Travelgo
ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ
    sun-solid Αθήνα
    Thu 20.5°C
    Clouds

    Οι 5 πιο ήρεμες πόλεις του πλανήτη

    BEST OF
    Κείμενο: Travelgo Team
    Οι 5 πιο ήρεμες πόλεις του πλανήτη

    Αυτές είναι οι top πόλεις του κόσμου για όσους θέλουν να συνδυάσουν διακοπές σε πόλη με την απόλυτη χαλάρωση και ηρεμία.

    Μέσα στη φασαρία της καθημερινότητάς μας, δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από τις διακοπές που είναι πραγματικά χαλαρωτικές. Σκεφτείτε ένα μέρος με φρέσκο, καθαρό αέρα, κελαϊδίσματα πουλιών και γαλήνια τοπία μέσα στην ομορφιά της φύσης. Για όσους θέλουν να συνδυάσουν τις διακοπές τους σε μια πόλη με την χαλάρωση και την ηρεμία, η ταξιδιωτική εταιρεία Travelbag έκανε μια έρευνα αναζητώντας τις πιο ήρεμες πόλεις του κόσμου.

    Η λίστα προέκυψε έπειτα από ανάλυση διαφόρων παραγόντων, όπως τα επίπεδα ηχορύπανσης και φωτορύπανσης, τον μέσο αριθμό τουριστών, την πυκνότητα του πληθυσμού, την ποιότητα του αέρα και τον αριθμό των μονοπατιών που προσφέρει κάθε μέρος. Αυτές είναι οι 5 πιο γαλήνιες και χαλαρωτικές πόλεις στον κόσμο, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας.

    Τζούνο, Αλάσκα

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Με βάση αυτούς τους παράγοντες, η πιο ήρεμη πόλη στον κόσμο φαίνεται να είναι το Τζούνο της Αλάσκας. Με πυκνότητα πληθυσμού μόλις πέντε ατόμα ανά τετραγωνικό χιλιόμετρο, αυτή η γοητευτική πόλη προσφέρει άφθονη απομόνωση και φυσική ομορφιά. Το Τζούνο έχει τέλειο σκορ στην ποιότητα αέρα (100 στα 100), ενώ αποτελεί έναν εξαιρετικό προορισμό για τους λάτρεις της φύσης και της άγριας ζωής. Οι ταξιδιώτες θα μαγευτούν από τους παγετώνες που περιβάλλουν την πόλη και θα απολαύσουν δραστηριότητες όπως περιήγηση με κανό στη λίμνη Mendenhall, παρατήρηση φαλαινών και πεζοπορία σε ένα από τα 60 διαθέσιμα μονοπάτια.

    Ουέλινγκτον, Νέα Ζηλανδία

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Στη δεύτερη θέση της λίστας βρίσκεται το Ουέλινγκτον, η πρωτεύουσα της Νέας Ζηλανδίας. Αυτή η γαλήνια πόλη, που είναι κρυμμένη ανάμεσα σε καταπράσινους λόφους, έχει τη δεύτερη καλύτερη ποιότητα αέρα και την πέμπτη χαμηλότερη βαθμολογία ηχορύπανσης και φωτορύπανσης (37,90 στα 100) από όλες τις πόλεις που εξέτασε η έρευνα. Οι επισκέπτες μπορούν να κάνουν βόλτα με το τελεφερίκ για να απολαύσουν μια εκπληκτική θέα στην πόλη, να χαλαρώσουν στην παραλία Oriental Bay με τη χρυσή άμμο ή να κάνουν πεζοπορία στο μονοπάτι Southern Walkway.

    Ώκλαντ, Νέα Ζηλανδία

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Το Ώκλαντ στο Βόρειο Νησί της Νέας Ζηλανδίας αποτελεί ιδανικό προορισμό για όσους ψάχνουν για μια ήρεμη απόδραση σε ένα μέρος με μεγάλη φυσική ομορφιά. Με σχεδόν 700 μονοπάτια πεζοπορίας, είναι το τέλειο μέρος για ταξιδιώτες που θέλουν να εξερευνήσουν το γραφικό τοπίο της Νέας Ζηλανδίας. Η πόλη συγκαταλέγεται επίσης στους 10 κορυφαίους προορισμούς με τη χαμηλότερη ηχορύπανση και φωτορύπανση, ενώ έχει και εξαιρετικό σκορ στην ποιότητα αέρα (79,30).

    Περθ, Αυστραλία

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Θέλετε να απολαύσετε τον ήλιο αλλά και τη γαλήνη σε ένα εκπληκτικό παραθαλάσσιο τοπίο της Αυστραλίας; Τότε το Περθ είναι ο τέλειος προορισμός για εσάς. Οι λάτρεις της φύσης θα βρουν τον παράδεισό τους στα 242 μονοπάτια πεζοπορίας, συμπεριλαμβανομένου του δημοφιλούς Kings Park και του Βοτανικού Κήπου. Η ποιότητα αέρα της πόλης και τα χαμηλά επίπεδα ρύπανσης την καθιστούν επίσης έναν τέλειο προορισμό για να απολαύσετε την ομορφιά του νυχτερινού ουρανού παρατηρώντας τα άστρα.

    Μελβούρνη, Αυστραλία

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Σύμφωνα με την έρευνα της Travelbag, η Μελβούρνη είναι η πέμπτη πιο ήρεμη πόλη στον κόσμο. Με περισσότερα από 525 μονοπάτια πεζοπορίας και βαθμολογία ηχορύπανσης και φωτορύπανσης μόλις 39,95 (η έκτη καλύτερη από όλες τις πόλεις της έρευνας), η Μελβούρνη δεν θα σας απογοητεύσει. Κάντε μια βόλτα σε έναν από τους πολλούς βοτανικούς κήπους της πόλης, όπως τους Royal Botanic Gardens Victoria ή χαλαρώστε στους κήπους και τα πάρκα γλυπτικής του Heide Museum of Modern Art.

    gazzetta
    gazzetta insider reader insider