Travelgo
ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ
    sun-solid Κεφαλονιά
    Thu 14.3°C
    Clear

    Οι καλύτερες παραλίες της Κεφαλονιάς

    BEST OF
    Κείμενο: Travelgo Team
    Οι καλύτερες παραλίες της Κεφαλονιάς

    Οι ωραιότερες παραλίες της Κεφαλονιάς σάς περιμένουν για ατελείωτες στιγμές χαλάρωσης.

    Οι φανταστικές παραλίες της Κεφαλονιάς είναι ένας από τους λόγους που την κάνουν τόσο δημοφιλή προορισμό. Δεν είναι τυχαίο ότι οι παραλίες του νησιού φιγουράρουν σταθερά σε λίστες με τις ομορφότερες της Ευρώπης αλλά και παγκοσμίως. Παραλίες αμμουδερές ή με άσπρο βότσαλο, δημοφιλείς και κοσμικές ή άγριες και απομονωμένες, όλες με κρυστάλλινα, γαλαζοπράσινα νερά. Όπου κι αν σταματήσετε για μια βουτιά, το μεγαλύτερο νησί του Ιονίου δεν θα σας απογοητεύσει. Επιλέξαμε και σας παρουσιάζουμε τις πιο ξεχωριστές παραλίες της Κεφαλονιάς για ατελείωτες στιγμές χαλάρωσης.

    Οι διάσημες

    travelgo.gr
    Μύρτος (πηγή: Shutterstock)

    Τον Μύρτο τον ξέρει όλος ο πλανήτης - η παραλία σταρ της Κεφαλονιάς μπαίνει σταθερά σε λίστες με τις ωραιότερες παραλίες του κόσμου. Ο Μύρτος βρίσκεται 30 χλμ. από το Αργοστόλι, κοντά στο χωριό Διβαράτα. Τα κάθετα πανύψηλα βράχια που περιβάλλουν την παραλία, τα ολόλευκα βότσαλα και το μοναδικό γαλάζιο χρώμα της θάλασσας λόγω των ρευμάτων της περιοχής, κάνουν το τοπίο ζωγραφιά. Επιβάλλεται να μείνετε εδώ μέχρι το ηλιοβασίλεμα.

    travelgo.gr
    Αντίσαμος (πηγή: Shutterstock)

    Η διαδρομή από το λιμάνι της Σάμης μέχρι την παραλία της Αντίσαμου θα σας μαγέψει, αφού διασχίζει ένα από τα πιο πράσινα μέρη του νησιού. Η Αντίσαμος είναι οργανωμένη και βοτσαλωτή, βλέπει απέναντι την Ιθάκη και περιβάλλεται από πράσινους λόφους, με τα κυπαρίσσια να φτάνουν σχεδόν μέχρι τη θάλασσα δανείζοντας το χρώμα τους στα νερά. Η Αντίσαμος έγινε διάσημη παγκοσμίως από την ταινία «Το Μαντολίνο του Λοχαγού Κορέλι».

    travelgo.gr
    Πετανοί (πηγή: Shutterstock)

    Από τις διασημότερες και ομορφότερες παραλίας της Κεφαλονιάς είναι και οι Πετανοί, που βρίσκεται στο δυτικό τμήμα του νησιού, στη χερσόνησο της Παλικής. Πολλοί την συγκρίνουν με τον Μύρτο. Η διαδρομή από το Ληξούρι μέχρι την παραλία είναι μαγευτική και κατηφορίζοντας προς την παραλία η θέα γίνεται ακόμα πιο εντυπωσιακή. Γαλαζοπράσινα νερά, λευκά βότσαλα και καταπράσινη φύση φτιάχνουν ένα ονειρικό τοπίο. Η παραλία είναι οργανωμένη, ενώ αξίζει να μείνετε εκεί για να απολαύσετε το ηλιοβασίλεμα.

    travelgo.gr
    Παραλία Ξι (πηγή: Shutterstock)

    Από τις πιο ξεχωριστές παραλίες της Κεφαλονιάς, το Ξι βρίσκεται στην περιοχή της Παλλικής, νότια του Ληξουρίου. Η κατακόκκινη άμμος και τα αργιλώδη βράχια δημιουργούν ένα μοναδικό στην Ελλάδα τοπίο. Η παραλία πήρε το όνομά της από το σχήμα του όρμου, ο οποίος μοιάζει με το γράμμα «Ξι». Εδώ μπορείτε να απολαύσετε μια φυσική και δωρεάν θεραπεία spa, μιας και ο γκρίζος άργιλος του εδάφους βοηθάει στον καθαρισμό και τη σύσφιξη του δέρματος.

    travelgo.gr
    Μακρύς και Πλατύς Γιαλός (πηγή: Shutterstock)

    Κοντά στο Αργοστόλι, ο Μακρύς Γιαλός είναι από τις πιο φημισμένες και πολυσύχναστες οργανωμένες παραλίες του νησιού. Δίπλα της ο Πλατύς Γιαλός, ίδιας οµορφιάς. Είναι ιδανικές για όσους θέλουν εύκολα προσβάσιμες και πλήρως οργανωμένες αμμουδιές με πεντακάθαρα νερά, beach bars και θαλάσσια σπορ.

    Μικρές και ιδιαίτερες

    travelgo.gr
    Δαφνούδι (πηγή: Shutterstock)

    Σε κοντινή απόσταση από το διάσημο Φισκάρδο, θα βρείτε την παραλία Έμπλυση, σε έναν πολύ κλειστό κόλπο με κρυστάλλινα γαλαζοπράσινα νερά, βότσαλο και μεγάλα λεία βράχια σαν πλάκες, ιδανικά για ηλιοθεραπεία. Το Φώκι είναι άλλη μια μικρή παραλία κοντά στο Φισκάρδο, στην οποία μάλιστα μπορείτε να πάτε με τα πόδια. Υπέροχες και μέσα στο πράσινο είναι και οι παραλίες Δαφνούδι και Κιμηλιά που προσεγγίζονται από μονοπάτια. Έχουν λευκό βότσαλο, σπηλιές και βράχια για βουτιές.

    Απομονωμένες και εξωτικές

    travelgo.gr
    Φτέρη (πηγή: Shutterstock)

    Η Φτέρη είναι μία από τις πιο εξωτικές και παρθένες παραλίες του νησιού. Βρίσκεται κοντά στο χωριό Ζόλα, μισή ώρα από το Αργοστόλι και η πρόσβαση γίνεται μέσω ενός σχετικά δύσκολου μονοπατιού (διάρκειας περίπου 45 λεπτών) ή με θαλάσσιο ταξί από Ζόλα. Εδώ θα βρείτε υπέροχα γαλάζια νερά, λευκό βότσαλο και ένα εκπληκτικό φυσικό τοπίο για απόλυτη χαλάρωση. Η παραλία είναι ανοργάνωτη, οπότε φροντίστε να έχετε μαζί σας τα απαραίτητα. Εξίσου όμορφη και εξωτική είναι και η διπλάνη παραλία, το Αμμίδι.

    Διαβάστε Επίσης

    gazzetta
    gazzetta insider reader insider