Travelgo
ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ
    sun-solid Σκιάθος
    Sat 20°C
    Clouds

    Conde Nast Traveller: 9 ελληνικά νησιά στα 20 καλύτερα της Ευρώπης

    BEST OF
    Κείμενο: Travelgo Team
    Conde Nast Traveller: 9 ελληνικά νησιά στα 20 καλύτερα της Ευρώπης

    Δείτε ποια ελληνικά νησιά ξεχώρισαν στα φημισμένα βραβεία αναγνωστών Readers’ Choice Awards του Conde Nast Traveller και μπήκαν στη λίστα με τα 20 καλύτερα της Ευρώπης για το 2023.

    Το κορυφαίο ταξιδιωτικό περιοδικό Conde Nast Traveller δημοσίευσε τις λίστες του με τα βραβεία Readers' Choice Awards, τα οποία αναδεικνύουν τις καλύτερες ταξιδιωτικές επιλογές για το 2023, βάσει ψηφοφορίας των αναγνωστών του. Οι ταξιδιώτες ψήφισαν, μεταξύ άλλων, τα αγαπημένα τους νησιά στον κόσμο, λαμβάνοντας υπόψη τους τις δραστηριότητες, τα αξιοθέατα, τη φυσική ομορφιά, τις παραλίες, το φαγητό και τη φιλοξενία των ντόπιων.

    Η Ελλάδα έχει και αυτή τη χρονιά δυναμική παρουσία στα συγκεκριμένα βραβεία. Συγκεκριμένα, είναι η χώρα με τα περισσότερα νησιά στη λίστα με τα «20 καλύτερα νησιά της Ευρώπης». Ακολουθούν τα εννέα ελληνικά νησιά που διακρίθηκαν.

    Μύκονος

    Conde Nast Traveller: 9 ελληνικά νησιά στα 20 καλύτερα της Ευρώπης
    Πηγή: Shutterstock

    Σύμφωνα με τους αναγνώστες του Conde Nast Traveller, η Μύκονος, με βαθμολογία 87.35, είναι το δεύτερο καλύτερο νησί στην Ευρώπη για το 2023. Τα αμέτρητα δαιδαλώδη σοκάκια της Χώρας όπου έχουν περπατήσει οι διασημότεροι άνθρωποι του πλανήτη, τα ηλιοβασιλέματα στη Μικρή Βενετία, το διάσημο nightlife, οι πανέμορφες παραλίες, η μαγεία της Δήλου - όλα αυτά κι άλλα πολλά κάνουν το νησί των ανέμων ακαταμάχητα γοητευτικό και αξέχαστο.

    Κρήτη

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Η Κρήτη βρίσκεται στην 4η θέση της λίστας. Το μεγαλύτερο νησί της Ελλάδας ξεχωρίζει για τον πολιτισμό του, τα τοπία του, την κουζίνα του και τη μυθολογική ιστορία του. Από επιβλητικές οροσειρές και φαράγγια μέχρι εντυπωσιακές παραλίες και συναρπαστικούς αρχαιολογικούς χώρους, Κρήτη έχει κάτι για όλους.

    Σαντορίνη

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Από τη λίστα με τα καλύτερα νησιά της Ευρώπης δεν θα μπορούσε να λείπει η Σαντορίνη με το υποβλητικό τοπίο και την κοσμοπολίτικη ατμόσφαιρα, η οποία φέτος βρέθηκε στην 7η θέση. Το Conde Nast Traveller προτείνει στους αναγνώστες του να επισκεφθούν τη Σαντορίνη εκτός καλοκαιρινής σεζόν για να απολαύσουν τις ομορφιές της.

    Σίφνος

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Ακολουθεί η Σίφνος στην 11η θέση της λίστας. Η Σίφνος έχει πανέμορφους παραδοσιακούς οικισμούς με κυκλαδίτικη αρχιτεκτονική, γραφικά ξωκλήσια, παραλίες με πεντακάθαρα νερά και φυσικά καλό φαγητό - άλλωστε, μιλάμε για την πατρίδα του Νίκου Τσελεμεντέ. «Η Σίφνος έχει κερδίσει τη φήμη του πιο νόστιμου ελληνικού νησιού», γράφει το Conde Nast Traveller.

