Travelgo
ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ
    sun-solid Αθήνα
    Sat 15.4°C
    Clouds

    Time Out: Οι 16 πιο όμορφες μικρές πόλεις του κόσμου

    BEST OF
    Κείμενο: Travelgo Team
    Time Out: Οι 16 πιο όμορφες μικρές πόλεις του κόσμου

    Από τη Γερμανία και την Ελβετία μέχρι το Νεπάλ και την Ιαπωνία, αυτές οι μικρές πόλεις είναι η χαρά του φωτογράφου.

    Τις 16 ωραιότερες μικρές πόλεις στον κόσμο, ιδανικές για ταξιδιώτες που επιθυμούν να βγουν εκτός πεπατημένης, παρουσιάζει το Time Out. Μικρές σε μέγεθος, αλλά μεγάλες σε ομορφιά, με ιδιαίτερη αρχιτεκτονική και μοναδική ατμόσφαιρα, οι πόλεις του αφιερώματος μοιάζουν βγαλμένες από παραμύθι. Από τη Γερμανία και την Ελβετία μέχρι το Νεπάλ και την Ιαπωνία, οι προτάσεις που ακολουθούν θα σας δώσουν ορισμένες καλές ιδέες για ταξίδια σε μέρη που ίσως να μην είχατε σκεφτεί να επισκεφθείτε.

    Rothenburg ob der Tauber, Γερμανία

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Το Rothenburg ob der Tauber είναι η παραμυθένια πόλη που έχετε δει σε όλα τα social media. Αυτή η μικρή και καλοδιατηρημένη μεσαιωνική πόλη βρίσκεται στη βόρεια Βαυαρία και έχει χαριτωμένα ξύλινα σπίτια με πολύχρωμα λουλούδια στα παράθυρα και πλακόστρωτα δρομάκια, παραδοσιακά εστιατόρια κι ένα κάστρο για εξερεύνηση. Η πόλη έχει εμφανιστεί σε πολλές ταινίες, ενώ ήταν η έμπνευση για το χωριό του Πινόκιο στην ταινία της Walt Disney το 1940.

    Wae Rebo, Ινδονησία

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Το να φτάσει κανείς στην πόλη Wae Rebo στο νησί Flores στην Ινδονησία, είναι μια μικρή περιπέτεια, αλλά τα τοπία σε αποζημιώνουν με το παραπάνω. Η περιοχή προσελκύει επισκέπτες από σχεδόν όλο τον κόσμο, με μεγαλύτερη ατραξιόν τα παραδοσιακά σπίτια Mbaru Niang, τα οποία βρίσκονται στην κορυφή ενός λόφου, με φόντο εντυπωσιακά βουνά μέσα σε μια καταπράσινη ζούγκλα. Το ταξίδι για το Wae Rebo απαιτεί πεζοπορία τριών ωρών και όσοι την κάνουν θα έχουν την ευκαιρία να διανυκτερεύσουν, να συναντήσουν τους ντόπιους χωρικούς και να παρατηρήσουν τα αστέρια σε μια από τις πιο απομακρυσμένες περιοχές της Ινδονησίας.

    Sidi Bou Said, Τυνησία

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Μπορεί η Σαντορίνη και η Μύκονος να έχουν το όνομα, αλλά και αυτό το μέρος στην Τυνησία δεν πάει πίσω. Στην πόλη Sidi Bou Said που βρίσκεται έξω από την Τύνιδα, ο επισκέπτης θα συναντήσει ένα σκηνικό περιλαμβάνει ασβεστωμένα σπίτια, θολωτές στέγες με μπλε πινελιές, φοίνικες και γκαλερί τέχνης. Μετά την εξερεύνηση της πόλης, μπορείτε να απολαύσετε τη νόστιμη τυνησιακή κουζίνα σε μαγαζιά όπως το Café des Delices χαζεύοντας το ηλιοβασίλεμα στη Μεσόγειο.

    Carmel-by-the-Sea, ΗΠΑ

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Η παραλιακή πόλη Carmel-by-the-Sea βρίσκεται στη χερσόνησο Monterey της Καλιφόρνια. Οι γοητευτικοί δρόμοι είναι γεμάτοι με χαριτωμένα εξοχικά σπίτια που θυμίζουν Αγγλία. Εκεί μπορείτε να απολαύσετε το απογευματινό σας τσάι αλλά και να εξερευνήσετε κρυφά σοκάκια. Εδώ βρίσκεται μια καταπληκτική παραλία με θέα τον Ειρηνικό Ωκεανό, όπου το σέρφινγκ, οι καταδύσεις και το καγιάκ δίπλα στις φώκιες αποτελούν καθημερινές δραστηριότητες. Τέλος, η πόλη διαθέτει ένα από τα καλύτερα μονοπάτια κρασιού με αμπελώνες και οινοποιεία και ορισμένα από τα κορυφαία εστιατόρια της Καλιφόρνια.

