Travelgo
ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ
    sun-solid Αθήνα
    Fri 18.6°C
    Clear

    Έρευνα: Αυτή η ευρωπαϊκή πόλη είναι ο top προορισμός για οικονομικές αποδράσεις

    BEST OF
    Κείμενο: Travelgo Team
    Έρευνα: Αυτή η ευρωπαϊκή πόλη είναι ο top προορισμός για οικονομικές αποδράσεις

    Το DiscoverCars.com έκανε έρευνα για 10 από τους πιο φημισμένους χειμερινούς προορισμούς στην Ευρώπη και βρήκε τον πιο οικονομικό.

    Η ιστοσελίδα ενοικίασης αυτοκινήτων DiscoverCars.com έκανε έρευνα για να βρει τις κορυφαίες πόλεις στην Ευρώπη για οικονομικές αποδράσεις τον χειμώνα. Η έρευνα εστίασε σε 10 από τους πιο φημισμένους χειμερινούς προορισμούς (η Αθήνα δεν συμπεριλήφθηκε στην έρευνα) και εξέτασε διάφορους παράγοντες όπως το μέσο κόστος μιας εβδομαδιαίας διαμονής σε ξενοδοχείο, το μέσο κόστος ενοικίασης αυτοκινήτου, το κόστος του μεγαλύτερου αξιοθέατου της πόλης, τον αριθμό φθηνών εστιατορίων κ.ά.

    Η Κρακοβία κορυφαίος προορισμός για budget αποδράσεις

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Σύμφωνα με τα αποτελέσματα αυτής της έρευνας, η Κρακοβία είναι ο top προορισμός για ένα φθηνό ταξίδι στην Ευρώπη αυτό τον χειμώνα. Η έρευνα βρήκε 665 «φθηνά» εστιατόρια στη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Πολωνίας και υπολόγισε ότι το μέσο κόστος διαμονής μίας εβδομάδας (σε ξενοδοχείο) είναι γύρω στα 500 ευρώ. Επίσης, η Κρακοβία έχει το φθηνότερο κόστος ενοικίασης αυτοκινήτου από όλες τις πόλεις που εξετάστηκαν από το DiscoverCars.com.

    6 πράγματα που πρέπει να κάνετε στην Κρακοβία

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    1. Κάντε μια βόλτα στην Παλιά Πόλη (Stare Miasto), η οποία σώθηκε από τους βομβαρδισμούς και αποτελεί από το 1978 Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO. Εδώ θα δείτε τη μεγαλύτερη μεσαιωνική πλατεία της Ευρώπης, τη Rynek Glowny, τον πύργο του δημαρχείου του 14ου αιώνα, την εντυπωσιακή εκκλησία της Αγίας Μαρίας και το Sukiennice, τη μεσαιωνική αγορά υφασμάτων που σήμερα φιλοξενεί πλήθος καταστημάτων.

    2. Περπατήστε στην περίφημη Βασιλική Οδό χαζεύοντας τα ιστορικά κτήρια και ανεβείτε στο λόφο Wawel με το παραμυθένιο κάστρο. Τα τείχη με τις πολεμίστρες, τα λιθόστρωτα σοκάκια και τα μεσαιωνικά κτήρια θα σας ταξιδέψουν στον χρόνο καθώς απολαμβάνετε τη θέα στην πόλη και τον ποταμό Βιστούλα.

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    3. Κάντε μια βόλτα στο Kazimierz, την παλιά εβραϊκή συνοικία που έγινε γνωστή διεθνώς από την ταινία η «Λίστα του Σίντλερ». Είναι μια γειτονιά με δεκάδες μικρά μαγαζάκια, όμορφα cafes, εστιατόρια και μπαρ.

    4. Επισκεφθείτε ένα milk bar (παραδοσιακά μαγαζιά με καφέ και φαγητό) για να δοκιμάσετε pierogi (χειροποίητα γεμιστά ζυμαρικά) και kielbaski (λουκάνικα).

    5. Οργανώστε μια εκδρομή στα Αλατορυχεία Wieliczka, που απέχουν μόλις 15 χλμ. από το κέντρο της Κρακοβίας.

    6. Επισκεφθείτε το στρατόπεδο συγκέντρωσης του Άουσβιτς, που βρίσκεται σε απόσταση περίπου 60 χλμ. δυτικά της πόλης.

    gazzetta
    gazzetta insider reader insider