Travelgo
ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ
    sun-solid Αθήνα
    Sun 23.7°C
    Clear

    Αυτές είναι οι 8 πιο όμορφες μικρές πόλεις της Ελλάδας

    BEST OF
    Κείμενο: Travelgo Team
    Αυτές είναι οι 8 πιο όμορφες μικρές πόλεις της Ελλάδας

    Το WorldAtlas παρουσιάζει τις 8 ωραιότερες μικρές πόλεις της Ελλάδας που κάθε ταξιδιώτης αξίζει να ανακαλύψει.

    Επιβλητικά κάστρα που ατενίζουν τη θάλασσα, λαβύρινθοι από λιθόστρωτα καλντερίμια, γειτονιές που μοιάζουν σταματημένες στον χρόνο, εκλεκτά τοπικά προϊόντα και φυσικά αξιοθέατα που εντυπωσιάζουν με την ομορφιά τους. Το WorldAtlas έφτιαξε μια λίστα με τις 8 πιο όμορφες μικρές πόλεις της Ελλάδας για τους ταξιδιώτες που θέλουν να γνωρίσουν τα κρυμμένα «διαμάντια» της χώρας.

    Ναύπλιο

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Η πρώτη επίσημη πρωτεύουσα της Ελλάδας παραμένει αρχοντική, γοητεύοντας τους επισκέπτες με τη ρομαντική παλιά πόλη της, τα πλακόστρωτα στενά, τα πανέμορφα νεοκλασικά και τα κάστρα της. Το Ναύπλιο είναι μια πόλη που έχει τα πάντα για να σε χαλαρώσει, να σε ταξιδέψει στο χρόνο και να σε κάνει να επιστρέψεις πολλές φορές. Χαθείτε στα στενά, απολαύστε τη θαλασσινή αύρα και χαλαρώστε στα καφέ και τα εστιατόρια της πόλης. Για να θαυμάσετε την πόλη από ψηλά, θα πρέπει να ανεβείτε τα 999 σκαλοπάτια (στην πραγματικότητα είναι λίγο λιγότερα) μέχρι το Παλαμήδι που ορθώνεται πάνω σε έναν τεράστιο γκρίζο βράχο.

    Μονεμβασιά

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Στο νοτιοανατολικό άκρο της Λακωνίας, μέσα στα μεσαιωνικά τείχη της Μονεμβασιάς βρίσκεται μία από τις πιο καλοδιατηρημένες και ζωντανές καστροπολιτείες της Ελλάδας. Προστατευμένη από το «Μικρό Γιβραλτάρ της Μεσογείου», όπως αποκαλούν τον επιβλητικό βράχο της, η διάσημη καστροπολιτεία με τις 40 βυζαντινές εκκλησίες και τα δαιδαλώδη καλντερίμια είναι ένα παραμυθένιο μέρος που σε μαγεύει με την πρώτη ματιά. Μπαίνοντας στο βράχο από τη μοναδική είσοδο – «μόνη έμβαση» - αρχίζει το ταξίδι στο χρόνο. Λιθόστρωτα καλντερίμια, παλιά αρχοντικά και εκκλησίες που συνυπάρχουν αρμονικά με παραδοσιακούς ξενώνες και καταστήματα, συνθέτουν το σκηνικό στον άψογα διατηρημένο μεσαιωνικό οικισμό.

    Γαλαξίδι

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Χτισμένο στις δυτικές ακτές του κόλπου της Ιτέας, στη Φωκίδα, το Γαλαξίδι με την πλούσια ναυτική ιστορία και την ατμόσφαιρα νησιού, είναι ένας προορισμός που μαγεύει όλες τις εποχές. Ο χαρακτηρισμένος από το 1978 παραδοσιακός οικισμός με τα πέτρινα σοκάκια, τα νεοκλασικά και τα καπετανόσπιτα που μαρτυρούν το ένδοξο ναυτικό παρελθόν της περιοχής, είναι πανέμορφος. Στο Ναυτικό και Ιστορικό Μουσείο - το πρώτο του είδους στην Ελλάδα - βρίσκεται μαζεμένη ολόκληρη η ιστορία του τόπου.

    Πάργα

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Χτισμένη αμφιθεατρικά στο μυχό γραφικού όρμου, όπου κουρνιάζει το κατάφυτο νησάκι της Παναγιάς, προστατευμένη κάτω από τη σκιά του ενετικού της κάστρου, η Πάργα είναι μια πανέμορφη χρωματιστή πόλη, στη βορειοδυτική ακτή της Ελλάδας, που δεν έχει τίποτε να ζηλέψει από ένα νησί. Κάντε μια βόλτα στην παλιά πόλη με την ξεχωριστή αρχιτεκτονική και ανηφορίστε στο κάστρο για να απολαύσετε την υπέροχη θέα στο Ιόνιο. Δυνατό χαρτί της Πάργας είναι οι εντυπωσιακές παραλίες της. Ο Βάλτος, ο Λύχνος και το Σαρακήνικο είναι από τις πιο γνωστές.

