Travelgo
ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ
    sun-solid Αθήνα
    Wed 18.9°C
    Clouds

    5 κορυφαίοι προορισμοί για ήρεμες διακοπές το 2024 - Ανάμεσά τους και ένας ελληνικός

    BEST OF
    Κείμενο: Travelgo Team
    5 κορυφαίοι προορισμοί για ήρεμες διακοπές το 2024 - Ανάμεσά τους και ένας ελληνικός

    Προορισμοί που δεν βουλιάζουν από κόσμο, ιδανικοί για ταξιδιώτες που αναζητούν διαφορετικές και μοναδικές εμπειρίες.

    Η νέα λίστα «Not Hot» της ταξιδιωτικής εταιρείας Intrepid Travel παρουσιάζει πέντε προορισμούς σε όλο τον κόσμο για ταξιδιώτες που αναζητούν ήρεμες διακοπές το 2024. Όπως δήλωσε στο CNBC Travel ο Matt Berna, πρόεδρος της Intrepid Travel, ο ετήσιος κατάλογος της εταιρείας επιχειρεί να καταπολεμήσει τον υπερτουρισμό, βοηθώντας τους ταξιδιώτες να αποφύγουν τα πλήθη αλλά και να εμπνευστούν να αναζητήσουν «διαφορετικές και μοναδικές εμπειρίες σε όλο τον κόσμο, σε κοινότητες που μπορούν πραγματικά να επωφεληθούν από τους επισκέπτες».

    Η λίστα του 2024 περιλαμβάνει πέντε προορισμούς: δύο από αυτούς βρίσκονται στην Ευρώπη, δύο στην Ασία και ένας στην Κεντρική Αμερική. Ανάμεσά τους κι ένας ελληνικός προορισμός: τα νησιά του Ιονίου!

    Ακολουθεί αναλυτικά η λίστα με τους προορισμούς.

    Κορσική

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Σε αντίθεση με το κορεσμένο από τουρίστες Ποζιτάνο της Ιταλίας, οι ταξιδιώτες που επισκέπτονται την Κορσική μπορούν «να απολαύσουν μια πιο αυθεντική, ήρεμη και καθηλωτική εμπειρία... χωρίς τα αμέτρητα πλήθη τουριστών», αναφέρει η Intrepid Travel. Η γοητεία του νησιού εκτείνεται πέρα από τις ακτές του. Η Κορσική είναι επίσης γνωστή για το μονοπάτι πεζοπορίας μήκους 180 χλμ. - το GR20 - και πολλά άλλα ιστορικά ορόσημα. Το νησί φιλοξενεί έξι φυσικά καταφύγια, συμπεριλαμβανομένου του φυσικού καταφυγίου Scandola - Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO, γνωστό για τα κόκκινα ηφαιστειακά πετρώματα του.

    Σεούλ

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Το 2019, περισσότεροι από 17 εκατομμύρια τουρίστες επισκέφτηκαν τη Σεούλ της Κορέας, σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία του Οργανισμού Τουρισμού της Κορέας. Φέτος, οι κρατήσεις πτήσεων προς Σεούλ αυξήθηκαν κατά 191% - ποσοστό διπλάσιο από το 2022, δήλωσε στο CNBC Travel εκπρόσωπος της Trip.com. «Οι νεότεροι ταξιδιώτες μπορούν να επιλέξουν τη Σεούλ αντί του Τόκιο, επειδή η πόλη προσφέρει ένα μείγμα παραδοσιακού και σύγχρονου πολιτισμού», αναφέρει ο Nick Lim, Διευθύνων Σύμβουλος της The Travel Corporation στην Ασία. Η άνοδος της κορεατικής ποπ μουσικής και των κορεάτικων τηλεοπτικών σειρών, έχουν επίσης ενισχύσει την απήχηση της πόλης, πρόσθεσε.

    Παναμάς

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Ο Παναμάς, μια χώρα της Κεντρικής Αμερικής που συνορεύει με την Κόστα Ρίκα και την Κολομβία, φιλοξενεί ένα από τα πιο εξελιγμένα έργα μηχανικής στον κόσμο - τη Διώρυγα του Παναμά. Η πόλη έχει πέντε Μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO - δύο αρχαιολογικούς χώρους, το Panama Viejo και το Casco Antiguo, και τρία εθνικά πάρκα, τα Coiba, Darien και La Amistad. Η Intrepid Travel προτείνει τον Παναμά σε όσους επιθυμούν να «βυθιστούν στις τοπικές παραδόσεις, τη λαογραφία και τις σύγχρονες τέχνες... που διαφέρουν από το πιο ευρωπαϊκοκεντρικό πολιτιστικό τοπίο».

    Κεφαλονιά ως Κέρκυρα, Ιόνιο

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Μακριά από τη Σαντορίνη και τη Μύκονο, τα νησιά από την Κεφαλονιά μέχρι την Κέρκυρα είναι «ένα γαλήνιο καταφύγιο για τους ταξιδιώτες που αναζητούν μια ήρεμη απόδραση», σύμφωνα με την Intrepid Travel. «Τα παρθένα τοπία και οι παρθένες παραλίες των νησιών του Ιονίου προσφέρουν ένα γαλήνιο καταφύγιο για ταξιδιώτες που αναζητούν μια ήρεμη απόδραση, σε αντίθεση με τους πιο πολυσύχναστους προορισμούς» όπως το Σπλιτ και το Ντουμπρόβνικ στην Κροατία, αναφέρει το Intrepid Travel.

    Βόρνεο

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Το Βόρνεο είναι ένα νησί στη Νοτιοανατολική Ασία που χωρίζεται σε τρεις χώρες (Μαλαισία, Μπρουνέι και Ινδονησία). Το Καλιμαντάν, η ινδονησιακή περιοχή του νησιού, καταλαμβάνει τα δύο τρίτα του, ενώ το Μπρουνέι βρίσκεται μεταξύ δύο πολιτειών της Μαλαισίας - τις Σαραβάκ και Σαμπάχ. «Ενώ το Μπαλί είναι αναμφίβολα ένας εκπληκτικός προορισμός με τις όμορφες παραλίες και την πλούσια πολιτιστική κληρονομιά του, το Βόρνεο προσφέρει μια εντελώς διαφορετική εμπειρία που δεν έχει ταίρι», ανέφερε η Intrepid Travel.

    Διαβάστε Επίσης

    gazzetta
    gazzetta insider reader insider