Travelgo
ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ
    sun-solid Αθήνα
    Thu 21.8°C
    Clouds

    Taste Atlas: Δύο ελληνικά γλυκά στη λίστα με τα 50 καλύτερα του κόσμου

    BEST OF
    Κείμενο: Travelgo Team
    Taste Atlas: Δύο ελληνικά γλυκά στη λίστα με τα 50 καλύτερα του κόσμου

    Δύο ελληνικά γλυκά φιγουράρουν στη λίστα του Taste Atlas με τα 50 καλύτερα γλυκά του κόσμου - Ποιο είναι στη λίστα με τα χειρότερα.

    Τα ελληνικά γλυκά δεν θα μπορούσαν να λείπουν από τη λίστα του Taste Atlas με τα καλύτερα βαθμολογημένα γλυκά παγκοσμίως. Οι λίστες που δημοσιεύει κατά καιρούς το Taste Atlas βασίζονται στις αξιολογήσεις του κοινού, με μια σειρά μηχανισμών που αναγνωρίζουν τους πραγματικούς χρήστες και αγνοούν τις αξιολογήσεις των bot, των εθνικιστών ή των πατριωτών και δίνουν πρόσθετη αξία στις αξιολογήσεις των χρηστών.

    travelgo.gr
    Μελομακάρονα (πηγή: Shutterstock)

    Συγκεκριμένα, στη λίστα με τα 50 κορυφαία γλυκά του κόσμου, τα μελομακάρονα κατέλαβαν την 34η θέση. Το Taste Atlas γράφει: «Αν και πιστεύεται ότι προέρχονται από την αρχαία Φοινίκη, τα μελομακάρονα αποτελούν σήμερα ένα τυπικό ελληνικό χριστουγεννιάτικο κέρασμα. Αυτά τα νόστιμα μπισκότα από σιμιγδάλι είναι παραδοσιακά αρωματισμένα με μέλι, ξύσμα πορτοκαλιού, κανέλα, ελαιόλαδο και μερικές φορές κονιάκ. Αμέσως μετά το ψήσιμο, τα μελομακάρονα-μπισκότα περιχύνονται με σιρόπι και στη συνέχεια πασπαλίζονται με αλεσμένα καρύδια. Αν και ορισμένοι υποστηρίζουν ότι ένα άλλο ελληνικό κέρασμα που ακούει στο όνομα φοινίκια αναφέρεται σε ένα ελαφρώς διαφορετικό επιδόρπιο, που περιστασιακά τηγανίζεται και σερβίρεται χωρίς καρύδια, σήμερα και οι δύο ονομασίες χρησιμοποιούνται εναλλακτικά».

    travelgo.gr
    Γαλακτομπούρεκο (πηγή: Shutterstock)

    Στην 37η θέση της λίστας βρίσκεται το γαλακτομπούρεκο, για το οποίο το Taste Atlas αναφέρει: «Αυτό το παραδοσιακό ελληνικό επιδόρπιο αποτελείται από πολυάριθμα φύλλα που πασπαλίζονται με λιωμένο βούτυρο και συνδυάζονται με μια ελαφριά κρέμα σιμιγδάλι. Αφού ψηθεί και παγώσει καλά, το γλυκό παραδοσιακά περιλούζεται με πορτοκάλι, ζαχαρούχο σιρόπι, επιτρέποντας στα στρώματα να απορροφήσουν τις γεύσεις και να μετατρέψουν το γαλακτομπούρεκο σε μια μαλακή, βελούδινη λιχουδιά. Αυτό το κλασικό ελληνικό γλυκό βρίσκεται συνήθως σε ζαχαροπλαστεία και παραδοσιακές ταβέρνες σε όλη τη χώρα».

    Στην κορυφή της λίστας με τα 50 καλύτερα γλυκά του κόσμου βρίσκονται οι κρέπες. Το βραζιλιάνικο Bom-bocado, το περουβιανό Queso Helado, το τιραμισού και η κρεμ μπρουλέ συμπληρώνουν το top 5.

    Όσον αφορά στα χειρότερα βαθμολογημένα γλυκά στον κόσμο, η Ελλάδα «εκπροσωπείται» από το κουφέτο, το οποίο βρίσκεται στην 69η θέση.

    gazzetta
    gazzetta insider reader insider