Travelgo
ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ
    sun-solid Σύμη
    Fri 20.3°C
    Clear

    Σε ελληνικό νησί ο πιο όμορφος δρόμος στον κόσμο

    BEST OF
    Κείμενο: Travelgo Team
    Σε ελληνικό νησί ο πιο όμορφος δρόμος στον κόσμο

    Σε ελληνικό νησί βρίσκεται ο πιο όμορφος δρόμος στον κόσμο σύμφωνα με αφιέρωμα του διάσημου αμερικανικού περιοδικού House Beautiful. Στη λίστα με τους 40 ωραιότερους δρόμους του κόσμου φιγουράρουν συνολικά τρεις ελληνικοί προορισμοί.

    Σε όλο τον πλανήτη υπάρχουν εκατομμύρια συνηθισμένοι δρόμοι που διασχίζει ο κόσμος καθημερινά και υπάρχουν και εκείνοι οι δρόμοι που ξεχωρίζουν με τη μοναδικότητά τους και αποτελούν αξιοθέατα από μόνοι τους.

    Το διάσημο περιοδικό House Beautiful, που εκδίδεται στις Ηνωμένες Πολιτείες από το 1896, έφτιαξε μια λίστα με τους 40 ωραιότερους δρόμους του κόσμου. Στο αφιέρωμα που παρουσιάζεται στην ιστοσελίδα του περιοδικού φιγουράρουν αρκετοί διάσημοι δρόμοι που είναι ιδιαίτερα δημοφιλείς στο Instagram και τα social media, αλλά και λιγότερο γνωστά γραφικά δρομάκια από κάθε γωνιά του πλανήτη. Στην πρώτη θέση της λίστας βρίσκεται ένας ελληνικός δρόμος!

    Στη Σύμη ο ωραιότερος δρόμος στον κόσμο

    travelgo.gr
    Σύμη (πηγή: Shutterstock)

    Σύμφωνα με το housebeautiful.com, ο πιο όμορφος δρόμος στον κόσμο βρίσκεται στη Σύμη. Πρόκειται για τον κεντρικό παραλιακό δρόμο στο λιμάνι του νησιού. Η ομορφιά της Σύμης ξεδιπλώνεται μπροστά στα μάτια σου καθώς το πλοίο μπαίνει στο λιμάνι, τον Γιαλό, με τα πολύχρωμα νεοκλασικά σπίτια να κλέβουν τα βλέμματα. Ο αμφιθεατρικά χτισμένος οικισμός είναι σαν ζωγραφιά. Όπως αναφέρει το House Beautiful, «τα κτήρια μοιάζουν σαν να έχουν ζωγραφιστεί με κηρομπογιές».

    Αθήνα και Μήλος στο top 40

    travelgo.gr
    Αναφιώτικα (πηγή: Shutterstock)

    Στην 7η θέση της λίστας του House Beautiful συναντάμε τα Αναφιώτικα στην Πλάκα, ή αλλιώς το… νησί κάτω από την Ακρόπολη. «Αρχικά εκεί εγκαταστάθηκαν εργάτες από την Ανάφη, τη δεκαετία του 1800, οι οποίοι έφεραν μαζί τους το κυκλαδίτικο στυλ των ασβεστωμένων σπιτιών και των πολύχρωμων παραθυρόφυλλων - το αποτέλεσμα είναι μια μικρογραφία χωριού με 45 σπίτια, όπου κάθε δρόμος είναι πιο γραφικός από τον προηγούμενο. Και ναι, στο βάθος είναι η Ακρόπολη», γράφει το House Beautiful.

    travelgo.gr
    Κλήμα, Μήλος (πηγή: Shutterstock)

