Travelgo
ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ
    sun-solid Ύδρα
    Sat 16°C
    Clouds

    Tα 15 ελληνικά νησιά που προτείνουν για το 2024 οι βρετανικοί Times

    BEST OF
    Κείμενο: Travelgo Team
    Tα 15 ελληνικά νησιά που προτείνουν για το 2024 οι βρετανικοί Times

    Από το Ιόνιο μέχρι τις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα, κάθε συστάδα νησιών διαθέτει ξεχωριστά αξιοθέατα.

    Ο διεθνής Τύπος συνεχίζει και το φθινόπωρο να προβάλλει τα ελληνικά νησιά και τις ομορφιές τους. Συγκεκριμένα, οι βρετανικοί Times δημοσίευσαν πρόσφατα μια λίστα με τα 15 καλύτερα ελληνικά νησιά για το 2024.

    «Μπορεί η Σαντορίνη και η Μύκονος να είναι οι προφανείς επιλογές, όμως τα δεδομένα αλλάζουν. Από τις Κυκλάδες, τα Δωδεκάνησα και τις Σποράδες μέχρι το Ιόνιο, κάθε νησιωτική ομάδα διαθέτει ξεχωριστά αξιοθέατα ώστε να διεκδικούν με αξιώσεις μια θέση στα επόμενα ταξιδιωτικά πλάνα σας. Το μυστικό βρίσκεται στη διαφορετικότητα», αναφέρει το διεθνές μέσο ενημέρωσης, απευθυνόμενο σε εκατομμύρια ταξιδιώτες που κλείνουν έγκαιρα τις διακοπές τους ενόψει της επόμενης σεζόν.

    travelgo.gr
    Σκιάθος (πηγή: Shutterstock)

    Συγκεκριμένα, την κορυφαία τριάδα του καταλόγου καταλαμβάνουν η Σκιάθος με τις πανέμορφες παραλίες, η Κως με τις λευκές αμμουδιές και η Ίος με τις εκλεπτυσμένες επιλογές που προσφέρει. Ακολουθούν η Εύβοια για τη πεζοπορία και την ιστορία της, η Κρήτη για το εντυπωσιακό εύρος ταξιδιωτικών εμπειριών, η Κέρκυρα για τα καταπράσινα τοπία, η Ρόδος ως ιδανικός οικογενειακός προορισμός, η κοσμική Μύκονος, η Λευκάδα για ταξίδι σε νησί χωρίς πλοίο και η Σαντορίνη για ρομαντικές αποδράσεις.

    travelgo.gr
    Ρόδος (πηγή: Shutterstock)

    Την προτεινόμενη λίστα συμπληρώνουν η Ύδρα για διακοπές χωρίς αμάξια, η Σκόπελος για τους φίλους του Mamma Mia και των εξωτικών παραλιών, η Κεφαλονιά με την «κινηματογραφική» γοητεία της, η γραφική Σύμη και η Ζάκυνθος με τη μαγευτική δαντελωτή ακτογραμμή της.

    Αυξημένη φέτος η τουριστική κίνηση στα νησιά

    Πλησιάζει η αυλαία της φετινής σεζόν για τον ελληνικό τουρισμό με τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων, Γρηγόρη Τάσιο να υπενθυμίζει εκ νέου στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι πρόκειται για μια πολύ καλή χρονιά, η οποία αν και ετοιμάζεται να δώσει τη σκυτάλη στη σεζόν του 2024, εμφανίζει ακόμη πολλά ξενοδοχεία - resort ανοικτά, αφού το μοντέλο «ήλιος και θάλασσα» έχει ευνοηθεί από τις πολύ καλές καιρικές συνθήκες που επικρατούν στην Ελλάδα αυτό το διάστημα.

    Την εικόνα για τη σεζόν που ολοκληρώνεται, έδωσαν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ εκπρόσωποι προορισμών του καταλόγου των Times:

    «Η επισκεψιμότητα στην Ίο συνεχίστηκε με ικανοποιητικό ρυθμό τον Σεπτέμβριο, ενώ το ενδιαφέρον διατηρείται και για μέρος του Οκτωβρίου. Οι ακτοπλοϊκές αφίξεις την περίοδο Μάιος - Αύγουστος 2023 ενισχύθηκαν κατά 7,1% σε σχέση με πέρυσι. Έχει ειδική σημασία πως οι αφίξεις για τους μήνες Μάιο και Ιούνιο αυξήθηκαν εντυπωσιακά κατά 18% σε σχέση με το 2022 ή το 2019, γεγονός που δικαιώνει τις προσπάθειες μας για ανάδειξη ειδικών μορφών τουρισμού και επιμήκυνση της σεζόν», δήλωσε ο Δήμαρχος Ιητών Γκίκας Γκίκας.

    travelgo.gr
    Ίος (πηγή: Shutterstock)

    «Παρά τις αντιξοότητες της σεζόν, η Σκόπελος "κατέκτησε" τις καρδιές Ελλήνων και ξένων επισκεπτών! Μετά από μια μεγάλη προσπάθεια στόχευσης, το νησί του Mamma Mia έγινε πόλος έλξης για ταξιδιώτες από Μ.Βρετανία, Σκανδιναβία, Γερμανία, Αυστρία, Γαλλία, Ανατολική Ευρώπη, Αμερική, Ιταλία, Ολλανδία, Βέλγιο κ.α. Η τουριστική περίοδος εμφανίστηκε διευρυμένη με αφετηρία τον Μάιο και επέκταση τον Οκτώβριο. Χωρίς αμφιβολία, το εύρος των δραστηριοτήτων, η γαστρονομία, ο πολιτισμός, η εξερεύνηση σε χωριά, μοναστήρια και αναρίθμητες παραλίες και οι πρωτότυπες θεματικές υπηρεσίες όπως οι Mamma Mia εκδρομές δίνουν "βάθος" στο τουριστικό "προιόν" μας, καθιστώντας το ελκυστικό και για τους μήνες εκτός της υψηλής σεζόν», πρόσθεσε η Πρόεδρος της Επιτροπής Τουρισμού του Δήμου Σκοπέλου, Ιωάννα Ευσταθίου.

    travelgo.gr
    Σκόπελος (πηγή: Shutterstock)

    Τέλος η Κρήτη αλλά και γενικότερα η περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου κινήθηκε με ρυθμούς ρεκόρ σε επισκεψιμότητα και ταξιδιωτικές εισπράξεις με την αυλαία για φέτος να πέφτει στα τέλη Οκτωβρίου, αν και κάποια Resort θα παραμείνουν ανοικτά έως 10 Νοεμβρίου.

    Διαβάστε Επίσης

    gazzetta
    gazzetta insider reader insider