Travelgo
ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ
    sun-solid Σκύρος
    Sat 11.3°C
    Clouds

    CNN: Αυτό είναι το ιδανικό ελληνικό νησί για διακοπές μακριά από τα πάντα

    BEST OF
    Κείμενο: Travelgo Team
    CNN: Αυτό είναι το ιδανικό ελληνικό νησί για διακοπές μακριά από τα πάντα

    Λίστα με τα 10 καλύτερα νησιά της Ευρώπης για ταξιδιώτες που θέλουν να ξεφύγουν από τα πλήθη, δημοσίευσε το CNN. Δείτε ποιο ελληνικό νησί ξεχώρισε

    Μπορεί οι διακοπές να αργούν ακόμη, όμως το νέο άρθρο CNN Travel μας βάζει σε κλίμα καλοκαιρινό προτείνοντας τα καλύτερα νησιά της Ευρώπης για ταξιδιώτες που θέλουν «να ξεφύγουν σχεδόν από όλους». «Για κάθε Μύκονο, Ίμπιζα ή Σαντορίνη, υπάρχει κάποιο λιγότερο γνωστό και εξίσου υπέροχο μέρος για να αποδράσετε, να ξεφύγετε από τα πλήθη και να έρθετε πιο κοντά στη φύση», σημειώνει το δημοσίευμα. Ανάμεσά τους φιγουράρει και ένα ελληνικό νησί - έκπληξη: η Σκύρος!

    CNN για Σκύρο: «Ένα εξαιρετικά γαλήνιο μέρος»

    travelgo.gr
    Η Χώρα της Σκύρου (πηγή: Shutterstock)

    Το μεγαλύτερο σε έκταση νησί των Βορείων Σποράδων, στα ανατολικά της Εύβοιας, έχει μια ιδιαίτερη γοητεία και τη δική του μοναδική ταυτότητα. Το CNN προτείνει τη Σκύρο ως μια ελκυστική εναλλακτική επιλογή για όσους θέλουν να περάσουν τις διακοπές σε ένα μέρος που δεν βουλιάζει από τους τουρίστες. «Ελληνικά νησιά όπως η Σαντορίνη και η Μύκονος στις Κυκλάδες, μπορεί να γεμίσουν με τόσο πολύ κόσμο τους καλοκαιρινούς μήνες, που να σας κάνει να αναρωτιέστε γιατί γίνεται όλος αυτός ο ντόρος. Αν όμως αναζητάτε μια πιο απομονωμένη εμπειρία στα ελληνικά νησιά, στρέψτε το βλέμμα σας βόρεια στο Αιγαίο Πέλαγος, στο νησί της Σκύρου», αναφέρει το CNN.

    travelgo.gr
    Γραφικό σοκάκι στη Χώρα της Σκύρου (πηγή: Shutterstock)

    «Υπάρχουν απομονωμένες παραλίες για να εξερευνήσετε, ένα βυζαντινό κάστρο που δεσπόζει πάνω από την πόλη και τη θάλασσα, καθώς και μια αρχαία φυλή μικροσκοπικών αλόγων, το γνωστό Σκυριανό άλογο, που ζει στην άγρια φύση μόνο σε αυτό το νησί», σημειώνει το δημοσίευμα.

    travelgo.gr
    Θέα από το Κάστρο της Σκύρου (πηγή: Shutterstock)

    «Με εξαίρεση την περίοδο της Αποκριάς, όταν το περίφημο καρναβάλι της Σκύρου βάζει το νησί σε κατάσταση ασταμάτητου πάρτι με παρελάσεις, κοστούμια, γλέντια και κοσμοπλημμύρα επισκεπτών από την Αθήνα, η Σκύρος είναι ένα εξαιρετικά γαλήνιο μέρος», καταλήγει το CNN.

    CNN: Τα 10 καλύτερα νησιά της Ευρώπης για «απομόνωση»

    Η λίστα του CNN περιλαμβάνει λιγότερο γνωστά νησιά της Ευρώπης που αξίζει να ανακαλύψει κανείς. Μπορεί να μην κάνουν θραύση στο Instagram, όμως αυτά τα μικρά και άγνωστα σε πολλούς νησιά διαθέτουν πανέμορφα τοπία και υπόσχονται απολαυστικές διακοπές μακριά από όλους και από όλα.

    • Schiermonnikoog, Ολλανδία

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock
    • Heimaey, Vestmannaeyjar, Ισλανδία

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock
    • Νησί Flores, Αζόρες, Πορτογαλία

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock
    • Naustholmen, Νορβηγία

    • Isle of Tiree, Σκωτία

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock
    • Αρχιπέλαγος Berlengas, Πορτογαλία

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock
    • Alicudi, Σικελία, Ιταλία

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock
    • Σκύρος, Ελλάδα

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock
    • Νησί Rathlin, Βόρεια Ιρλανδία

    • Fasta Åland, Φινλανδία

    Διαβάστε Επίσης

    gazzetta
    gazzetta insider reader insider