Travelgo
ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ
    sun-solid Αμoργός
    Thu 16.4°C
    Clear

    10 μέρη της Ελλάδας με θέα που κόβει την ανάσα

    BEST OF
    Κείμενο: Travelgo Team
    10 μέρη της Ελλάδας με θέα που κόβει την ανάσα

    Από τα Ζαγοροχώρια και το Πήλιο μέχρι τις Κυκλάδες, ξεχωρίσαμε και σας παρουσιάζουμε δέκα από τα πολλά εντυπωσιακά μέρη της Ελλάδας με θέα που κόβει την ανάσα.

    Σε νησιά και σε βουνά, η Ελλάδα διαθέτει τόσα μέρη με μαγευτική θέα που δεν φτάνει μία ζωή για να τα επισκεφτείς. Επιβλητικά φαράγγια, λίμνες σαν ζωγραφιά, χωριά - μπαλκόνια, κάστρα και μοναστήρια σκαρφαλωμένα στα βράχια, προσφέρουν εικόνες που δεν αφήνουν κανένα ασυγκίνητο. Από τα Ζαγοροχώρια μέχρι το Πήλιο και τις Κυκλάδες, ξεχωρίσαμε και σας παρουσιάζουμε 10 υπέροχους προορισμούς με απίστευτη θέα.

    Φαράγγι του Βίκου - Θέση Οξιά

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Πρόκειται για ένα από τα πιο ξακουστά φαράγγια στην Ελλάδα, ενώ κατέχει μία θέση στο βιβλίο Γκίνες ως το φαράγγι με το μικρότερο άνοιγμα στον κόσμο. Ο καλύτερος τρόπος για να γνωρίσετε το Φαράγγι του Βίκου είναι, φυσικά, διασχίζοντάς το. Εναλλακτικά, μπορείτε να θαυμάσετε τη χαράδρα από ψηλά. Έξι χιλιόμετρα έξω από το χωριό Μονοδένδρι, βρίσκεται η θέση Οξιά, στο στενότερο σημείο του φαραγγιού του Βίκου, με θέα καθηλωτική.

    Μετέωρα

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Πέρα από το δεύτερο πιο σημαντικό μοναστικό συγκρότημα στην Ελλάδα μετά το Άγιο Όρος, τα Μετέωρα αποτελούν ένα σημείο απαράμιλλης ομορφιάς και ένα παγκόσμιο γεωλογικό φαινόμενο. Οι γιγάντιοι βράχοι και τα ιστορικά μοναστήρια στις κορυφές τους συνθέτουν ένα εντυπωσιακό σκηνικό που αξίζει να δει κανείς από κοντά έστω και μία φορά στη ζωή του. Από τα τριάντα μοναστήρια που υπήρξαν ιστορικά, σήμερα λειτουργούν μόνο έξι, τα οποία, από το 1988, περιλαμβάνονται στον κατάλογο μνημείων παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO. Όλα προσφέρουν καταπληκτική θέα και το καθένα έχει τη δική του, μοναδική ατμόσφαιρα.

    Παλαμήδι, Ναύπλιο

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Υπάρχει ο εύκολος τρόπος (με το αυτοκίνητο) και ο δύσκολος τρόπος (τα περιβόητα 999 σκαλοπάτια που στην πραγματικότητα είναι λίγο λιγότερα) για να ανέβεις στο Παλαμήδι, το φρούριο που κατασκευάστηκε το 1687 από τους Ενετούς σε ύψος 216 μέτρων και σήμερα αποτελεί ένα από τα δημοφιλέστερα αξιοθέατα του Ναυπλίου. Όπως και να ανέβεις όμως, η θέα από εκεί στην πόλη και τη θάλασσα είναι μοναδική.

    Λίμνη Πλαστήρα - Παρατηρητήριο

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Σε απόσταση 25 χλμ. δυτικά από την πόλη της Καρδίτσας, θα αντικρίσετε ένα μικρό θαύμα της φύσης και του ανθρώπου. Πλαισιωμένη από τις ελατοσκέπαστες κορυφές των Αγράφων, η Λίμνη Πλαστήρα είναι ένας ομορφότερους προορισμούς της ορεινής Ελλάδας, ένας ειδυλλιακός προορισμός για κάθε φυσιολάτρη. Αν θέλετε να δείτε την πιο γοητευτική εικόνα της λίμνης, οδηγήστε μέχρι το Παρατηρητήριο. Από εκεί το βλέμμα σας θα χαθεί στην υδάτινη επιφάνεια της λίμνης, ενώ από την άλλη μεριά, οι δασωμένες πλαγιές και στο βάθος οι επιβλητικές κορυφές των Aγράφων συμπληρώνουν το μαγευτικό τοπίο.

