Travelgo
ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ
    sun-solid Αθήνα
    Thu 18.6°C
    Clouds

    Ελληνικό νησί στους 14 πιο υποτιμημένους ταξιδιωτικούς προορισμούς του κόσμου

    BEST OF
    Κείμενο: Travelgo Team
    Ελληνικό νησί στους 14 πιο υποτιμημένους ταξιδιωτικούς προορισμούς του κόσμου

    Το Time Out βάζει ένα ελληνικό νησί στους 14 πιο υποτιμημένους προορισμούς του κόσμου για όσους θέλουν να ανακαλύψουν νέα μέρη το 2023. Δείτε όλη τη λίστα όπως τη συνέταξαν οι ειδικοί ταξιδιών του περιοδικού

    Τους 14 πιο υποτιμημένους ταξιδιωτικούς προορισμούς του κόσμου παρουσιάζει το περιοδικό Time Out, προτείνοντας στους αναγνώστες του να βγουν εκτός τουριστικής πεπατημένης και να ανακαλύψουν «κρυμμένα διαμάντια» - από μικρά νησιά μέχρι άγνωστες παραθαλάσσιες πόλεις που δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από διασημότερους προορισμούς. Αυτοί οι προορισμοί σίγουρα θα εκπλήξουν ευχάριστα τους ταξιδιώτες με τις ομορφιές, την κουλτούρα και τα αξιοθέατά τους. Η Κάρπαθος αποτελεί το μοναδικό ελληνικό νησί στη λίστα καταλαμβάνοντας την 10η θέση.

    Η Κάρπαθος στους πιο υποτιμημένους ταξιδιωτικούς προορισμούς του κόσμου

    travelgo.gr
    Η παραλία Άπελλα στην Κάρπαθο (πηγή: Shutterstock)

    To Time Out αναφέρει για την Κάρπαθο: «Ενώ οι τουρίστες συρρέουν για να δουν το ηλιοβασίλεμα στη Σαντορίνη ή τις χρυσές αμμουδιές της Μυκόνου, οι Έλληνες ταξιδιώτες που γνωρίζουν κάτι παραπάνω, παίρνουν το πλοίο από τη Ρόδο για την Κάρπαθο. Κάντε το ίδιο και θα βρεθείτε να χαλαρώνετε σε σχεδόν ερημικές παραλίες με παρθένα νερά στις οποίες συχνάζουν μεσογειακές φώκιες. Απολαύστε το τοπικό φαγητό στις ταβέρνες της Ολύμπου, ενός ορεινού χωριού που μοιάζει να έχει σταματήσει στο χρόνο, όπου οι γυναίκες φορούν ακόμη πολύχρωμες παραδοσιακές στολές».

    travelgo.gr
    Το ορεινό χωριό Όλυμπος στην Κάρπαθο (πηγή: Shutterstock)

    Ακολουθεί αναλυτικά η λίστα με τους 14 προορισμούς που επέλεξαν οι δημοσιογράφοι και οι συνεργάτες του Time Out από όλο τον κόσμο:

    • 1. Μογγολία

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Στη Μογγολία θα συναντήσετε αχανή τοπία, άγρια φύση και απίστευτα φιλόξενους ανθρώπους.

    • 2. Λίμνη Bacalar, Μεξικό

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Γνωστή και ως η «λιμνοθάλασσα των επτά χρωμάτων», η λίμνη Bacalar είναι μια περιοχή εξαιρετικής φυσικής ομορφιάς στη χερσόνησο Γιουκατάν στο Μεξικό.

    • 3. Κουένκα, Εκουαδόρ

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Η Κουένκα είναι μια σχετικά μικρή πόλη (αν και η τρίτη μεγαλύτερη σε πληθυσμό του Ισημερινού) που φημίζεται για το ιστορικό της κέντρο (Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO) και τον πολιτισμό της.

    • 4. Srebrenik, Βοσνία και Ερζεγοβίνη

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Η Βοσνία-Ερζεγοβίνη έχει πολλές γοητευτικές πόλεις και το Srebrenik είναι μία από αυτές. Η «Πόλη του Βασιλιά» φιλοξενεί το καλύτερα διατηρημένο μεσαιωνικό φρούριο της Βοσνίας, μια συναρπαστική κατασκευή του 12ου αιώνα, γεμάτη μύθους και θρύλους.

    • 5. Cabo Rojo, Πουέρτο Ρίκο

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Μια πολύχρωμη παραλιακή πόλη στη νοτιοδυτική ακτή του Πουέρτο Ρίκο, με όλες τις λευκές αμμουδιές και τις τιρκουάζ θάλασσες που περιμένει να συναντήσει κανείς στην Καραϊβική.

    • 6. Gippsland, Αυστραλία

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Στην ανατολική άκρη της Βικτώριας (περίπου 4,5 ώρες οδικώς από τη Μελβούρνη), το Gippsland διαθέτει από αλπικούς δρόμους μέχρι ερημικές παραλίες με λευκή άμμο.

    • 7. Πλίμουθ, Αγγλία

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Το Πλίμουθ στο Ντέβον της νοτιοδυτικής Αγγλίας είναι γνωστό για το λιμάνι του και τη ναυτική ιστορία του. Ωστόσο, η πόλη έχει να επιδείξει και μια ενδιαφέρουσα καλλιτεχνική σκηνή.

    • 8. Μπέρλινγκτον, Βερμόντ

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Το Μπέρλινγκτον, η μεγαλύτερη σε πληθυσμό πόλη της πολιτείας Βερμόντ των ΗΠΑ, φημίζεται για την ανερχόμενη γαστρονομική σκηνή της.

    • 9. Tούρκου, Φινλανδία

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    H παλαιότερη και τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Φινλανδίας εντυπωσιάζει με τη γραφικότητά της.

    • 10. Καρπάθος, Ελλάδα

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Το δεύτερο μεγαλύτερο νησί των Δωδεκανήσων έχει τα πάντα: βουνό και θάλασσα, άφθονες εντυπωσιακές παραλίες και γραφικά χωριά που κρατούν τις παραδόσεις.

    • 11. Lombok, Ινδονησία

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Το νησί Lombok αποτελεί ιδανική επιλογή για όσους θέλουν να αποφύγουν τις γεμάτες με κόσμο παραλίες στο γειτονικό Μπαλί.

    • 12. Σάο Τομέ και Πρίνσιπε, Αφρική

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Πολλοί λίγοι τουρίστες επισκέπτονται αυτό το απομονωμένο νησιωτικό κράτος στον Κόλπο της Γουινέας. Πρόκειται για τη μικρότερη σε έκταση χώρα στην Αφρική.

    • 13. Bray, Ιρλανδία

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Γνωστό ως το «Μπράιτον της Ιρλανδίας», το Bray κοντά στο Δουβλίνο, μετά από χρόνια παρακμής, είναι σήμερα γεμάτο με καφέ και εστιατόρια.

    • 14. Eastern Highlands, Ζιμπάμπουε

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Ενώ οι περισσότεροι ταξιδιώτες στη Ζιμπάμπουε θα επισκεφθούν σίγουρα τους μαγευτικούς καταρράκτες Victoria ή το περίφημο Εθνικό Πάρκο Hwange, στα ανατολικά σύνορα της χώρας υπάρχει ένα μέρος εκπληκτικής ομορφιάς που έχει παραμείνει σχετικά άγνωστο.

    gazzetta
    gazzetta insider reader insider