    Σκιάθος

    Παραλία Λαλάρια / Πηγή: Shutterstock
    Πηγή: Shutterstock

    Το νησί του Παπαδιαμάντη φιγουράρει στην 12η θέση της λίστας. Η Σκιάθος φημίζεται για τις πανέμορφες (περισσότερες από 60) παραλίες της. Εδώ θα απολαύσετε τη φύση σε όλο της το μεγαλείο, αλλά και πλούσια νυχτερινή ζωή.

    Κως

    Το κτήριο του Επαρχείου και το κάστρο της Νερατζιάς (πηγή: Shutterstock)
    Πηγή: Shutterstock

    Στην 13η θέση βρίσκουμε την Κω. Σημαντικοί αρχαιολογικοί χώροι, μοναδικά ιστορικά αξιοθέατα από διαφορετικές περιόδους, γραφικά χωριά και μια μεγάλη ακτογραμμή με παραλίες για όλα τα γούστα, συνθέτουν το προφίλ του τρίτου μεγαλύτερου νησιού των Δωδεκανήσων.

    Ρόδος

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Η Ρόδος μαγεύει τους επισκέπτες με μία από τις πιο καλοδιατηρημένες μεσαιωνικές πόλεις (μνημείο της UNESCO) και τις δεκάδες εντυπωσιακές παραλίες με τα σμαραγδένια νερά. Φέτος, το μεγαλύτερο νησί των Δωδεκανήσων βρίσκεται στην 17η θέση της λίστας του Conde Nast Traveller.

    Κέρκυρα

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Η Κέρκυρα μάγεψε για ακόμη μια χρονιά τους ταξιδιώτες με την καταπράσινη φύση, τα παραδοσιακά χωριά, τις υπέροχες παραλίες, το καλό φαγητό και την πανέμορφη Παλιά Πόλη της. Οι αναγνώστες του Conde Nast Traveller της έδωσαν την 18η θέση ανάμεσα στα 20 καλύτερα νησιά της Ευρώπης.

    Πάρος

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Η Πάρος, το νησί που συγκεντρώνει όλη τη μαγεία των Κυκλάδων, βρίσκεται στην 19η θέση της λίστας. Συνδυάζοντας φυσική ομορφιά, παράδοση, γαστρονομία, έντονη νυχτερινή ζωή και δραστηριότητες για κάθε γούστο, η Πάρος είναι το νησί όπου όλοι μπορούν να περάσουν καλά.

    Δείτε αναλυτικά τη λίστα των 20 καλύτερων νησιών στην Ευρώπη

    1. Σαρδηνία, Ιταλία (βαθμολογία 88,08)
    2. Μύκονος, Ελλάδα (87,35)
    3. Ίμπιζα, Ισπανία (87,07)
    4. Κρήτη, Ελλάδα (86,95)
    5. Σικελία, Ιταλία (85,92)
    6. Αζόρες, Πορτογαλία (85,36)
    7. Σαντορίνη, Ελλάδα (84,71)
    8. Μινόρκα, Ισπανία (84,42)
    9. Χβαρ, Κροατία (83,86)
    10. Κανάρια Νησιά, Ισπανία (83,35)
    11. Σίφνος, Ελλάδα (83,25)
    12. Σκιάθος, Ελλάδα (83,10)
    13. Κως, Ελλάδα (82,79)
    14. Bozcaada, Τουρκία (81,59)
    15. Μάλτα (81,47)
    16. Ischia, Ιταλία (81,43)
    17. Ρόδος, Ελλάδα (79,93)
    18. Κέρκυρα, Ελλάδα (79,73)
    19. Πάρος, Ελλάδα (79,69)
    20. Μαγιόρκα, Ισπανία (78,90)

    Διαβάστε Επίσης

    gazzetta
    gazzetta insider reader insider