Travelgo
ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ
    sun-solid Αθήνα
    Fri 20.9°C
    Clear

    Πήλιο: 4 υπέροχα καφέ που αξίζει να επισκεφθείτε

    BEST OF
    Κείμενο: Travelgo Team
    Πήλιο: 4 υπέροχα καφέ που αξίζει να επισκεφθείτε

    Κάνουμε στάση για ελληνικό στο μπρίκι, ζεστά ροφήματα με βότανα του βουνού και σπιτικά γλυκά σε τέσσερα από τα πιο όμορφα καφέ στα χωριά του Πηλίου

    Το Πήλιο κρύβει πολλούς θησαυρούς που μας καλεί να τους ανακαλύψουμε κάθε εποχή. Μετά τις βόλτες σε πανέμορφα χωριά, πέτρινα καλντερίμια και δασωμένα μονοπάτια, μικρά και ατμοσφαιρικά καφέ μάς περιμένουν για χαλάρωση δίπλα σε αναμμένα τζάκια και σε πλακόστρωτες αυλές με πλατάνια και θέα που δεν χορταίνουμε να απολαμβάνουμε. Παρακάτω ξεχωρίσαμε μερικά από τα πιο όμορφα στέκια για καφέ, γλυκό και ποτό, που αξίζει να επισκεφθείτε αν βρεθείτε στο γοητευτικό βουνό της Μαγνησίας.

    Αερικό, Πορταριά

    travelgo.gr
    Πηγή: Aeriko Cafe Bar

    Πάνω στο δρόμο Πορταριάς - Μακρινίτσας υπάρχει ένα υπέροχο cafe bar που μοιάζει να ίπταται πάνω από το Βόλο, προσφέροντας άπλετη θέα προς την πόλη και τις πλαγιές του Πηλίου. Το Αερικό είναι ιδανική επιλογή για κάθε ώρα και κάθε διάθεση. Φρεσκοψημένος καφές, μεγάλη ποικιλία σε ζεστές σοκολάτες, cocktails εμπνευσμένα από τα αρώματα και τη γη του Πηλίου, λαχταριστά χειροποίητα γλυκά (μη χάσετε τη μηλόπιτα με ντόπια μήλα και σπιτική κρεμ πατισερί) αλλά και κρύα πιάτα. Το χειμώνα, ο εσωτερικός χώρος με το τζάκι, τις αντίκες, τους καθρέφτες και κεριά είναι ιδιαίτερα ζεστός και ατμοσφαιρικός. Όταν ανοίγει ο καιρός, θα καθίσετε έξω, στην πλακόστρωτη αυλή με την υπέροχη θέα έως τον Παγασητικό.

    Άννα, να ένα μήλο, Μηλιές

    travelgo.gr
    Πηγή: Άννα, να ένα μήλο

    Παλιό κεφαλοχώρι με πλούσια ιστορία, οι Μηλιές θα σας μαγέψουν με την παραδοσιακή αρχιτεκτονική, τη φύση που τις περιβάλλει και τα ιδιαίτερα αξιοθέατά τους, όπως ο παλιός σταθμός του θρυλικού τρένου «Μουτζούρη». Μετά τη βόλτα σας στο χωριό, κάντε οπωσδήποτε μια στάση στο Άννα, να ένα μήλο, ένα από τα πιο φημισμένα και ατμοσφαιρικά καφέ της περιοχής. Με την όμορφη διακόσμηση και τη ρετρό ατμόσφαιρά του, αυτό το μέρος μοιάζει βγαλμένο από άλλη εποχή. Απολαύστε έναν ελληνικό καφέ που συνοδεύεται από λουκουμάκι και δοκιμάστε τα σπιτικά γλυκά, την απολαυστική σκεπαστή μηλόπιτα και το cheesecake με γλυκό βύσσινο, τις πίτες, αλλά και τα cocktails.

    Art Cafe, Μακρινίτσα

    Art Cafe Makrinitsa
    Art Cafe Makrinitsa
    Πηγή: Art Cafe Makrinitsa

    Λίγα μέτρα από την πλατεία της Μακρινίτσας, θα βρείτε το Art Cafe, ένα όμορφο στέκι για να απολαύσετε έναν ελληνικό, τσάι του βουνού και παραδοσιακά γλυκά, όπως καρυδόπιτα και γαλακτομπούρεκο, με καταπληκτική θέα στον Παγασητικό. Συχνά φιλοξενεί εκθέσεις ζωγραφικής και διάφορα καλλιτεχνικά events.

    Ερωδιός, Βυζίτσα

    Ερωδιός Βυζίτσα
    Ερωδιός Βυζίτσα
    Πηγή: Ερωδιός

    Ο Ερωδιός είναι ένα μικρό και ατμοσφαιρικό καφέ που θα συναντήσετε πάνω στο κεντρικό καλντερίμι προς την πλατεία της Βυζίτσας. Ο συνδυασμός πέτρας και ξύλου, η vintage διακόσμηση, οι μαξιλάρες, τα βιβλία και η τζαζ μουσική φτιάχνουν ωραίο σκηνικό για να χαλαρώσετε και να απολαύσετε τον καφέ σας ή το βραδινό ποτό σας. Έχει μεγάλη ποικιλία σε καφέδες, ροφήματα και σπιτικά γλυκά. Το καλοκαίρι βγάζει τραπεζάκια σε εξωτερικό πλακόστρωτο χώρο.

    Διαβάστε Επίσης

    gazzetta
    gazzetta insider reader insider