Travelgo
ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ
    sun-solid Αθήνα
    Mon 23.7°C
    Clear

    Δύο ελληνικοί προορισμοί στους καλύτερους στον κόσμο για φαγητό

    BEST OF
    Κείμενο: Travelgo Team
    Δύο ελληνικοί προορισμοί στους καλύτερους στον κόσμο για φαγητό

    Η Ελλάδα δεν θα μπορούσε να λείπει από τη λίστα του Tripadvisor με τους καλύτερους γαστρονομικούς προορισμούς παγκοσμίως για το 2024.

    Πέρα από τα αξιοθέατα και τις φυσικές ομορφιές, το φαγητό αποτελεί βασικό κομμάτι μιας ταξιδιωτικής εμπειρίας. Γι΄αυτό το Tripadvisor, στο πλαίσιο των ετήσιων βραβείων Travellers' Choice Best of the Best, δημοσιεύει κάθε χρόνο και μια λίστα με τους καλύτερους προορισμούς στον κόσμο για φαγητό, σύμφωνα με τις προτιμήσεις των χρηστών της πλατφόρμας.

    Η Ελλάδα δεν θα μπορούσε να λείπει από μια τέτοια λίστα. Φέτος, δύο ελληνικοί προορισμοί μπήκαν στους 25 κορυφαίους γαστρονομικούς προορισμούς παγκοσμίως: η Κρήτη και η Αθήνα.

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Δεν μας προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι η Κρήτη αναδείχθηκε ως ο τρίτος καλύτερος προορισμός στον κόσμο για φαγητό. Η κρητική κουζίνα είναι παγκοσμίως γνωστή για την ποιότητα και τη νοστιμιά της. Από το διάσημο ελαιόλαδο και την πιστοποιημένη γραβιέρα μέχρι το πεντανόστιμο κρέας και τη μεθυστική τσικουδιά, τα προϊόντα της κρητικής γης είναι απλά μοναδικά.

    souvlaki
    spanakopita
    Πηγή: Shutterstock

    Επίσης, η Αθήνα βρίσκεται στην 15η θέση της λίστας με τους 25 κορυφαίους γαστρονομικούς προορισμούς στον κόσμο. Gourmet εστιατόρια, παραδοσιακές ταβέρνες και μαγειρεία που σερβίρουν αυθεντικές ελληνικές γεύσεις, αλλά και ξεχωριστά μαγαζιά για brunch και street food, συνθέτουν την πλούσια γαστρονομική σκηνή της Αθήνας που προσφέρει στον απαιτητικό επισκέπτη μια μεγάλη γκάμα γευστικών επιλογών.

    Tripadvisor: Οι 25 καλύτεροι προορισμοί για φαγητό στον κόσμο

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Οι νικητές των βραβείων Travellers’ Choice Best of the Best είναι προορισμοί των οποίων τα ξενοδοχεία, τα εστιατόρια και οι δραστηριότητες έλαβαν μεγάλο όγκο διθυραμβικών κριτικών και απόψεων από την κοινότητα του Tripadvisor σε διάστημα 12 μηνών. Λιγότερο από το 1% των 8 εκατομμυρίων καταχωρίσεων στο Tripadvisor επιβραβεύονται με Best of the Best.

    Ακολουθεί αναλυτικά η λίστα με τους 25 καλύτερους προορισμούς για φαγητό στον κόσμο:

    1. Ανόι
    2. Ρώμη
    3. Κρήτη
    4. Κούσκο
    5. Φλωρεντία
    6. Νέο Δελχί
    7. Βαρκελώνη
    8. Νέα Ορλεάνη
    9. Λισαβόνα
    10. Πουκέτ
    11. Παρίσι
    12. Τζαϊπούρ
    13. Μπακού
    14. Κωνσταντινούπολη
    15. Αθήνα
    16. Καρταχένα
    17. Τσιάνγκ Μάι
    18. Κούβα
    19. Τζαμάικα
    20. Μεντόζα
    21. Τσάρλεστον
    22. Κιότο
    23. Πόλη του Παναμά
    24. Σάο Πάολο
    25. Μπουένος Άιρες

    Διαβάστε Επίσης

    gazzetta
    gazzetta insider reader insider