    Μακρινίτσα, Πήλιο

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Ο Ελευθέριος Βενιζέλος, όταν επισκέφθηκε τη Μακρινίτσα, το 1934, την ονόμασε «μπαλκόνι του Πηλίου» - και όχι άδικα, αφού το χωριό προσφέρει εξαιρετική θέα προς την πόλη του Βόλου και τον Παγασητικό κόλπο. Χάρη στην ομορφιά του τοπίου, την άριστα διατηρημένη πηλιορείτικη αρχιτεκτονική, τη μαγευτική θεά από τη πλατεία της και τη μικρή απόσταση από το Βόλο, η Μακρινίτσα είναι ένα από τα πιο δημοφιλή χωριά όχι μόνο του Πηλίου, αλλά ολόκληρης της ορεινής Ελλάδας.

    Μοναστήρι Παναγίας Χοζοβιώτισσας, Αμοργός

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Το σημαντικότερο εκκλησιαστικό μνημείο της Αμοργού, αλλά κι ένα από τα ωραιότερα αξιοθέατα της Ελλάδας, η λαξευμένη στο βράχο Μονή της Χοζοβιώτισσας είναι χτισμένη σε ένα σημείο απόκοσμο μα και απίστευτα όμορφο, στην απόκρημνη νότια ακτή του νησιού. Ορατή μόνο από το πέλαγος, μοιάζει να κρέμεται στον γκρεμό. Τριακόσια μέτρα πάνω από τη θάλασσα, τα απότομα βράχια εναρμονίζονται άψογα με τους λευκούς γεωμετρικούς όγκους του κτίσματος. Για να φτάσετε στο μοναστήρι θα πρέπει να ανεβείτε περίπου 300 σκαλιά.

    Οία, Σαντορίνη

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Η «θέα που κόβει την ανάσα» εδώ δεν είναι υπερβολή. Ο οικισμός της Οίας είναι χωρίς αμφιβολία το πιο ρομαντικό σημείο της Σαντορίνης και ένα από τα πιο φωτογραφημένα μέρη της Ελλάδας. Όσο τουριστικό κι αν σου ακούγεται, το ηλιοβασίλεμα στην Οία με φόντο την Καλντέρα είναι ένα μοναδικό θέαμα που πρέπει να δεις έστω και μία φορά στη ζωή σου.

    Χώρα, Φολέγανδρος

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Η Χώρα της Φολεγάνδρου μοιάζει με σκηνικό θεάτρου. Χτισμένη στα 200 μέτρα πάνω από τη θάλασσα, απλώνεται μέσα και γύρω από το μεσαιωνικό κάστρο που δεσπόζει στο χείλος του γκρεμού, προσφέροντας εντυπωσιακή θεά στο Αιγαίο. Ακολουθήστε το μονοπάτι που ξεκινάει από την πλατεία της Πούντας για να ανεβείτε στην κορυφή του λόφου, όπου βρίσκεται η εκκλησία της Παναγίας - ιδανικά αργά το απόγευμα για να απολαύσετε το μαγικό ηλιοβασίλεμα αγναντεύοντας το μεγαλύτερο τμήμα του νησιού, τη Χώρα που απλώνεται στο χείλος του γκρεμού, έως και τα γειτονικά νησιά.

    Λάκωνες, Κέρκυρα

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Οι Λάκωνες είναι ένα από τα πιο γραφικά παραδοσιακά χωριά της Κέρκυρας. Χτισμένο στην καταπράσινη πλαγιά του βουνού πάνω από τη διάσημη για τη φυσική ομορφιά της Παλαιοκαστρίτσα, αυτό το χωριό με τα παλιά σπίτια και τα στενά δρομάκια, οφείλει τη φήμη του στην εξαιρετική θέα που προσφέρει προς τους κολπίσκους της περιοχής. Καλύτερο σημείο για να απολαύσετε αυτή τη θέα είναι η τοποθεσία Bella Vista.

    Σούνιο, Αττική

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Η διαδρομή μέχρι το Σούνιο είναι μία από τις πιο ωραιότερες βόλτες, καθώς οδηγείς κατά μήκος της θάλασσας, ενώ ο ναός του Ποσειδώνα, σκαρφαλωμένος στα απόκρημνα βράχια να κοιτάζει τη θάλασσα του Αιγαίου, ασκεί μια γοητεία που καθηλώνει κάθε επισκέπτη. Η θέα της ακτογραμμής και των γειτονικών νησιών είναι μαγευτική. Με καθαρό ορίζοντα, διακρίνονται η Κέα, η Κύθνος, ακόμα και η Σέριφος στα νοτιοανατολικά και η Αίγινα στα δυτικά. Δεν χρειάζεται να σας πούμε πόσο όμορφο είναι το ηλιοβασίλεμα εδώ.

    Διαβάστε Επίσης

    gazzetta
    gazzetta insider reader insider