Travelgo
ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ
    sun-solid Αθήνα
    Wed 23.9°C
    Clouds

    Μια ελληνική πόλη στους 10 πιο οικονομικούς ευρωπαϊκούς προορισμούς για ταξίδια τον Οκτώβριο

    BEST OF
    Κείμενο: Travelgo Team
    Μια ελληνική πόλη στους 10 πιο οικονομικούς ευρωπαϊκούς προορισμούς για ταξίδια τον Οκτώβριο

    Η διεθνής ταξιδιωτική ιστοσελίδα Thetravel.com ξεχωρίζει 10 προορισμούς στην Ευρώπη για low budget αποδράσεις τον Οκτώβριο. Δείτε ποια ελληνική πόλη συμπεριλαμβάνεται στη δεκάδα.

    «Ο Οκτώβριος φέρνει δροσερό καιρό, λιγότερα πλήθη και πολλά εποχιακά φεστιβάλ και εκδηλώσεις. Είναι ένας από τους καλύτερους μήνες για οικονομικά προσιτές ταξιδιωτικές επιλογές», αναφέρει άρθρο της ταξιδιωτικής ιστοσελίδας Thetravel.com για τους 10 πιο οικονομικούς προορισμούς για ταξίδια τον Οκτώβριο στην Ευρώπη.

    Δωρεάν ή χαμηλού κόστους ενδιαφέροντα αξιοθέατα, οικονομικές επιλογές διαμονής και ευχάριστος καιρός για περιηγήσεις είναι μερικοί από τους λόγους που κάνουν τους παρακάτω προορισμούς ιδανικούς για όσους θέλουν να απολαύσουν μια low budget απόδραση αυτή την εποχή. Στη λίστα φιγουράρει και μία ελληνική πόλη - και αυτή δεν είναι άλλη από τη Θεσσαλονίκη. Ας δούμε αναλυτικά τους 10 προορισμούς που προτείνει το thetravel.com:

    Σπλιτ, Κροατία

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Κροατίας βρίσκεται κατά μήκος της ακτογραμμής της Αδριατικής Θάλασσας. Το παλάτι του Διοκλητιανού αποτελεί τον ιστορικό πυρήνα του Σπλιτ με ρωμαϊκά ερείπια που χρονολογούνται από τον 4ο αιώνα. Έξω από τα τείχη, το Σπλιτ συνδυάζει την αρχαία ιστορία με τις παραλίες, τη νυχτερινή ζωή και ένα συναρπαστικό παραθαλάσσιο σκηνικό.

    • Δωρεάν/ χαμηλού κόστους αξιοθέατα: Παλάτι του Διοκλητιανού, παραλιακός δρόμος Riva, Λόφος Marjan


    Βαλένθια, Ισπανία

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Η τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Ισπανίας προσφέρει ηλιόλουστη μεσογειακή ατμόσφαιρα με χαμηλότερο κόστος σε σύγκριση με τη Βαρκελώνη ή τη Μαδρίτη. Η κεντρική τοποθεσία της Βαλένθια στην ανατολική ακτή της Ισπανίας προσφέρει μια τέλεια βάση για ημερήσιες εκδρομές και πολλές επιλογές χαλάρωσης και ψυχαγωγίας στους επισκέπτες.

    • Δωρεάν/ χαμηλού κόστους αξιοθέατα: Πόλη των Τεχνών και των Επιστημών, Καθεδρικός Ναός, Κεντρική Αγορά

    Θεσσαλονίκη, Ελλάδα

    thessaloniki
    Πηγή: Shutterstock

    Υπάρχουν πολλοί λόγοι για να επισκεφθείτε τη Θεσσαλονίκη και το φθινόπωρο είναι ίσως η καλύτερη εποχή για να το κάνετε. Με τα σπουδαία αξιοθέατα και μνημεία της, τη νεανική ενέργεια, την πολιτιστική σκηνή, το καλό φαγητό και τη φημισμένη νυχτερινή ζωή της, η Θεσσαλονίκη είναι μια πόλη γεμάτη επιλογές.

    • Δωρεάν/ χαμηλού κόστους αξιοθέατα: Λευκός Πύργος, Πλατεία Αριστοτέλους, Αψίδα του Γαλερίου

    Μασσαλία, Γαλλία

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Η Μασσαλία στη νότια μεσογειακή ακτή της Γαλλίας προσφέρει μια χαλαρή και προσιτή εμπειρία χωρίς το υψηλό κόστος και την πολυκοσμία του Παρισιού. Η παλαιότερη πόλη της Γαλλίας ξεχειλίζει από ιστορία. Ο καιρός παραμένει ευχάριστα ζεστός μέχρι τον Οκτώβριο, δίνοντας τη δυνατότητα για μεγάλες, παραθαλάσσιες βόλτες.

