Travelgo
ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ
  sun-solid Ηράκλειο
  Thu 18.2°C
  Clouds

  Tripadvisor: Τα 10 κορυφαία αξιοθέατα στην Ελλάδα

  BEST OF
  Κείμενο: Travelgo Team
  Tripadvisor: Τα 10 κορυφαία αξιοθέατα στην Ελλάδα

  Οι χρήστες του Tripadvisor ψήφισαν τα κορυφαία αξιοθέατα για το 2023 - Αυτό είναι το top 10 των αξιοθεάτων στην Ελλάδα.

  Το Tripadvisor έδωσε στη δημοσιότητα τη λίστα με τα κορυφαία αξιοθέατα για το 2023, στο πλαίσιο των βραβείων Travellers' Choice Best of the Best. Η λίστα διαμορφώθηκε με βάση τα σχόλια και τις αξιολογήσεις των ταξιδιωτών την περίοδο μεταξύ Μαΐου 2022 και Απριλίου 2023.

  Κορυφαίο αξιοθέατο στον κόσμο για το 2023 είναι η Σαγράδα Φαμίλια στη Βαρκελώνη, ενώ καλύτερη ταξιδιωτική εμπειρία στον κόσμο αναδείχθηκε μια ολοήμερη περιήγηση στο νησί Oahu της Χαβάης.

  Ας δούμε όμως την κατάταξη με τα 10 κορυφαία αξιοθέατα της Ελλάδας, σύμφωνα με τους χρήστες της δημοφιλούς πλατφόρμας. Η λίστα έχει και μερικές εκπλήξεις...

  1. Ακρόπολη, Αθήνα

  travelgo.gr
  Πηγή: Shutterstock

  Όπως ήταν αναμενόμενο, η Aκρόπολη βρέθηκε στην πρώτη θέση. Όπως αναφέρουν οι ταξιδιώτες στο Tripadvisor, δεν είναι απλά ένας αρχαιολογικός χώρος, αλλά ένα πανανθρώπινο μνημείο πολιτισμού. Η Ακρόπολη κατέλαβε την 14η θέση της αντίστοιχης παγκόσμιας λίστας και την 11η θέση της ευρωπαϊκής λίστας.

  2. Μουσείο Ακρόπολης, Αθήνα

  Στη δεύτερη θέση συναντάμε το Μουσείο της Ακρόπολης. Αξίζει επίσης να σημειώσουμε ότι πρόκειται για το μοναδικό ελληνικό μουσείο που μπήκε στη λίστα με τα 100 πιο δημοφιλή του κόσμου, σύμφωνα με την ετήσια έρευνα Visitor Figures του Artnewspaper.

  3. Μετέωρα, Τρίκαλα

  travelgo.gr
  Πηγή: Shutterstock

  Τα Μετέωρα, πέρα από το δεύτερο πιο σημαντικό μοναστικό συγκρότημα στην Ελλάδα μετά το Άγιο Όρος, αποτελούν ένα σημείο απαράμιλλης ομορφιάς και ένα παγκόσμιο γεωλογικό φαινόμενο.

  4. Πλάκα, Αθήνα

  travelgo.gr
  Πηγή: Shutterstock

  Η γραφική και ιστορική γειτονιά της Αθήνας παραμένει σταθερά η κατεξοχήν περιοχή διαμονής και διασκέδασης των επισκεπτών από το εξωτερικό.

  5. Μουσείο Ελιάς Κυκλάδων, Άνδρος

  Πρόκειται για κτήριο περίπου 400 ετών που λειτουργούσε ως ζωοκίνητο ελαιοτριβείο έως το 1963. Αποκαταστάθηκε σύμφωνα με τον παραδοσιακό τρόπο κατασκευής κτηρίων στην Άνδρο και μετατράπηκε σε μουσείο, διατηρώντας όλον τον γνήσιο εξοπλισμό του.

  6. Λίνδος, Ρόδος

  travelgo.gr
  Πηγή: Shutterstock

  Η Λίνδος με τα στενά λιθόστρωτα σοκάκια, τα λευκά σπίτια και την επιβλητική Ακρόπολη είναι ένα από τα στολίδια της Ρόδου.

  7. Μουσείο Casa Parlante, Κέρκυρα

  Ένα αρχοντικό του 19ου αιώνα ζωντανεύει και διηγείται την ιστορία του. Στο μοναδικό αρχιτεκτονικό σκηνικό ενός νεοκλασικού κτηρίου στην ιστορική Παλιά Πόλη της Κέρκυρας αναπαριστάται η καθημερινότητα των ευγενών του νησιού σε όλες τις εκφάνσεις της.

  8. Παλάτι της Κνωσού, Κρήτη

  travelgo.gr
  Πηγή: Shutterstock

  Δεν γίνεται να πας στο Ηράκλειο της Κρήτης και να μην επισκεφθείς το Ανάκτορο της Κνωσού (5 χλμ. από την πόλη του Ηρακλείου), την έδρα του θρυλικού βασιλιά Μίνωα. Ο αρχαιολογικός χώρος της Κνωσού είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς της Ελλάδας.

  9. Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου, Κρήτη

  Στην 9η θέση της λίστας βρίσκεται το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου, ένα από τα μεγαλύτερα και πιο αξιόλογα μουσεία της χώρας, όπου μπορεί κανείς να δει μοναδικά αριστουργήματα της μινωικής τέχνης.

  10. Δελφοί, Φωκίδα

  travelgo.gr
  Πηγή: Shutterstock

  Οι Δελφοί συμπληρώνουν την κορυφαία δεκάδα. Ο αρχαιολογικός χώρος των Δελφών, μέσα σε ένα γαλήνιο φυσικό περιβάλλον, αποτελεί μία από τις κορυφαίες επιλογές για όσους θέλουν να κάνουν ένα ταξίδι στον χρόνο και την Ιστορία.

  Διαβάστε Επίσης

  gazzetta
  gazzetta insider reader insider