Travelgo
ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ
    sun-solid Αθήνα
    Thu 17.9°C
    Clouds

    7 νησιά ιδανικά για οικογενειακές διακοπές

    BEST OF
    Κείμενο: Travelgo Team
    7 νησιά ιδανικά για οικογενειακές διακοπές

    Από τα Επτάνησα μέχρι τις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα, αυτά τα νησιά έχουν όλα όσα χρειάζεται μια οικογένεια για τις διακοπές της: αμέτρητα ενδιαφέροντα αξιοθέατα, χρυσές αμμουδιές και πολλές επιλογές χαλάρωσης και διασκέδασης για μικρούς και μεγάλους

    Οι διακοπές με τα παιδιά δεν είναι εύκολη υπόθεση, καθώς οι επιλογές γίνονται λιγάκι... πιο συγκεκριμένες. Απαιτεί έρευνα, καλό προγραμματισμό και έλεγχο πολλών πραγμάτων για να κριθεί κατάλληλος ένας προορισμός για όλη την οικογένεια. Για εσάς που προτιμάτε τα νησιά για διακοπές μαζί με τα παιδιά, ετοιμάσαμε μια μικρή λίστα με 7 ελληνικά νησιά που αποτελούν ιδανική επιλογή για οικογένειες. Από τα Επτάνησα μέχρι τις Σποράδες, τις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα, αυτά τα νησιά έχουν όλα όσα χρειάζεστε: αμμουδερές παραλίες με πεντακαθαρά νερά, αμέτρητα ενδιαφέροντα αξιοθέατα και πολλές επιλογές για χαλάρωση και διασκέδαση που δεν αφήνουν κανέναν παραπονεμένο.

    Διακοπές με την οικογένεια: 7 νησιά που αξίζει να επισκεφθείτε

    Κέρκυρα

    travelgo.gr
    Η Παλαιοκαστρίτσα στην Κέρκυρα (πηγή: Shutterstock)

    Αν αγαπάτε το Ιόνιο, η Κέρκυρα αποτελεί έναν κλασικό και αγαπημένο προορισμό για οικογενειακές διακοπές. Με μεγαλοπρεπή παλάτια, επιβλητικά φρούρια, καταπράσινα τοπία, υπέροχες παραλίες και μοναδική γαστρονομία, η αρχόντισσα του Ιονίου έχει τον τρόπο να κάνει οποιονδήποτε να περνάει καλά. Δεν είναι τυχαίο που η Κέρκυρα έχει φανατικούς θαυμαστές από κάθε γωνιά του κόσμου. Η Παλαιοκαστρίτσα, το Σιδάρι, η Κασσιόπη και η Αχαράβη είναι ωραίοι προορισμοί για οικογένειες, ενώ οι βόλτες στην πανέμορφη Παλιά Πόλη με τα ατμοσφαιρικά καντούνια, αλλά και στο περίφημο Αχίλλειο, θα ενθουσιάσουν μικρούς και μεγάλους.

    Δείτε τον αναλυτικό οδηγό μας για την Κέρκυρα εδώ

    Ζάκυνθος

    travelgo.gr
    Το Ναυάγιο στη Ζάκυνθο (πηγή: Shutterstock)

    Το νοτιότερο και τρίτο σε μέγεθος νησί του Ιονίου είναι ένα κράμα άγριας φυσικής ομορφιάς, αρχοντιάς και κουλτούρας. Με την καταπράσινη φύση της, τις εντυπωσιακές παραλίες, τα καταφύγια της Caretta-Caretta και τα αυθεντικά ορεινά χωριά της, η Ζάκυνθος είναι γεμάτη με επιλογές για αξέχαστες διακοπές με την οικογένεια. Η επίσκεψη στο θαλάσσιο πάρκο, που θα συστήσει στα παιδιά τον κόσμο της χελώνας Caretta-Caretta, αλλά και η εκδρομή στο Ναυάγιο και τις Γαλάζιες Σπηλιές με καραβάκι, είναι από τις εμπειρίες που δεν πρέπει να χάσετε.

    Διαβάστε περισσότερα για τη Ζάκυνθο εδώ

    Αλόννησος

    travelgo.gr
    Η παραλία Άγιος Δημήτριος στην Αλόννησο (πηγή: Shutterstock)

    Πεύκα που κατεβαίνουν έως τα διάφανα νερά, ειδυλλιακές παραλίες, μικροί ψαράδικοι οικισμοί, γαλήνη και ηρεμία. Η Αλόννησος, το πιο χαμηλών τόνων νησί των Σποράδων, είναι ένας παραδεισένιος προορισμός για όσους θέλουν να περάσουν ήσυχες διακοπές σε επαφή με τη φύση. Είναι ένα από τα νησιά που αγαπούν οι οικογένειες, καθώς ξεχωρίζει για το φυσικό περιβάλλον του αλλά και για το θαλάσσιο πάρκο του, το οποίο προσφέρει μια μοναδική εμπειρία. Το μεγαλύτερο φυσικό θαλάσσιο πάρκο της Ευρώπης (αν είστε τυχεροί, θα δείτε φώκιες αλλά και δελφίνια να παίζουν δίπλα σας) και το πρώτο υποβρύχιο μουσείο της Ελλάδας είναι μερικές μόνο από τις εκπλήξεις που επιφυλάσσει η Αλόννησος στους επισκέπτες.

