Travelgo
ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ
    sun-solid Ιθάκη
    Sat 16.8°C
    Clear

    Ιθάκη: Οι παραλίες που θα λατρέψετε

    BEST OF
    Κείμενο: Travelgo Team
    Ιθάκη: Οι παραλίες που θα λατρέψετε

    Το νησί του Οδυσσέα είναι ένας παράδεισος για όσους αγαπούν τα καταγάλανα νερά και τα καταπράσινα τοπία. Αυτές είναι οι παραλίες της Ιθάκης που πρέπει να βουτήξετε.

    Μυθική, καταπράσινη, γεμάτη ιστορία και με τοπία βγαλμένα από πίνακα ζωγραφικής, η Ιθάκη, ένα από τα πιο ήσυχα νησιά του Ιονίου, έχει πολλούς πιστούς επισκέπτες που την επιλέγουν κάθε καλοκαίρι για διακοπές χαλάρωσης. Η μυθική πατρίδα του Οδυσσέα προκαλεί τον ταξιδιώτη να περιηγηθεί σε παραδοσιακά επτανησιακά χωριά και να βουτήξει σε θαυμάσια νερά. Ιδού μερικές από τις πιο ξεχωριστές παραλίες της Ιθάκης για να χαθείτε στο βαθύ μπλε.

    Γιδάκι

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Η παραλία Γιδάκι, στο νοτιοανατολικό τμήμα του νησιού, είναι αναμφισβήτητα μία από τις ωραιότερες του Ιονίου. Τα ήρεμα και καταγάλανα νερά, τα λευκά βότσαλα και ο ανοιχτός κόλπος με θέα το νησάκι Άτοκος, δημιουργούν ένα τοπίο που εντυπωσιάζει κάθε επισκέπτη. Υπάρχει μονοπάτι που οδηγεί στην παραλία και που περνά μέσα από πεύκα και θάμνους ξεκινώντας από τον διπλανό όρμο του Σχίνου, αλλά ο ευκολότερος τρόπος για να πάτε στο Γιδάκι είναι με τα καραβάκια που αναχωρούν καθημερινά από το λιμάνι της Ιθάκης. Η παραλία διαθέτει και καντίνα.

    Φιλιατρό

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Η πιο κοσμοπολίτικη (και οργανωμένη) παραλία του νησιού είναι το Φιλιατρό. Βρίσκεται στα νότια του νησιού και μπορείτε να την προσεγγίσετε οδικώς από το Βαθύ μέσα σε 15 περίπου λεπτά. Η παραλία είναι βοτσαλωτή και τα νερά - όπως σε κάθε παραλία της Ιθάκης - είναι διαυγή, τιρκουάζ και πεντακάθαρα. Υπάρχει beach bar με ξαπλώστρες, ομπρέλες, καφέ και φαγητό.

    Αφάλες

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Αν σας αρέσουν οι παραλίες άγριας ομορφιάς, τότε πρέπει να κολυμπήσετε στις Αφάλες. Ακολουθώντας τον δρόμο από το χωριό Πλατρειθιά, θα φτάσετε σε μια θαυμάσια παραλία, η οποία βρίσκεται μέσα σε έναν βαθύ κόλπο και έχει χοντρό, άσπρο βότσαλο και υπέροχα τιρκουάζ νερά. Δίπλα, «κρύβονται» δύο ακόμα ερημικές παραλίες, το Κουλούμι και το Περιβόλι, για όσους αναζητούν την απόλυτη ηρεμία.

    Πλατυνάμμος

    Η Πλατιά Άμμος ή Πλατυνάμμος βρίσκεται στο βορειοδυτικό άκρο του νησιού, στον κόλπο στις Αφάλες. Εδώ, το σκηνικό θυμίζει κάτι εξωτικό. Λευκή αμμουδιά, παραδεισένια νερά και απόκρημνοι γκρεμοί. Η παραλία δεν είναι οργανωμένη και η πρόσβαση γίνεται μόνο με σκάφος ή με καραβάκι.

    Σαρακήνικο

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Ένας ακόμα όμορφος κόλπος μέσα στο πράσινο είναι το Σαρακήνικο. Πρόκειται ουσιαστικά για δύο παραλίες που συνδέονται με ένα μικρό μονοπάτι, οι οποίες βρίσκονται πολύ κοντά στο Βαθύ (4 χλμ.). Δεν υπάρχει καμία οργάνωση, γι΄αυτό φροντίστε να έχετε μαζί σας τα απαραίτητα.

    Διαβάστε Επίσης

    gazzetta
    gazzetta insider reader insider