Travelgo
ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ
    sun-solid Αθήνα
    Fri 19.9°C
    Clear

    8 υπέροχοι λόγοι για να ταξιδέψετε στην Ευρώπη το 2024

    BEST OF
    Κείμενο: Travelgo Team
    8 υπέροχοι λόγοι για να ταξιδέψετε στην Ευρώπη το 2024

    Μια λίστα με μερικά από τα καλύτερα πράγματα που μπορείτε να κάνετε τους επόμενους 12 μήνες σε διάφορα μέρη της Ευρώπης.

    Από συναρπαστικά ταξίδια με τρένο και με ποδήλατο μέχρι πάρτι στα 3.000 μέτρα, αυτοί είναι μερικοί από τους καλύτερους λόγους για να ταξιδέψει κανείς στην Ευρώπη το 2024, σύμφωνα με την ετήσια λίστα του Time Out. Διαβάστε και πάρτε ιδέες για τα ταξίδια της νέας χρονιάς.

    Οι Ολυμπιακοί Αγώνες στο Παρίσι

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Το 2024 είναι η σειρά της γαλλικής πρωτεύουσας να φιλοξενήσει το μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός στον κόσμο. Ταξιδέψτε στο Παρίσι για την τελετή Έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων στις 26 Ιουλίου και δείτε από κοντά αθλητές παγκόσμιας κλάσης ή περιμένετε την έναρξη των Παραολυμπιακών αγώνων στις 28 Αυγούστου και θαυμάστε το ταλέντο των Παραολυμπιακών αθλητών.

    Ταξίδι με vintage τρένο στην Ιταλία

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Τα ανανεωμένα vintage τουριστικά τρένα του εθνικού σιδηροδρομικού δικτύου της Ιταλίας Ferrovie dello Stato Italiane αποτελούν έναν υπέροχο τρόπο για να ταξιδέψει κανείς στη γείτονα χώρα. Τα τρένα αυτά θα μεταφέρουν επιβάτες από μεγάλες πόλεις στην εξοχή μέσα σε πανέμορφα vintage βαγόνια. Θα υπάρχουν τρεις τύποι νέων υπηρεσιών (πολυτελείς, express και οι budget-friendly). Το πρώτο δρομολόγιο - ένα νυχτερινό τρένο από τη Ρώμη προς τους Δολομίτες - ξεκίνησε τον Δεκέμβριο, ενώ τα υπόλοιπα θα ακολουθήσουν το 2024.

    Ένα πολιτιστικό «στολίδι» στην Αυστρία

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Η περιοχή Salzkammergut της Αυστρίας, όπου ο αυτοκράτορας Φραγκίσκος Ιωσήφ και ο συνθέτης Γκούσταβ Μάλερ είχαν τα αλπικά θέρετρά τους, είναι μία από τις Πολιτιστικές Πρωτεύουσες της Ευρώπης για το 2024. Αυτό το ειδυλλιακό μέρος θα γεμίσει με μουσική, τέχνη και περφόρμανς αυτή τη χρονιά.

    Διασχίστε 8 χώρες με ποδήλατο

    Το μονοπάτι Trans Dinarica, μια νέα ποδηλατική διαδρομή στα Βαλκάνια, βρίσκεται στην κορυφή της bucket list για το 2024 πολλών ποδηλατών. Η διαδρομή που ακολουθεί έναν διάδρομο εθνικών πάρκων, κατά μήκος της ακτής της Αδριατικής, μέσα από δάση και χωριά της ενδοχώρας, περιλαμβάνει γεύμα και διαμονή στο τέλος κάθε μέρας. Το ταξίδι εστιάζει στην προβολή της ομορφιάς της περιοχής με βιώσιμο τρόπο.

    Μια ντίσκο στα 3.000 μέτρα στις Άλπεις

    Η ντισκοτέκ Detour σκαρφαλώνει στις Άλπεις για το 2024, προσφέροντας ένα σόου υψηλών προδιαγραφών. Τον Μάιο του 2024, η pop-up ντίσκο που εμφανίζεται στα πιο απροσδόκητα μέρη σε όλο τον κόσμο, θα επισκεφθεί τις κορυφές των ελβετικών Άλπεων. Πιο συγκεκριμένα, θα βρίσκεται πάνω από το χωριό Lauterbrunnen και θα ανοίξει τις πύλες της για περίπου 300 επισκέπτες που θα παρευρεθούν το ψηλότερο πάρτι της Ευρώπης. Το main event θα διοργανωθεί στο Piz Gloria, ένα περιστρεφόμενο εστιατόριο σκαρφαλωμένο στην κορυφή του βουνού.

    Δύο κορυφαία μουσεία στη Λισαβόνα

    Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Fundação Calouste Gulbenkian (@fcgulbenkian)

    Η πορτογαλική πρωτεύουσα έχει ένα γεμάτο πρόγραμμα συναυλιών και μουσικών φεστιβάλ για το 2024, αλλά το πολιτιστικό highlight της χρονιάς είναι η επαναλειτουργία δύο μεγάλων μουσείων. Το πρώτο εξάμηνο του έτους, το Κέντρο Μοντέρνας Τέχνης Gulbenkian (γνωστό και ως CAM) - που φιλοξενεί την πιο διάσημη συλλογή μοντέρνας και σύγχρονης τέχνης στην Πορτογαλία - θα ανοίξει ξανά τις πόρτες του υπέροχου νέου κτηρίου του στο κοινό. Εν τω μεταξύ, το MUDE (Lisbon’s Design and Fashion Museum) υπόσχεται να επαναλειτουργήσει το δεύτερο τρίμηνο του νέου έτους, αφού ήταν κλειστό από το 2016.

    Πάρτι σε παλιό αεροδρόμιο του Βερολίνου

    Δεν είναι μυστικό ότι οι Βερολινέζοι ξέρουν πώς να παρτάρουν και έχουν βρει ακόμη πιο δημιουργικούς τρόπους για να το κάνουν. Δύο από τα ιστορικά κτήρια της πόλης μετατράπηκαν πρόσφατα σε nightclubs: μια αρχαία ακρόπολη που σήμερα φιλοξενεί το Zita Club και το παλιό αεροδρόμιο Tegel, το οποίο τώρα φιλοξενεί το Turbulence TXL. Η καντίνα του αεροδρομίου έχει μετατραπεί σε έναν τεράστιο νέο χώρο πάρτι και εκδηλώσεων. Το κτήριο, διάσημο για την εντυπωσιακή μπρουταλιστική αρχιτεκτονική του, μπορεί να φιλοξενήσει έως και 700 άτομα.

    Κοιμηθείτε δίπλα σε λιοντάρια σε μια διαφανή φούσκα στην Αγγλία

    Γνωρίζατε ότι μπορείτε να κάνετε σαφάρι στο Κεντ της Αγγλίας; Στο Port Lympne Safari Park θα αποκοιμηθείτε κάτω από τον έναστρο ουρανό και θα ξυπνήσετε με τους ήχους της άγριας ζωής. Από φέτος οι επισκέπτες μπορούν να μείνουν στο Lookout Bubble, μια διαφανή φούσκα λίγα λεπτά μακριά από το lion pride του πάρκου. Να μια πρωτότυπη ιδέα για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου!

    gazzetta
    gazzetta insider reader insider