    Alberobello, Ιταλία

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Το Alberobello είναι μια παραμυθένια πόλη της Απουλίας της Ιταλίας, η οποία περιλαμβάνεται στη λίστα των Μνημείων Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO. Η συγκεκριμένη πόλη είναι διάσημη για τα κατάλευκα σπίτια από ασβεστόλιθο με τους κωνικούς τρούλους, τα λεγόμενα trulli. Τα ιδιαίτερα αυτά σπίτια μπορεί να τα εξερευνήσει κάποιος με μια βόλτα τους λιθόστρωτους δρόμους της πόλης, ιδιαίτερα στη συνοικία Rione Monti, η οποία φιλοξενεί περισσότερα από 1.000 trulli καλυμμένα με αναρριχητικά φυτά και πολύχρωμα λουλούδια.

    Esperance, Αυστραλία

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Η πόλη Esperance, η οποία έχει μόλις 13.000 κατοίκους, είναι αναμφίβολα ένα από τα ομορφότερα μέρη της Δυτικής Αυστραλίας. Οι παραλίες με τη μαλακή άμμο και τα απίστευτα γαλάζια νερά προσελκύουν σέρφερ και κολυμβητές από κάθε γωνιά του κόσμου. Στο Lucky Bay, ο επισκέπτης θα συναντήσει φιλικά καγκουρό, ενώ στο Εθνικό Πάρκο Cap Le Grand, θα δει παιχνιδιάρικα δελφίνια και φώκιες.

    Ogimachi, Ιαπωνία

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Το Ogimachi είναι η μεγαλύτερη πόλη στις αλπικές περιοχές Shirakawa-go και Gokoyama στην Ιαπωνία. Η περιοχή είναι ένα από τα πιο χιονισμένα μέρη στον κόσμο και το τοπίο είναι παραμυθένιο τον χειμώνα. Τα ξύλινα σπίτια, τα οποία είναι άνω των 250 ετών, προστατεύονται από την Unesco και είναι εξίσου εντυπωσιακά την άνοιξη, περιτριγυρισμένα από δάση και ανθισμένες κερασιές. Μπορείτε μάλιστα να διανυκτερεύσετε σε ένα από αυτά, απολαμβάνοντας το τοπικό φαγητό και την πρωινή θέα στα βουνά.

    Grindelwald, Ελβετία

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Στις Βερνικές Άλπεις στην Ελβετία βρίσκεται το Grindelwald, μια μικρή πόλη που μοιάζει βγαλμένη από τη «Μελωδία της Ευτυχίας», με χιονισμένες κορυφές και καταπράσινα λιβάδια τριγύρω. Η κοιλάδα είναι διάσπαρτη από ελβετικά ξύλινα σαλέ, που αποτελούν την τέλεια βάση τον χειμώνα, όταν οι λάτρεις των χειμερινών αθλημάτων συρρέουν στο μεγαλύτερο χιονοδρομικό κέντρο της περιοχής. Μόλις λιώσει το χιόνι, τα χωράφια γεμίζουν με αγριολούλουδα και οι επισκέπτες απολαμβάνουν περισσότερα από 300 χιλιόμετρα μονοπατιών πεζοπορίας και ποδηλατικών διαδρομών που περνούν δίπλα από δάση, ποτάμια και αστραφτερές λίμνες.

    Kralendijk, Bonaire

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Αν και είναι η πρωτεύουσα του τροπικού νησιού Bonaire, το Kralendijk έχει μόνο 3.000 κατοίκους. Αυτό που κάνει αυτό το μέρος τόσο ξεχωριστό είναι η περιοχή στο κέντρο της πόλης, η οποία αποτελείται από ολλανδικά κτήρια που δημιουργούν ένα καλειδοσκόπιο χρωμάτων. Τα κτήρια αυτά φιλοξενούν εστιατόρια, μπουτίκ και καταστήματα καταδύσεων που αξίζει να επισκεφθείτε πριν εξερευνήσετε το υπόλοιπο νησί και τα υπέροχα γαλαζοπράσινα νερά του.

