Travelgo
ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ
    sun-solid Αθήνα
    Sat 22.3°C
    Clouds

    Telegraph: Αυτό το νησί των Κυκλάδων είναι ο απόλυτος οικογενειακός προορισμός

    BEST OF
    Κείμενο: Travelgo Team
    Telegraph: Αυτό το νησί των Κυκλάδων είναι ο απόλυτος οικογενειακός προορισμός

    Σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα, αυτό το νησί των Κυκλάδων αποτελεί μια γαλήνια εναλλακτική σε σύγκριση με τα γειτονικά υπερτουριστικά νησιά.

    Τους καλύτερους ελληνικούς προορισμούς για οικογενειακές διακοπές το 2024 παρουσιάζει σε πρόσφατο άρθρο της η Telegraph. Ανάμεσα σε αυτούς βρίσκεται και η Νάξος. Σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα, το μεγαλύτερο νησί των Κυκλάδων αποτελεί μια γαλήνια εναλλακτική σε σύγκριση με γειτονικά υπερτουριστικά νησιά.

    Η Νάξος προσφέρει αμέτρητες επιλογές και δίνει τη δυνατότητα σε γονείς και παιδιά να περάσουν αξέχαστα. Το νησί διαθέτει πολλές παραλίες που είναι ιδανικές για οικογένειες με παιδιά, όπως η παραλία του Αγίου Γεωργίου, που βρίσκεται κοντά στη Χώρα και οι οργανωμένες παραλίες Αγία Άννα και Άγιος Προκόπιος με τη χρυσή αμμουδιά και τα πεντακάθαρα νερά.

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Η Telegraph προτρέπει τους ταξιδιώτες να εξερευνήσουν τα συναρπαστικά ορεινά χωριά του νησιού: τις Μέλανες, όπου βρίσκονται οι γιγαντιαίοι και μυστηριώδεις Κούροι, το πανέμορφο Χαλκί και την Απείρανθο με τα μαρμάρινα σοκάκια και τις ταβέρνες που σερβίρουν παραδοσιακές λιχουδιές.

    Ένας ανεξερεύνητος θησαυρός

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Ένα ακόμη πρόσφατο αφιέρωμα στη Νάξο βλέπουμε στην αυστριακή εφημερίδα Kurier, η οποία αποκαλεί το νησί «θησαυρό που ευτυχώς μοιάζει ακόμη ανεξερεύνητος» και προσκαλεί τους περιπατητές για να ανακαλύψουν τα μονοπάτια, να απολαύσουν την τοπική κουζίνα και να περιηγηθούν στα κυκλαδίτικα και μεσαιωνικά σοκάκια.

    Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, το περασμένο καλοκαίρι πραγματοποιήθηκε στο νησί επίσκεψη πλήθους Αυστριακών επαγγελματιών και δημοσιογράφων με τη στήριξη του Γραφείου ΕΟΤ, του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων και του οργανισμού Springer Reisen. Παράλληλα με τα αφιερώματα σε Αυστρία και Αγγλία, η Νάξος βρίσκεται στην πρώτη θέση μεταξύ των ελληνικών νησιών σε λίστα που ανακοίνωσε το Ισπανικό Business Insider με τα 10 καλύτερα μέρη του κόσμου.

    «Φύση, μυθολογία, γαστρονομία και δραστηριότητες, διαφοροποιούν τη Νάξο έναντι ανταγωνιστικών προορισμών. Το 2023 «έκλεισε» με θετικό πρόσημο και νέα ρεκόρ επισκεψιμότητας, ενώ το αφήγημα για τη νέα σεζόν εξαπλώνεται σε εύρος αγορών με «αιχμή του δόρατος» την αυθεντικότητα.

    Αξίζει να σημειωθεί πως το διάστημα 15-17 Μαρτίου, ο δήμος διοργανώνει τριήμερο πρωτότυπων αποκριάτικων εκδηλώσεων γεμάτο χρώματα, μουσικές παραδόσεις και αναβιώσεις Διονυσιακών εθίμων, απευθύνοντας το πρώτο κάλεσμα σε κατοίκους και ταξιδιώτες, ενόψει της νέας σεζόν.

    Διαβάστε Επίσης

    gazzetta
    gazzetta insider reader insider