μια μικρή τεχνητή λίμνη μέσα σε ένα γαλήνιο, καταπράσινο τοπίο, που πολλοί Αθηναίοι δεν γνωρίζουν. Η λίμνη δημιουργήθηκε την περίοδο 1972-1975, ενώ γύρω της εκτείνεται η Ιπποκράτειος Πολιτεία των Αφιδνών. Πάπιες, κύκνοι, χελώνες και βατραχάκια βρίσκουν καταφύγιο εδώ. Μπορείτε να κάνετε πικνίκ σε κάποιο από τα υψώματα περιμετρικά της λίμνης, βόλτες με ποδήλατο ή πεζοπορία στα μονοπάτια τριγύρω. Για να φτάσετε στη λίμνη Μπελέτσι σάς προτείνουμε την υπέροχη και καταπράσινη διαδρομή από το Τατόι και το Κατσαμίδι. Μην παραλείψετε να επισκεφθείτε και το μικρό ξωκλήσι της Αγίας Τριάδος που βρίσκεται λίγα μόλις μέτρα μακριά από τη λίμνη, απολαμβάνοντας παράλληλα την πανέμορφη και πανοραμική θέα του λεκανοπεδίου της Αττικής.

    Μαραθώνας

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Σε απόσταση περίπου 35 χλμ. από το κέντρο της Αθήνας, η τεχνητή λίμνη του Μαραθώνα αποτελεί ιδανική επιλογή για μίνι αποδράσεις από τη ρουτίνα της πόλης. Όλες τις εποχές αξίζει, αλλά την άνοιξη είναι το κάτι άλλο. Απλώνεται σε μια έκταση 2.450 στρεμμάτων και συγκαταλέγεται ανάμεσα στους σημαντικότερους υγρότοπους της Αττικής. Για την ιστορία, η λίμνη σχηματίστηκε από την ανέγερση του φράγματος του Μαραθώνα στη συμβολή των χειμάρρων Χαράδρου και Βαρνάβα και ήταν το κυριότερο απόθεμα νερού για την ύδρευση της Αθήνας από το 1931 μέχρι το 1959. Το εκτεταμένο δίκτυο μονοπατιών και χωματόδρομων γύρω από τη λίμνη προσφέρεται για ποδηλατάδες και περιπάτους που θα σας κάνουν να νιώσετε ότι βρίσκεστε πολύ μακριά από την Αθήνα.

    Σούνιο – Λαύριο

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Στο νοτιότερο άκρο της Αττικής, σε απόσταση περίπου 70 χλμ. από την Αθήνα, το Σούνιο αποτελεί πάντα μια καλή ιδέα για εκδρομή. Ο ναός του Ποσειδώνα, σκαρφαλωμένος στα απόκρημνα βράχια του ακρωτηρίου να κοιτάζει την θάλασσα του Αιγαίου, και το υπέροχο φυσικό τοπίο ασκούν μια γοητεία που καθηλώνει κάθε επισκέπτη. Από εδώ, η θέα της ακτογραμμής και των γειτονικών νησιών είναι μαγική. Για μια διαφορετική εμπειρία μπορείτε να επισκεφθείτε το «Χάος», ένα εντυπωσιακό βάραθρο βάθους 55 μ. και διαμέτρου 120 μ., που βρίσκεται στον Εθνικό Δρυμό Σουνίου (για να φτάσετε εκεί θα ακολουθήσετε από το Λαύριο τις πινακίδες για το χωριό Άγιος Κωνσταντίνος και στη συνέχεια εκείνες προς Χάος και Αγία Τριάδα). Μια ημερήσια εξόρμηση στο Σούνιο μπορεί να συνδυαστεί και με μια βόλτα στο Λαύριο. Αφού περπατήσετε ανάμεσα σε νεοκλασικά και αναστηλωμένα ιστορικά βιομηχανικά κτήρια, θα αράξετε στο λιμάνι για καφέ, φαγητό και ποτό με θέα στα ιστιοπλοϊκά.

    Διαβάστε Επίσης

    gazzetta
    gazzetta insider reader insider