    Άνδρος

    travelgo.gr
    Το Μπατσί στην Άνδρο (πηγή: Shutterstock)

    Θέλετε να απολαύσετε παραλίες με καθαρά νερά, βόλτες στη φύση, γραφικά χωριά και καλό φαγητό; Η λύση βρίσκεται σε απόσταση μόλις δύο ωρών από το λιμάνι της Ραφήνας. Στην Άνδρο σας περιμένουν αμέτρητες εκπλήξεις και κρυμμένοι θησαυροί. Επιβλητικά σπίτια εφοπλιστών και καπεταναίων, ενετικά κάστρα, παλιά μοναστήρια, καταρράκτες, σπήλαια και αμμουδερές παραλίες θα σας πείσουν πως έχετε βρει έναν μικρό παράδεισο. Οι βόλτες στην αριστοκρατική Χώρα της Άνδρου είναι από από εκείνες που σου μένουν αξέχαστες. Αξίζει επίσης να δείτε το χωριό Στενιές, να βολτάρετε στο Μπατσί (ειδικά μετά τη δύση του ηλίου) και να επισκεφθείτε το Κόρθι που αποτελεί ένα ολόκληρο νησί από μόνο του. Ο Φελλός, η Κολώνα, το Βιτάλι και ο Ζόρκος είναι μερικές από τις καλύτερες παραλίες για οικογένειες.

    Νάξος

    travelgo.gr
    Η Χώρα της Νάξου (πηγή: Shutterstock)

    Πλούσια σε όλα της, η Νάξος είναι ιδανική για κάθε τύπο επισκέπτη, προσφέροντας απλόχερα εντυπωσιακά τοπία, ατελείωτες αμμώδεις παραλίες, μοναδικά αιγαιοπελαγίτικα μνημεία, πανέμορφα χωριά και εκλεκτή γαστρονομική παράδοση. Το μεγαλύτερο νησί των Κυκλάδων προσφέρει αμέτρητες επιλογές και δίνει τη δυνατότητα σε γονείς και παιδιά να περάσουν αξέχαστα. Ιδανικές για οικογένειες είναι η παραλία του Αγίου Γεωργίου, που βρίσκεται κοντά στη Χώρα και οι οργανωμένες παραλίες Αγία Άννα και Άγιος Προκόπιος με τη χρυσή αμμουδιά και τα πεντακάθαρα νερά. Καλό είναι να έχετε αυτοκίνητο για τις μετακινήσεις σας για να μπορέσετε ευκολότερα να γνωρίσετε και τα γραφικά ορεινά χωριά της Νάξου, όπως η Απείρανθος, το Φιλώτι και το Χαλκί.

    Δείτε όλους τους λόγους για να επισκεφθείτε τη Νάξο εδώ

    Ρόδος

    travelgo.gr
    Η Λίνδος στη Ρόδο (πηγή: Shutterstock)

    Κοσμοπολίτικο αλλά και παραδοσιακό, το μεγαλύτερο νησί των Δωδεκανήσων αποτελεί έναν από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς στην Ευρώπη, προσφέροντας αναρίθμητα αξιοθέατα, απέραντες παραλίες με σμαραγδένια νερά, κάστρα και αρχαίες πολιτείες, γραφικούς οικισμούς και πολυτελή ξενοδοχεία με μεγάλη ποικιλία δραστηριοτήτων για όλη την οικογένεια. Στη Ρόδο θα έχετε τόσα πράγματα να κάνετε, τόσα μέρη να δείτε, τόσες παραλίες να βουτήξετε, που μόλις φτάσετε δεν θα ξέρετε από πού να ξεκινήσετε. Σίγουρα πάντως θα επισκεφθείτε τη Μεσαιωνική Πόλη της Ρόδου, ένα «ολοζώντανο» Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO και μία από τις καλύτερα διατηρημένες μεσαιωνικές πόλεις της Ευρώπης, όπου μικροί και μεγάλοι μπορούν να ζήσουν το δικό τους παραμύθι. Αξίζει επίσης να βάλετε στο πρόγραμμα των εκδρομών σας τις Πηγές Καλλιθέας, την Κοιλάδα με τις Πεταλούδες και τη Λίνδο με την ακρόπολή της.

    Κρήτη

    travelgo.gr
    Το ενετικό λιμάνι με τον φάρο στα Χανιά (πηγή: Shutterstock)

    Η Κρήτη δεν είναι τυχαία ένας από τους πιο διάσημους τουριστικούς προορισμούς του κόσμου. Το μεγαλύτερο νησί της Ελλάδας ξεχωρίζει για τον πολιτισμό του, τα τοπία του, την κουζίνα του και τη μυθολογική ιστορία του και προσφέρεται για χαλαρωτικές διακοπές με την οικογένεια. Από τα Χανιά μέχρι το Λασίθι, παλιές πόλεις, κορυφαίοι αρχαιολογικοί χώροι, κάστρα, ονειρεμένες παραλίες με μεγάλες αμμουδιές, οικογενειακά resorts και υδάτινα πάρκα προσφέρουν ένα μοναδικό πακέτο εμπειριών για μικρούς και μεγάλους.

    Διαβάστε ακόμη:

    Διαβάστε Επίσης

    gazzetta
    gazzetta insider reader insider