Travelgo
ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ
    sun-solid Άνδρος
    Sun 18.7°C
    Clouds

    El Pais: Αυτό είναι το ιδανικό ελληνικό νησί για να ξεφύγετε από τα συνηθισμένα

    BEST OF
    Κείμενο: Travelgo Team
    El Pais: Αυτό είναι το ιδανικό ελληνικό νησί για να ξεφύγετε από τα συνηθισμένα

    Η El Pais βάζει ένα ελληνικό νησί στους 10 καλύτερους εναλλακτικούς προορισμούς της Ευρώπης για το 2024.

    Η Άνδρος είναι ένας από τους 10 ιδανικούς εναλλακτικούς ευρωπαϊκούς προορισμούς που προτείνει για το 2024 η εφημερίδα El Pais. «Χωρίς τα μεγάλα πλήθη τουριστών, αυτά τα μέρη δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από τα μεγάλα τουριστικά ονόματα της Ευρώπης», τονίζουν στην εισαγωγή οι ταξιδιωτικοί συντάκτες της δημοφιλούς ισπανικής εφημερίδας.

    Το άρθρο ξεκινά με μια εντυπωσιακή φωτογραφία από τη γνωστή παραλία του κυκλαδίτικου νησιού, «Της Γριάς Το Πήδημα» και προτρέπει τους εκατομμύρια αναγνώστες να ξεφύγουν από τα τετριμμένα.

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Σύμφωνα με την εφημερίδα, η Άνδρος «ταυτίζεται με την πεζοπορία και αποτελεί μια πολύ ενδιαφέρουσα περίπτωση μεταξύ των ελληνικών νησιών. Οι απαστράπτουσες παραλίες, οι αρχαιολογικοί χώροι, οι ορεινές περιοχές, η εντυπωσιακή βλάστηση, τα νεοκλασικά αρχοντικά και τα πανέμορφα χωριά έχουν ξεφύγει από τα "δίχτυα" του μαζικού τουρισμού, ενώ η πρωτοβουλία Andros Routes έχει δημιουργήσει ένα εντυπωσιακό περιπατητικό δίκτυο».

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Δήμος Άνδρου έχει αποσπάσει ήδη θετικά σχόλια για τη νέα διεθνή διάκριση στο πλαίσιο ενημέρωσης επαγγελματιών και οργανωτών ταξιδίων από Ισπανία και άλλες αγορές.

    «Η Άνδρος είναι ένας προορισμός με δυναμική που μπορεί να κάνει τη διαφορά. Η εγγύτητα από την Αθήνα και η αυθεντικότητα μαζί με τη φύση, τα activities και τις τέχνες δημιουργούν μια μοναδική «μαγιά» εξαιρετικής ποιότητας», προσθέτει ο εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος για τον Τουρισμό στον Δήμο Άνδρου, Νίκος Μουστάκας.

    Ο «δεκάλογος» των εναλλακτικών προορισμών της El Pais περιλαμβάνει επίσης το Τάρτου της Εσθονίας, το Τρεβίζο, το Αυστριακό Κουφστάιν, τη Λαπωνία, το Φράιμπουργκ, το Ντελφτ στην Ολλανδία, την Μπράγκα της Πορτογαλίας, το Ελβετικό εθνικό πάρκο και τη Νορβηγική Σέντζα.

    Διαβάστε Επίσης

    gazzetta
    gazzetta insider reader insider