Travelgo
ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ
    sun-solid Αθήνα
    Mon 22.2°C
    Clear

    Τα 7 μέρη του κόσμου που όλοι θέλουν να επισκεφθούν

    BEST OF
    Κείμενο: Travelgo Team
    Τα 7 μέρη του κόσμου που όλοι θέλουν να επισκεφθούν

    Από την Ινδία μέχρι το Περού, αυτά είναι τα αξιοθέατα και οι τοποθεσίες που συγκεντρώνουν το μεγαλύτερο ενδιαφέρον - Εσείς πόσα έχετε επισκεφθεί από αυτά;

    Η εταιρεία ταξιδιωτικών ασφαλίσεων AllClear παρουσίασε τη δική της λίστα με τα «7 νέα θαύματα του κόσμου» ή αλλιώς τα τοπ αξιοθέατα και σημεία του πλανήτη που ιντριγκάρουν περισσότερο και μπαίνουν στην bucket list των περισσότερων ταξιδιωτών. Η ομάδα της εταιρείας έκανε έρευνα στη Wikipedia, αναλύοντας τις προβολές σελίδων για πάνω από 4.300 αξιοθέατα από κάθε χώρα, τα τελευταία πέντε χρόνια, για να ανακαλύψει αυτές με τις περισσότερες επισκέψεις. Από την Ινδία μέχρι το Περού, αυτή είναι η χρυσή επτάδα με τα μέρη και τα αξιοθέατα που κεντρίζουν περισσότερο το ενδιαφέρον του κόσμου.


    1. Ταζ Μαχάλ, Ινδία

    • 28.601.383 προβολές

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Χτισμένο στη νότια όχθη του ποταμού Γιαμούνα κοντά στην πόλη Άγκρα της βόρειας Ινδίας, το Taj Mahal θεωρείται ένα από τα σημαντικότερα αρχιτεκτονικά δημιουργήματα παγκοσμίως και περιλαμβάνεται στα Μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO. Η ιστορία αγάπης που κρύβεται πίσω από την ανέγερσή του συγκινεί μέχρι σήμερα τους επισκέπτες.

    2. Burj Khalifa, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

    • 23.423.701 προβολές

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Ο ψηλότερος ουρανοξύστης στον κόσμο, ο Μπουρτζ Χαλίφα στο Ντουμπάι, είναι η νεότερη κατασκευή σε αυτήν τη λίστα. Η κατασκευή του διήρκεσε συνολικά έξι χρόνια και ολοκληρώθηκε το 2010, με τον πανύψηλο ουρανοξύστη να έχει ύψος 828 μέτρα.

    3. Έβερεστ, Νεπάλ

    • 22.066.676 προβολές

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Το Έβερεστ είναι η ψηλότερη κορυφή της οροσειράς των Ιμαλαΐων και η κορυφή της το υψηλότερο σημείο της Γης πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας, σε υψόμετρο 8.848 μέτρων. Η αναρρίχηση στην πιο υψηλή κορυφή του κόσμου είναι ένα όνειρο ζωής για εκατομμύρια ανθρώπους.

    4. Άγαλμα της Ελευθερίας, ΗΠΑ

    • 19.851.871 προβολές

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Δώρο από τη Γαλλία προς τις Ηνωμένες Πολιτείες, το Άγαλμα της Ελευθερίας δεσπόζει κοντά στο Liberty Island στην είσοδο του λιμανιού της Νέας Υόρκης. Το άγαλμα στάλθηκε στις ΗΠΑ σε 350 διαφορετικά κομμάτια και ξανασυναρμολογήθηκε στο Liberty Island το 1885. Η βάση του φιλοξενεί από το 1972 το Μουσείο Μετανάστευσης, το 1924 ανακηρύχθηκε εθνικό μνημείο, ενώ από το 1986 αποτελεί Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO.

    5. Σινικό Τείχος, Κίνα

    • 17.405.607 προβολές

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Το μεγαλύτερο σε διαστάσεις ανθρώπινο οικοδόμημα στον κόσμο, το Σινικό Τείχος, έχει επιβιώσει για πάνω από 2.000 χρόνια και εκτείνεται σε συνολικό μήκος 8.850 χλμ. Είναι ένας από τους πλέον δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς της Κίνας.

    6. Πύργος του Άιφελ, Γαλλία

    • 17.316.414 προβολές

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Είναι από τα πιο διάσημα μνημεία του κόσμου. Αποτελεί όνειρο για πολλούς ανθρώπους να ανέβουν στην κορυφή του και να θαυμάσουν από εκεί τη θέα του Παρισιού. Το εμβληματικό παριζιάνικο αξιοθέατο διαθέτει πάνω από 17 εκατομμύρια προβολές, σύμφωνα με την έρευνα.

    7. Μάτσου Πίτσου, Περού

    • 14.229.131 προβολές

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Η αρχαία πόλη Μάτσου Πίτσου που βρίσκεται σε υψόμετρο 2.430 μέτρων στις περουβιανές Άνδεις βρίσκεται στην bucket list πολλών ταξιδιωτών. Η πόλη που ανακαλύφθηκε το 1911, από τον Αμερικανό ιστορικό και αρχαιολόγο Χίραμ Μπίνγκαμ, είναι το αντιπροσωπευτικότερο δείγμα του πολιτισμού των Ίνκας.

    gazzetta
    gazzetta insider reader insider