    Στο νούμερο 26 βρίσκεται η Μήλος και συγκεκριμένα το ψαροχώρι Κλήμα. Το άρθρο αναφέρει πως δεν υπάρχει δίκτυο δρόμων στον μικροσκοπικό οικισμό του Κλήματος στη Μήλο, παρά μόνο μια έκταση από ασβεστωμένα σπίτια με πόρτες σε χρώματα του ουράνιου τόξου. «Ενώ κάποτε ήταν ένα ψαροχώρι, το κύριο (και μοναδικό) μονοπάτι οδηγεί τώρα σε ξενώνες, καταστήματα με σουβενίρ και ένα εστιατόριο όπου μπορεί κανείς να γευτεί φρέσκο ψάρι με θέα τη θάλασσα», σχολιάζει το housebeautiful.com.

    Τα 10 μέρη με τους πιο όμορφους δρόμους στον κόσμο

    Ακολουθεί το top 10 των προορισμών με τους πιο όμορφους δρόμους στον κόσμο, όπως παρουσιάζεται στο House Beautiful:

    • 1. Σύμη, Ελλάδα

    travelgo.gr
    Η ομορφιά της Σύμης ξεδιπλώνεται μπροστά στα μάτια σου καθώς το πλοίο μπαίνει στο λιμάνι (πηγή: Shutterstock)
    • 2. Βοστώνη, Μασαχουσέτη, ΗΠΑ

    travelgo.gr
    H Acorn Street είναι το πιο πολυφωτογραφημένο σημείο στη γειτονιά Beacon Hill της Βοστώνης (πηγή: Shutterstock)
    • 3. Κέιπ Τάουν, Νότια Αφρική

    travelgo.gr
    Το Bo-Kaap στο Κέιπ Τάουν είναι μία από τις πιο πολύχρωμες γειτονιές του κόσμου (πηγή: Shutterstock)
    • 4. Chefchaouen, Μαρόκο

    travelgo.gr
    Βόρεια του Μαρόκου, υπάρχει μια μικρή πόλη που ονομάζεται Chefchaouen και είναι βαμμένη σε μια παλέτα μαγευτικών μπλε αποχρώσεων (πηγή: Shutterstock)
    • 5. Águeda, Πορτογαλία

    travelgo.gr
    Το The Umbrella Sky Project ξεκίνησε το 2011 από την Agueda της Πορτογαλίας, όταν μία ομάδα καλλιτεχνών αποφάσισε να βάλει στους δρόμους πολύχρωμες ομπρέλες που αιωρούνται (πηγή: Shutterstock)
    • 6. Αλμπερομπέλο, Ιταλία

    travelgo.gr
    Η Via Monte San Michele στο παραμυθένιο Alberobello στην Απουλία της Ιταλίας (πηγή: Shutterstock)
    • 7. Αναφιώτικα, Αθήνα

    travelgo.gr
    Περπατώντας στα στενά δρομάκια των Αναφιώτικων νομίζεις ότι είσαι σε νησί (πηγή: Shutterstock)
    • 8. Κολμάρ, Γαλλία

    travelgo.gr
    Τα παραμυθένια αλσατικά σπιτάκια και τα κανάλια στην περιοχή «Μικρή Βενετία» συνθέτουν ένα μοναδικό σκηνικό στο Κολμάρ (πηγή: Shutterstock)
    • 9. Μπουράνο, Ιταλία

    travelgo.gr
    Το Μπουράνο είναι από τα πιο γραφικά νησιά της Βενετίας, διάσημο για τα υπέροχα χρωματιστά σπίτια του και τις χειροποίητες δαντέλες (πηγή: Shutterstock)
    • 10. Κιότο, Ιαπωνία

    travelgo.gr
    Ένας από τους πιο όμορφους και γραφικούς δρόμους της Ιαπωνίας για να δει κανείς τις περίφημες ανθισμένες κερασιές είναι το Μονοπάτι του Φιλοσόφου (Philosopher’s Walk) στο Κιότο (πηγή: Shutterstock)

    Διαβάστε Επίσης

    gazzetta
    gazzetta insider reader insider