Travelgo
ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ
    sun-solid Αθήνα
    Thu 21.1°C
    Clouds

    Γερμανία: 6 μικρές αλλά πανέμορφες πόλεις που αξίζει να επισκεφθείτε

    ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ
    Κείμενο: Travelgo Team
    Γερμανία: 6 μικρές αλλά πανέμορφες πόλεις που αξίζει να επισκεφθείτε

    Μικρές σε μέγεθος αλλά μεγάλες σε ομορφιά πόλεις της Γερμανίας για ταξιδιώτες που αναζητούν ιδιαίτερους και ρομαντικούς προορισμούς.

    Κάθε χρόνο εκατομμύρια τουρίστες επισκέπτονται το Βερολίνο, το Μόναχο, το Αμβούργο κι άλλες μεγάλες πόλεις της Γερμανίας. Αν όμως ψάχνετε για έναν πιο ιδιαίτερο και ρομαντικό προορισμό, υπάρχουν πολλές μικρές γερμανικές πόλεις που αξίζει να ανακαλύψετε. Χρωματιστά σπίτια, πέτρινα σοκάκια και παραμυθένια κάστρα θα σας κάνουν να νιώσετε ότι βρίσκεστε σε κινηματογραφικό πλατό. Αυτές είναι μερικές από τις ομορφότερες μικρές πόλεις της Γερμανίας που αξίζουν την προσοχή σας.

    Ρότενμπουργκ ομπ ντερ Τάουμπερ

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Μέρος του δημοφιλούς Ρομαντικού Δρόμου που διαπερνά τη νότια Γερμανία, το Rothenburg ob der Tauber είναι διάσημο για την καλοδιατηρημένη μεσαιωνική πόλη του. Η βόλτα στο ιστορικό κέντρο με τα παμπάλαια σπίτια, τα πλακόστρωτα σοκάκια, τους πύργους, τις πύλες και τα συντριβάνια, αποτελεί μια απόδραση στο χρόνο. Η πόλη έχει εμφανιστεί σε πολλές ταινίες, ενώ ήταν η έμπνευση για το χωριό του Πινόκιο στην ταινία της Walt Disney το 1940.

    Κβέντλινμπουργκ

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Το Quedlinburg είναι μια μεσαιωνική πόλη γεμάτη πολιτιστικούς θησαυρούς που βρίσκεται στο κρατίδιο Σαξονία- Άνχαλτ. Είναι μία από τις πιο καλοδιατηρημένες μεσαιωνικές πόλεις στην Ευρώπη και αποτελεί μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO. Ένας λαβύρινθος από ρομανικά σπίτια, εκκλησίες, κήπους, πλατείες και δαιδαλώδη σοκάκια προσκαλεί τους επισκέπτες να χαθούν για ώρες. Το σημαντικότερο αξιοθέατο είναι το κάστρο της πόλης πάνω σε λόφο και η εκκλησία του Αγίου Σερβάτιου που χρονολογείται από το 1129.

    Κόχεμ

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Το φυσικό κάλλος της περιοχής, με τους αμπελώνες και τους μαιάνδρους του ποταμού Μοζέλα, μαζί με το κέντρο της παλιάς πόλης, που έχει διατηρήσει τον μεσαιωνικό της χαρακτήρα, κάνουν το Κόχεμ έναν ονειρεμένο προορισμό. Αυτή η γερμανική πόλη διαθέτει ένα από τα ομορφότερα κάστρα της Ευρώπης, το Ράιχσμπουργκ, που είναι χτισμένο στην κορυφή ενός όμορφου λόφου.

    Μπάμπεργκ

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Η Μπάμπεργκ ή Βαμβέργη είναι μία από τις πιο όμορφες πόλεις της Γερμανίας. Βρίσκεται στη βόρεια Βαυαρία, περίπου 60 χιλιόμετρα μακριά από τη Νυρεμβέργη. Η πόλη φημίζεται για τα μνημεία της και την αρχιτεκτονική της (ένα μεγάλο μέρος της έχει χαρακτηριστεί ως Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς από το 1993), ενώ αποτελεί έναν από τους κορυφαίους προορισμούς για τους λάτρεις της μπύρας φιλοξενώντας ζυθοποιίες που χρονολογούνται από το 1500. Μην παραλείψετε να δοκιμάσετε καπνιστή μπύρα Rauchbier.

    Φύσεν

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Απαραίτητη στάση σε κάθε ρομαντικό οδικό ταξίδι, το Füssen είναι μια πόλη γεμάτη με παστέλ χρώματα, περίπου 95 χλμ. νοτιοδυτικά του Μονάχου. Αν και είναι περισσότερο γνωστή ως βάση για επισκέψεις στο παραμυθένιο κάστρο Neuschwanstein, η πόλη έχει πολλά για να σας κρατήσει. Μάθετε για την ιστορία της κατασκευής βιολιών στο Μουσείο Κληρονομιάς της πόλης και στη συνέχεια φωτογραφίστε το Heilig-Geist-Spitalkirche, ένα παρεκκλήσι του 18ου αιώνα με ροζ χρώμα και πίνακες ροκοκό.

    Γκέρλιτς

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Το Görlitz στη Σαξονία είναι μια πόλη βγαλμένη από κινηματογραφικό πλατό. Ήταν η κύρια τοποθεσία γυρισμάτων για το Grand Budapest Hotel του Wes Anderson, ενώ στην πόλη έχουν γυριστεί επίσης σκηνές από τις ταινίες Inglorious Bastards, The Monuments Men και The Book Thief. Περπατώντας στους δρόμους και χαζεύοντας τη γοτθική και αρ νουβό αρχιτεκτονική, είναι εύκολο να καταλάβει κανείς γιατί οι σκηνοθέτες του κινηματογράφου ελκύονται τόσο από αυτήν την όμορφη μικρή πόλη. Απέχει περίπου 100 χλμ. από τη Δρέσδη και είναι η ανατολικότερη πόλη της Γερμανίας στα σύνορα με την Πολωνία.

    Διαβάστε Επίσης

    gazzetta
    gazzetta insider reader insider