    • Δωρεάν/ χαμηλού κόστους αξιοθέατα: Notre-Dame de la Garde, Palais Longchamp, Vieux Port

    Σικελία, Ιταλία

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Από τα μεγαλύτερα νησιά της Μεσογείου, η Σικελία προσφέρει έναν πιο οικονομικό τρόπο για να γνωρίσετε την Ιταλία σε σύγκριση με τα πολυσύχναστα τουριστικά κέντρα όπως η Ρώμη, η Βενετία και η Φλωρεντία. Τα εισιτήρια για αεροπλάνο και πλοίο είναι φθηνότερα τον Οκτώβριο, οι παραλίες αδειάζουν και οι θερμοκρασίες μειώνονται ενώ παραμένουν ευχάριστα ζεστές.

    • Δωρεάν/ χαμηλού κόστους αξιοθέατα: Piazza Pretoria, Monreale Cathedral, Teatro Massimo

    Βελιγράδι, Σερβία

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Η πρωτεύουσα της Σερβίας βρίσκεται εκτός των ραντάρ των περισσότερων τουριστών, γεγονός που την κάνει έναν προσιτό προορισμό σε σύγκριση με άλλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες. Εκτός της καλοκαιρινής περιόδου, τα ξενοδοχεία και τα Airbnb στο Βελιγράδι μπορεί να είναι αρκετά φθηνά. Η τοποθεσία στη συμβολή των ποταμών Δούναβη και Σάβα κάνει την πόλη ιδανική για υπέροχους, φθινοπωρινούς περιπάτους.

    • Δωρεάν/ χαμηλού κόστους αξιοθέατα: Φρούριο Βελιγραδίου, Skadarlija, Μουσείο Nikola Tesla

    Πόρτο, Πορτογαλία

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Πορτογαλίας είναι ένας προορισμός που κρύβει ξεχωριστές εμπειρίες για κάθε ταξιδιώτη - και πολλές από αυτές είναι δωρεάν. Τα καταλύματα είναι φθηνότερα σε σχέση με την πρωτεύουσα, ενώ αφθονούν τα youth hostels. Το Πόρτο θα σας κλέψει την καρδιά με την εκπληκτική αρχιτεκτονική, τις εξαιρετικές γεύσεις και το παγκοσμίου φήμης κρασί του.

    • Δωρεάν/ χαμηλού κόστους αξιοθέατα: Πύργος Clerigos, Καθεδρικός Ναός Πόρτο, Βιβλιοπωλείο Livraria Lello

    Κρακοβία, Πολωνία

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς της Πολωνίας, η Κρακοβία προσελκύει τους επισκέπτες με την όμορφα διατηρημένη μεσαιωνική παλιά πόλη της. Τα χορταστικά γεύματα στα milk bars (παραδοσιακά μαγαζιά με καφέ και φαγητό) και τα pierogi (χειροποίητα γεμιστά ζυμαρικά) είναι πολύ οικονομικά. Μην παραλείψετε μια επίσκεψη στο στρατόπεδο συγκέντρωσης του Άουσβιτς.

    • Δωρεάν/ χαμηλού κόστους αξιοθέατα: Πλατεία Κεντρικής Αγοράς, Κάστρο Wawel, Μουσείο Εργοστασίου του Σίντλερ

    Δουβλίνο, Ιρλανδία

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Η ιρλανδική πρωτεύουσα συνδυάζει τη γοητεία του παλιού με τα μοντέρνα vibes. Το Δουβλίνο είναι μια πόλη που μπορείς να γυρίσεις εύκολα με τα πόδια, ενώ διαθέτει πολλά ενδιαφέροντα αξιοθέατα με δωρεάν είσοδο όπως η βιβλιοθήκη Trinity College και το St. Stephen's Green Park. Ως φοιτητική πόλη προσφέρει επίσης πολλές οικονομικές επιλογές για διαμονή και φαγητό.

    • Δωρεάν/ χαμηλού κόστους αξιοθέατα: Πάρκο Phoenix, Εθνικό Μουσείο της Ιρλανδίας, Trinity College Library

    Βουδαπέστη, Ουγγαρία

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Με μεγαλοπρεπή αρχιτεκτονική, ενδιαφέρουσα ιστορία και έντονη νυχτερινή ζωή, η Βουδαπέστη είναι μία από τις πιο ελκυστικές πόλεις της Ευρώπης για οικονομικές αποδράσεις. Τα καταλύματα εδώ είναι πολύ φθηνότερα σε σύγκριση με άλλες μεγάλες πρωτεύουσες όπως το Λονδίνο ή το Παρίσι. Τον Οκτώβριο η θερμοκρασία είναι ακόμα ευχάριστη για βόλτες στους δρόμους της πόλης και χαλάρωση στα υπαίθρια καφέ.

    • Δωρεάν/ χαμηλού κόστους αξιοθέατα: Ιαματικά λουτρά, Πλατεία Ηρώων, Ουγγρικό Κοινοβούλιο
    gazzetta
    gazzetta insider reader insider