Travelgo
ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ
    sun-solid Ζάκυνθος
    Thu 19.4°C
    Clouds

    Οι δύο ελληνικές ταβέρνες που ξεχωρίζει ο Guardian

    BEST OF
    Κείμενο: Travelgo Team
    Οι δύο ελληνικές ταβέρνες που ξεχωρίζει ο Guardian

    Η βρετανική εφημερίδα Guardian έφτιαξε μια λίστα με 35 από τα καλύτερα εστιατόρια της Ευρώπης - Ανάμεσά τους βρίσκονται και δύο ταβέρνες ελληνικών νησιών.

    Από την Ιρλανδία μέχρι την Ιταλία, δημοσιογράφοι και συνεργάτες του Guardian αποκαλύπτουν τα αγαπημένα τους μέρη για φαγητό στην Ευρώπη. Ανάμεσα στα 35 εστιατόρια της λίστας βρίσκουμε και δύο ταβέρνες σε ελληνικά νησιά - συγκεκριμένα στη Σαντορίνη και τη Ζάκυνθο. Αυτές είναι οι ελληνικές ταβέρνες που ξεχώρισε και προτείνει η βρετανική εφημερίδα.


    Το Ψαράκι, Σαντορίνη

    travelgo.gr
    Πηγή: Το Ψαράκι/ Facebook

    Το Ψαράκι βρίσκεται μακριά από τα πολυσύχναστα σημεία του νησιού, στη Βλυχάδα, στο νότιο άκρο της Σαντορίνης. Όπως αναφέρει ο Guardian, μπορεί να μην έχει τόσο εντυπωσιακή θέα (αν και προσφέρει όμορφη θέα στο μικροσκοπικό λιμανάκι από κάτω), αλλά τα πιάτα με φρέσκα θαλασσινά του σεφ Θανάση Σφουγγάρη (ψητή σαρδέλα με κρεμμύδι και αρωματικά, φιλέτο μπακαλιάρου αχνιστό με λευκό κρασί και σάλτσα κάπαρης κ.ά.) θα σας ενθουσιάσουν.

    Σταθμός, Ζάκυνθος

    travelgo.gr
    Πηγή: Σταθμός/ Facebook

    Σύμφωνα με τον Guardian, αυτή η ταβέρνα που στεγάζεται στον παλιό σταθμό λεωφορείων της πόλης της Ζακύνθου, αποτελεί κορυφαία επιλογή για χορταστικές μερίδες λαχταριστού σπιτικού φαγητού. Ο Σταθμός φημίζεται για το κουνέλι στιφάδο του. Το εστιατόριο το προτιμούν και οι ντόπιοι, γι' αυτό καλό είναι να πάτε νωρίς για να πιάσετε ένα από τα τραπέζια με θέα στο δρόμο, συμβουλεύει το άρθρο.

    Διαβάστε Επίσης

    gazzetta
    gazzetta insider reader insider