Travelgo
ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ
    sun-solid Αθήνα
    Fri 14.7°C
    Clouds

    Telegraph: 10 ελληνικοί προορισμοί για διακοπές μακριά από την πεπατημένη

    BEST OF
    Κείμενο: Travelgo Team
    Telegraph: 10 ελληνικοί προορισμοί για διακοπές μακριά από την πεπατημένη

    Η βρετανική εφημερίδα Telegraph παρουσιάζει 10 λιγότερο γνωστούς - στο ευρύ ταξιδιωτικό κοινό - προορισμούς της Ελλάδας για διακοπές πέρα από τα συνηθισμένα

    Η βρετανική εφημερίδα Telegraph, για ακόμη μία φορά, εκθειάζει τις ομορφιές της χώρας μας και παρουσιάζει ελληνικούς προορισμούς λιγότερο γνωστούς στο ευρύ βρετανικό και διεθνές κοινό για όσους θέλουν κάτι διαφορετικό για τις διακοπές τους, πέρα από τα κλασικά και πολυδιαφημισμένα νησιά. Από τη Θράκη και την Ήπειρο μέχρι τα Δωδεκάνησα, ακολουθούν 10 πανέμορφα μέρη της Ελλάδας που, σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα, πολλοί τουρίστες αγνοούν. Δείτε τη λίστα με τις επιλογές της Telegraph και τι αναφέρει για τον κάθε προορισμό.


    Ήπειρος

    travelgo.gr
    Φαράγγι Βίκου (πηγή: Shutterstock)

    Αν και είναι μία από τις ομορφότερες περιοχές της Ελλάδας, ένα μεγάλο κομμάτι της Ηπείρου παραμένει ανεξερεύνητο, αναφέρει η Telegraph και προτείνει στους αναγνώστες της να ανακαλύψουν τα Σύβοτα, την πόλη των Ιωαννίνων, αλλά και το εντυπωσιακό φαράγγι του Βίκου.

    Εύβοια

    travelgo.gr
    Παραλία Κάλαμος, Εύβοια (πηγή: Shutterstock)

    Σύμφωνα με την Telegraph, πολλοί τουρίστες δεν γνωρίζουν ότι η Εύβοια είναι το δεύτερο μεγαλύτερο νησί της Ελλάδας. Η κοντινή απόσταση από την Αθήνα, αλλά και η ποικιλία επιλογών που προσφέρει στον ταξιδιώτη – από δάση για πεζοπορία μέχρι μαγευτικές ακτές- καθιστούν την Εύβοια ιδανικό προορισμό για καλοκαιρινές και όχι μόνο αποδράσεις.

    Πήλιο

    Φακίστρα, Πήλιο
    Παραλία Φακίστρα, Πήλιο (πηγή: Shutterstock)

    Η χερσόνησος του Πηλίου, το θερινό καταφύγιο των θεών του Ολύμπου, είναι ένας προορισμός παντός καιρού που προσφέρει και ορεινές δραστηριότητες και υπέροχες παραλίες για καλοκαιρινή χαλάρωση.

    Καλάβρυτα

    travelgo.gr
    Φαράγγι του Βουραϊκού (πηγή: Shutterstock)

    Η διαδρομή 23 χλμ. από τον σιδηροδρομικό σταθμό του Διακοπτού μέχρι την πόλη των Καλαβρύτων με τον οδοντωτό, παρουσιάζεται από την Telegraph ως μια ξεχωριστή εμπειρία που αξίζει να ζήσει κανείς στην Πελοπόννησο.

    Θεσσαλία

    travelgo.gr
    Βόλος (πηγή: Shutterstock)

    Η Telegraph προτείνει τη Θεσσαλία ως εναλλακτικό προορισμό για city breaks στις πόλεις της Λάρισας και του Βόλου. Ειδικά για το Βόλο, η βρετανική εφημερίδα αναφέρει ότι πρόκειται για την έκτη μεγαλύτερη πόλη της Ελλάδας και ένα πολυσύχναστο λιμάνι, που βρίσκεται κοντά σε υπέροχες παραλίες.

    Μάνη

    travelgo.gr
    Λιμένι, Μάνη (πηγή: Shutterstock)

    Η Telegraph εκθειάζει τη Μάνη και προτείνει στους αναγνώστες της να ανακαλύψουν μερικά από τα ομορφότερα μέρη αυτής της ιστορικής περιοχής, όπως την Αρεόπολη, το Λιμένι και τα Σπήλαια του Διρού.

    Μυστράς

    travelgo.gr
    Μυστράς (πηγή: Shutterstock)

    Ο Μυστράς είναι ένα από τα «μυστικά» της Πελοποννήσου, σύμφωνα με την Telegraph. Χτισμένη στις πλαγιές του Ταϋγέτου, η ερημωμένη καστροπολιτεία του Μυστρά, με τις βυζαντινές εκκλησίες της, τα τείχη της και την εκπληκτική θέα της, παρασύρει τον επισκέπτη σε ένα ταξίδι στο χρόνο.

    Λίμνη Κερκίνη

    travelgo.gr
    Λίμνη Κερκίνη (πηγή: Shutterstock)

    H βρετανική εφημερίδα παρουσιάζει τη Λίμνη Κερκίνη στις Σέρρες ως ένα από τα ωραιότερη μέρη της Κεντρικής Μακεδονίας. Η λίμνη που γεννήθηκε από ένα φράγμα που δημιουργήθηκε το 1932 αποτελεί σήμερα ιδιαίτερα προστατευμένο υδροβιότοπο και τοπίο σπάνιας ομορφιάς.

    Έβρος

    Αλεξανδρούπολη (Πηγή: Shutterstock)
    Αλεξανδρούπολη (πηγή: Shutterstock)

    Όπως αναφέρει η Telegraph, ο νομός Έβρου, στο βορειοανατολικό άκρο της Ελλάδας, είναι ένα από τα μέρη που αγνοούν οι τουρίστες. Η Αλεξανδρούπολη, η τελευταία μεγάλη ελληνική πόλη πριν τα τουρκικά σύνορα, αλλά και ολόκληρη η περιοχή κρύβει πολλούς ανεξερεύνητους θησαυρούς για τους επισκέπτες που αποφασίσουν να ταξιδέψουν σε αυτή τη γωνιά της Ελλάδας.

    Πάτμος

    travelgo.gr
    Χώρα Πάτμου (πηγή: Shutterstock)

    Το ταξίδι στην Πάτμο ίσως είναι αρκετά χρονοβόρο (καθώς το νησί δεν διαθέτει αεροδρόμιο), όμως αξίζει τον κόπο, γράφει η Telegraph. Πέρα από τους προσκυνητές που επισκέπτονται το νησί για το μοναστήρι του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου και το Σπήλαιο της Αποκάλυψης, η Πάτμος προσελκύει εκλεκτικούς ξένους ταξιδιώτες που επιστρέφουν κάθε χρόνο για τη μαγευτική Χώρα και τις γαλήνιες παραλίες.

    Διαβάστε Επίσης

    gazzetta
    gazzetta insider reader insider