    Stepantsminda, Γεωργία

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Γνωστό και ως Kazbegi, το Stepantsminda βρίσκεται σε μια κοιλάδα ανάμεσα στα βουνά του Καυκάσου, με θέα το πιο διάσημο αξιοθέατο της Γεωργίας: την εκκλησία Gergeti Trinity του 14ου αιώνα, η οποία είναι σκαρφαλωμένη σε ένα λόφο απέναντι από το όρος Kazbek. Η περιοχή αποτελεί την ιδανική βάση για να εξερευνήσετε τους καταρράκτες και τις ιαματικές πηγές του Εθνικού Πάρκου Kazbegi, ενώ υπάρχει ακόμη και μια λίμνη σε σχήμα καρδιάς.

    Guatapé, Κολομβία

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Αυτή η πολύχρωμη πόλη, λίγες ώρες ανατολικά του Μεντεγίν της Κολομβίας, είναι η χαρά των φωτογράφων. Τα πλακόστρωτα δρομάκια πλαισιώνονται από μικρά ξύλινα σπίτια με φωτεινά χρώματα και όμορφες τοιχογραφίες. Ανεβαίνοντας τα 659 σκαλοπάτια στον πανύψηλο βράχο του Guatapé, θα απολαύσετε μια πανοραμική θέα στις γύρω λίμνες και τα νησάκια.

    Ilulissat, Γροιλανδία

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Το Ilulissat είναι μια μικρή πόλη στη Γροιλανδία, μια από τις πιο απομακρυσμένες χώρες στη Γη, η οποία καλύπτεται από χιόνι για μεγάλο μέρος του χρόνου. Με θέα τον απέραντο, παγωμένο ωκεανό στον κόλπο Disko, όπου συχνά επιπλέουν παγόβουνα, το Ilulissat ξεχωρίζει με τα χαριτωμένα, πολύχρωμα ξύλινα σπίτια του που είναι διάσπαρτα στο λευκό τοπίο. Σημειώστε επίσης ότι θεωρείται ένα από τα καλύτερα μέρη για να δείτε το Βόρειο Σέλας.

    Banff, Καναδάς

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Η πόλη Banff βρίσκεται στην καρδιά του Εθνικού Πάρκου Banff, με φόντο τα πανύψηλα Βραχώδη Όρη. Γνωστή ως μια χειμερινή χώρα των θαυμάτων, προσφέρει στους επισκέπτες την ευκαιρία να απολαύσουν τις θερμές πηγές στο χιόνι, καθώς και τα χιονοδρομικά κέντρα που θεωρούνται από τα καλύτερα στον κόσμο. Το καλοκαίρι μπορείς να κάνεις πεζοπορία στην λίμνη Louise με τα γαλάζια νερά και να παρατηρήσεις την άγρια ​​ζωή.

    Sapa, Βιετνάμ

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Η Sapa είναι μια απομακρυσμένη πόλη στο βόρειο Βιετνάμ, ανάμεσα σε καταπράσινα βουνά, βαθιές κοιλάδες και κλιμακωτούς ορυζώνες. Από την πλατεία της πόλης, μπορεί κανείς να δει το όρος Fansipan, το ψηλότερο βουνό στην Ινδοκίνα. Οι δρόμοι της πόλης είναι γεμάτοι με μοτοσικλέτες, βουβάλια και αγορές που πωλούν νόστιμα και ασυνήθιστα υλικά. Η γύρω περιοχή είναι διάσπαρτη με μικροσκοπικά χωριά που φιλοξενούν αρχαίες βιετναμέζικες φυλές και μονοπάτια πεζοπορίας.

    Klaksvik, Νησιά Φερόε

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Το Klaksvik βρίσκεται στο νησί Borðoy και είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη στα απομακρυσμένα Νησιά Φερόε, με πληθυσμό μόλις 5.000 κατοίκους. Τα καταπράσινα βουνά, το ποτάμι που διασχίζει το κέντρο της πόλης και οι δρόμοι που είναι γεμάτοι ξύλινα σπίτια και τοπικά καφενεία, συνθέτουν ένα μοναδικό σκηνικό.

    Ghandruk, Νεπάλ

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Το Ghandruk βρίσκεται στα βορειοδυτικά της Pokhara στο Νεπάλ, στους λόφους της κοιλάδας Modi Khola, στην περιοχή Annapurna. Είναι μια μικρή πόλη που λίγοι ταξιδιώτες γνωρίζουν. Αυτό που προσελκύει τους επισκέπτες εδώ είναι τα εντυπωσιακά πανοράματα στις πανύψηλες κορυφές της Annapurna, του Machhapuchhre και άλλων παγετώνων της περιοχής.

    gazzetta
    gazzetta insider reader insider