Travelgo
ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ
    sun-solid Σκόπελος
    Fri 14.5°C
    Clear

    Σκόπελος: 5+1 λόγοι για να τη λατρέψετε

    BEST OF
    Κείμενο: Travelgo Team
    Σκόπελος: 5+1 λόγοι για να τη λατρέψετε

    Αν στο πλάνο των διακοπών σας γράφει απόλυτη χαλάρωση και βουτιές σε γαλαζοπράσινες παραλίες, τότε η Σκόπελος είναι το ιδανικό νησί για εσάς. Το καταπράσινο νησί των Σποράδων διατηρεί την αυθεντική ομορφιά του και έχει τους δικούς του ρυθμούς που το κάνουν ιδιαίτερα ελκυστικό

    Αν και έγινε γνωστή παγκοσμίως από την ταινία «Mamma Mia», η Σκόπελος κατάφερε να διατηρήσει τη χαμηλών τόνων γοητεία και την αυθεντικότητά της. Είναι ένα νησί που μπορεί να σου προσφέρει τις πιο χαλαρές, ρομαντικές και γεμάτες εκπληκτικά τοπία και κρυστάλλινες θάλασσες διακοπές.

    Η Σκόπελος είναι το δεύτερο μεγαλύτερο νησί των Σποράδων και ένα από τα πιο πράσινα νησιά της Ελλάδας. Εδώ, τα πεύκα φτάνουν μέχρι το βαθύ γαλάζιο της θάλασσας δημιουργώντας εικόνες απαράμιλλης φυσικής ομορφιάς. Παρακάτω σας παραθέτουμε πέντε λόγους που θα σας πείσουν να την επιλέξετε για τις διακοπές σας.

    Διαβάστε ακόμη:

    Η Χώρα

    Σκόπελος: 5+1 λόγοι για να τη λατρέψετε
    Πηγή: Shutterstock

    Η πόλη της Σκοπέλου, πρωτεύουσα και λιμάνι του νησιού, είναι το πρώτο πράγμα που θα αντικρίσετε μόλις πιάσετε λιμάνι. Ο οικισμός της Σκοπέλου έχει χαρακτηριστεί διατηρητέος, με προεδρικό διάταγμα, στα τέλη της δεκαετίας του ’70. Ο λαβύρινθος από πλακόστρωτα σοκάκια, οι αυλές με τα λουλούδια, η παραδοσιακή αρχιτεκτονική (με πολλά στοιχεία δανεισμένα από το Πήλιο και τη Μακεδονία), οι πολυάριθμες εκκλησίες, το ενετικό κάστρο και η θέα στο λιμάνι από ψηλά κάνουν αυτή τη βόλτα ξεχωριστή.

    Σκόπελος: 5+1 λόγοι για να τη λατρέψετε
    Πηγή: Shutterstock

    Αξίζει να περπατήσετε από το λιμάνι στην εκκλησία της Παναγίτσας του Πύργου, απολαμβάνοντας σε όλη τη διαδρομή τη θέα στο Αίγαιο. Να επισκεφτείτε και το υπέροχο Λαογραφικό Μουσείο Σκοπέλου που στεγάζεται σε ανακαινισμένο αρχοντικό του 18ου αιώνα και παρουσιάζει δύο αιώνες σκοπελίτικης ζωής μέσα από μοναδικά καθημερινά αντικείμενα. Και όταν έρθει το βράδυ, στα στενά σοκάκια της Χώρας και στην παραλία του λιμανιού σάς περιμένουν ουζερί με τοπικούς μεζέδες, παραδοσιακές ταβέρνες, μικρά καφέ και ατμοσφαιρικά μπαράκια.

    Ο Άη Γιάννης στο Καστρί

    Σκόπελος: 5+1 λόγοι για να τη λατρέψετε
    Πηγή: Shutterstock

    Σκαρφαλωμένος στο ψηλότερο σημείο ενός απότομου βράχου που αναδύεται από τη θάλασσα, ο Άη Γιάννης, στο Καστρί, αποτελεί ένα από τα πιο πολυφωτογραφημένα και γραφικά σημεία της Σκοπέλου. Βρίσκεται κοντά στον οικισμό Γλώσσα, ενώ απέχει περίπου 30 χλμ. από τη Χώρα. Αυτό το γραφικό εκκλησάκι έγινε διάσημο σε όλο τον κόσμο από τη γαμήλια σκηνή της ταινίας «Mamma Mia». Θα χρεαστεί να ανεβείτε περίπου 110 σκαλοπάτια αλλά η θέα στο απέραντο γαλάζιο θα σας ανταμείψει.