    Χώρα Φολεγάνδρου

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Σπίτια με μικρές ασπρισμένες αυλές, γραφικά δρομάκια, πολλές πλατείες με μαγαζιά και εντυπωσιακή θεά προς το Αιγαίο συνθέτουν το σκηνικό στη μαγευτική Χώρα της Φολεγάνδρου. Ο οικισμός είναι χτισμένος στα 200 μέτρα πάνω από τη θάλασσα και απλώνεται μέσα και γύρω από το μεσαιωνικό κάστρο που δεσπόζει στο χείλος του γκρεμού. Εδώ χτυπάει η καρδιά του νησιού. Η εκκλησία της Παναγίας, σκαρφαλωμένη στην κορυφή ενός λόφου, μαγεύει τους επισκέπτες με την ομορφιά της και με την απαράμιλλη θέα στο Αιγαίο.

    Κορώνη

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Μια αρχοντική κωμόπολη με πλούσια ιστορία και νησιωτική γοητεία, ένα ξακουστό ενετικό κάστρο που κατοικείται ακόμα και πολλές υπέροχες παραλίες. Αυτή είναι η Κορώνη, μία από τις πιο όμορφες γωνιές της Μεσσηνίας, στο νοτιοδυτικό άκρο της Πελοποννήσου. Μόλις αντικρίζει κανείς την εικόνα της πόλης, όπως απλώνεται στην πλαγιά, με το κάστρο στην κορυφή και τη θάλασσα στα πόδια της, έχει την αίσθηση ότι βρίσκεται σε νησί. Το κάστρο που στέκει αγέρωχο πάνω από την κωμόπολη, χτίστηκε από τους Ενετούς στα τέλη του 13ου αιώνα πάνω στα ερείπια βυζαντινού φρουρίου. Αξίζει να το επισκεφθείτε για να απολαύσετε τη μαγευτική θέα στον Μεσσηνιακό κόλπο. Σε απόσταση αναπνοής από την πόλη, οι παραλίες Ζάγκα και Μεμί, με τη χρυσή αμμουδιά και τα κρυστάλλινα γαλαζοπράσινα νερά τους, συμπληρώνουν τη γοητευτική εικόνα της Κορώνης.

    Μόλυβος

    Αυτές είναι οι 8 πιο όμορφες μικρές πόλεις της Ελλάδας
    Πηγή: Shutterstock

    Στο βόρειο τμήμα της Λέσβου, ο ΜόλυβοςΜήθυμνα) θεωρείται το στολίδι του νησιού και όχι άδικα. Το επιβλητικό κάστρο που στεφανώνει τον οικισμό, τα γραφικά καλντερίμια, τα πετρόχτιστα σπίτια με τα ξύλινα μπαλκόνια και το πολύχρωμο λιμάνι με τα ψαροκάικα συνθέτουν ένα εξαιρετικής ομορφιάς οικιστικό σύνολο. Από το κάστρο, η θέα στον οικισμό και το Αιγαίο είναι μοναδική και αξίζει να το επισκεφθείτε - ιδανικά την ώρα του ηλιοβασιλέματος. Το γραφικό λιμάνι, όπου τα τραπέζια στα ουζερί και τις ταβέρνες ακουμπάνε πάνω στο κύμα, είναι το επίκεντρο της τουριστικής ζωής του Μολύβου.

    Πύλος

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Χτισμένη αμφιθεατρικά στον κόλπο του Ναυαρίνου, στη νοτιοδυτική ακτή της Πελοποννήσου, η Πύλος είναι μια μικρή πόλη-στολίδι με θέα στο Ιόνιο Πέλαγος. Αφού κάνετε τη βόλτα σας στην κεντρική πλατεία που σφύζει από ζωή, εξερευνήστε το Νιόκαστρο, ένα από τα πιο καλοδιατηρημένα κάστρα της Ευρώπης, που έχτισαν οι Οθωμανοί το 1573. Σε κοντινή απόσταση βρίσκεται η διάσημη παραλία Βοϊδοκοιλιά, με το σχήμα του γράμματος Ωμέγα και τα υπέροχα γαλαζοπράσινα νερά. Η παρακείμενη λιμνοθάλασσα της Γιάλοβας, ένας φυσικός βιότοπος για διάφορα είδη πουλιών, τονίζει ακόμη περισσότερο την ιστορία και τη φύση της Πύλου.

    Διαβάστε Επίσης

    gazzetta
    gazzetta insider reader insider