    Η Γλώσσα

    Σκόπελος: 5+1 λόγοι για να τη λατρέψετε
    Πηγή: Shutterstock

    Ο δεύτερος μεγαλύτερος οικισμός του νησιού βρίσκεται 25 χλμ. βόρεια της Χώρας. Αμφιθεατρικά χτισμένη στην πλαγιά ενός λόφου, πάνω από το Λουτράκι (το εναλλακτικό λιμάνι του νησιού), η Γλώσσα έχει στενά σοκάκια για χαλαρές βόλτες και ταβέρνες που σερβίρουν παραδοσιακή κουζίνα. Η θέα από εδώ είναι υπέροχη όλες τις ώρες της ημέρας, καθώς βλέπεις όλη τη δυτική πλευρά των Σποράδων μέχρι το Πήλιο.

    Οι παραλίες

    Σκόπελος: 5+1 λόγοι για να τη λατρέψετε
    Πηγή: Shutterstock

    Η Σκόπελος φημίζεται για τις μαγευτικές παραλίες της, μερικές από τις οποίες θεωρούνται από τις ωραιότερες του Αιγαίου. Στη βόρεια και ανατολική πλευρά του νησιού, οι ακτές είναι βραχώδεις, ενώ στα νότια και δυτικά, οι πευκόφυτες πλαγιές δημιουργούν πανέμορφες παραλίες που μαγεύουν τους επισκέπτες. Η Μηλιά θεωρείται από πολλούς η ομορφότερη παραλία της Σκοπέλου. H παραλία διαθέτει ψιλό βοτσαλάκι και διάφανα γαλαζοπράσινα νερά, που σε συνδυασμό με το πράσινο από τα άπειρα πεύκα, δημιουργούν ένα σχεδόν εξωτικό σκηνικό. Ακριβώς δίπλα από τη Μηλιά, σε απόσταση 20 χλμ. από τη Χώρα της Σκοπέλου, βρίσκεται η Καστάνη, η παραλία που έγινε ευρέως γνωστή από την ταινία «Mama Mia».

    Σκόπελος: 5+1 λόγοι για να τη λατρέψετε
    Πηγή: Shutterstock

    Ο Πάνορμος είναι μία από τις πιο όμορφες και πολυσύχναστες παραλίες του νησιού. Πρόκειται για έναν μεγάλο, απάνεμο κόλπο με βοτσαλωτή ακτή και κρυστάλλινα νερά, τα οποία βαθαίνουν σχεδόν μόλις μπαίνεις στη θάλασσα. Η πρώτη ακρογιαλιά που συναντά κανείς βγαίνοντας από την πόλη της Σκοπέλου, σε απόσταση 4 χλμ., είναι ο Στάφυλος, μία από τις πιο γνωστές και πολυσύχναστες παραλίες του νησιού, που πήρε το όνομά της από τον βασιλιά Στάφυλο. Πρόκειται για έναν όμορφο πευκόφυτο κόλπο, με καθαρά και βαθυγάλανα νερά.

    Σκόπελος: 5+1 λόγοι για να τη λατρέψετε
    Πηγή: Shutterstock

    Δίπλα στον Στάφυλο βρίσκεται το Βελανιό, μια μεγάλη παραλία με ψιλή άμμο και ήρεμα νερά, που καλύπτεται από ένα πυκνό πευκοδάσος, ιδανική για όσους αναζητούν την ηρεμία. Πολύ όμορφο είναι και το Λιμνονάρι, ένας κατάφυτος και απάνεμος κολπίσκο με σμαραγδένια νερά και λευκή αμμουδιά.

    Οι τοπικές γεύσεις

    Σκόπελος: 5+1 λόγοι για να τη λατρέψετε
    Πηγή: Shutterstock

    Η ξακουστή σκοπελίτικη τυρόπιτα, η νούμερο ένα παραδοσιακή συνταγή του νησιού, αποτελεί ιδανικό πρωινό και σνακ για την παραλία. Ο ροφός στιφάδο, το ντόπιο κατσίκι, η γλυκιά κολοκυθόπιτα, αλλά και το παραδοσιακό γλυκό αυγάτο με δαμάσκηνο Σκοπέλου, είναι μερικές ακόμη από τις τοπικές γεύσεις που αξίζει να δοκιμάσετε.

    Πεζοπορία στο πράσινο

    Αν σας αρέσουν οι βόλτες μέσα σε μια εντυπωσιακή φύση, τότε η Σκόπελος θα γίνει ένας από τους αγαπημένους σας προορισμούς. Για τους λάτρεις της πεζοπορίας, το νησί διαθέτει ένα οργανωμένο δίκτυο παλιών και θαυμάσιων μονοπατιών. Οι περιπατητικές διαδρομές διασχίζουν ένα μεγάλο μέρος του νησιού συνδέοντας παλιά χωριά, μεσαιωνικά μοναστήρια, πυκνά δάση και δαντελωτή ακτογραμμή προστατευμένης περιοχής του δικτύου Natura 2000.

    Διαβάστε ακόμη:

    Διαβάστε Επίσης

    gazzetta
    gazzetta insider reader insider