Travelgo
ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ
    sun-solid Αθήνα
    Fri 14.1°C
    Clouds

    5 καλοκαιρινές αποδράσεις της τελευταίας στιγμής κοντά στην Αθήνα

    BEST OF
    Κείμενο: Travelgo Team
    5 καλοκαιρινές αποδράσεις της τελευταίας στιγμής κοντά στην Αθήνα

    Ξεμείνατε στην Αθήνα; Δεν χρειάζεται να πάτε πολύ μακριά για να βρείτε όμορφες παραλίες και γραφικά χωριά. Διαλέξαμε και σας προτείνουμε πέντε προορισμούς μια ανάσα από την Αθήνα που είναι ιδανικοί για καλοκαιρινές αποδράσεις εξπρές

    Το καλοκαίρι είναι στην κορύφωσή του και πολλοί έχουν ήδη αναχωρήσει για τον προορισμό που έχουν επιλέξει για τις διακοπές τους. Υπάρχουν όμως και εκείνοι που έμειναν στην Αθήνα και αναζητούν κοντινούς προορισμούς για αποδράσεις της τελευταίας στιγμής.

    Αν ανήκετε στη δεύτερη κατηγορία, έχουμε για εσάς μερικές ιδέες για μίνι διακοπές στην Εύβοια, την Πελοπόννησο, την Αργοσαρωνικό και την Αττική. Με όμορφες παραλίες και πεντακάθαρα νερά, γραφικά χωριά και υπέροχα τοπία για εξερεύνηση, τα παρακάτω μέρη, που απέχουν από μία έως δύο ώρες το πολύ από την Αθήνα, αποτελούν την ιδανική επιλογή για τις αποδράσεις του Σαββατοκύριακου ή για ολιγοήμερες καλοκαιρινές διακοπές.

    Διαβάστε ακόμη:

    5 καλοκαιρινές αποδράσεις μια ανάσα από την Αθήνα

    Μαρμάρι Ευβοίας: Τόσο κοντά και τόσο μακριά

    5 καλοκαιρινές αποδράσεις της τελευταίας στιγμής κοντά στην Αθήνα
    Το Μαρμάρι απέχει μόνο μία ώρα από το λιμάνι της Ραφήνας (πηγή: Shutterstock)

    Μόλις μία ώρα από το λιμάνι της Ραφήνας, το Μαρμάρι στη Νότια Εύβοια είναι ιδανικό για ολιγοήμερες καλοκαιρινές αποδράσεις. Χτισμένος αμφιθεατρικά γύρω από έναν όμορφο κόλπο, ο μικρός παραθαλάσσιος οικισμός προσφέρει όλα όσα ζητάει κανείς στις διακοπές του. Κοντά του βρίσκονται πολλά καταπράσινα χωριά, ενώ η εγγύτητα με τον ορεινό όγκο της Όχης κάνει το Μαρμάρι ιδανικό προορισμό για φυσιολάτρες και πεζοπόρους (η εξερεύνηση του καταπράσινου φαραγγιού του Δημοσάρη είναι μοναδική εμπειρία).

    5 καλοκαιρινές αποδράσεις της τελευταίας στιγμής κοντά στην Αθήνα
    Η υπέροχη Μεγάλη Άμμος κοντά στο Μαρμάρι (πηγή: Shutterstock)

    Η περιοχή διαθέτει υπέροχες παραλίες με πεντακάθαρα νερά, όπως αυτή της Μεγάλης Άμμου με το περίεργο σχήμα και τη χαρακτηριστική αμμόγλωσσα, που πρωταγωνίστησε στη διαφημιστική καμπάνια του ελληνικού τουρισμού το 2020 και συζητήθηκε παγκοσμίως. Αξίζει επίσης να κατευθυνθείτε νότια, προς τις παραλίες Άγιος Δημήτριος και Γιαννίτσι. Σε κοντινή απόσταση από το Μαρμάρι (10 λεπτά με καραβάκι) βρίσκονται και οι Πεταλιοί, μια «γειτονιά» 10 μικρών νησιών που σου δίνουν στην αίσθηση ότι βρίσκεσαι σε κάποια εξωτική γωνιά στην άλλη άκρη του κόσμου.

    Τολό: Ήλιος, θάλασσα και χρυσή άμμος

    5 καλοκαιρινές αποδράσεις της τελευταίας στιγμής κοντά στην Αθήνα
    Το Τολό συνδυάζει τα απαραίτητα συστατικά της καλοκαιρινής χαλάρωσης (πηγή: Shutterstock)

    Σε απόσταση μόλις 12 χλμ. από το Ναύπλιο και περίπου 145 χλμ. από την Αθήνα, το άλλοτε ψαροχώρι Τολό είναι σήμερα ένας από τους δημοφιλέστερους καλοκαιρινούς προορισμούς της Αργολίδας. Το Τολό συνδυάζει τα απαραίτητα συστατικά της θερινής χαλάρωσης: πεντακάθαρη θάλασσα, ταβέρνες, μπαρ, δυνατότητα για διάφορες δραστηριότητες και σπορ και κοντινή απόσταση από διάσημους αρχαιολογικούς χώρους και άλλους προορισμούς της Αργολίδας. Μεγάλη ατραξιόν είναι η οργανωμένη παραλία με την ψιλή χρυσή άμμο που απλώνεται σε μήκος που αγγίζει το ένα χιλιόμετρο. Σε κοντινή απόσταση με το αυτοκίνητο βρίσκονται επίσης οι δημοφιλείς παραλίες του Καραθώνα, η πλαζ της Αρβανιτιάς στο Ναύπλιο και οι παραλίες στο Βιβάρι, το Δρέπανο, την Ασίνη, τους Μύλους και το Κιβέρι.

    Μέθανα: Πεζοπορία στο ηφαίστειο και βουτιές σε πεντακάθαρα νερά

    5 καλοκαιρινές αποδράσεις της τελευταίας στιγμής κοντά στην Αθήνα
    Τα Μέθανα είναι ιδανικός προορισμός για όσους αναζητούν ήρεμες διακοπές σε επαφή με τη φύση (πηγή: Shutterstock)

    Σε απόσταση μόλις δύο ωρών από την Αθήνα και μετά από μια πανέμορφη διαδρομή μέσα στη φύση, θα βρείτε τη φημισμένη λουτρόπολη των Μεθάνων, ένα από τα παλαιότερα θέρετρα του Αργοσαρωνικού. Η χερσόνησος των Μεθάνων βρίσκεται στο βορειοανατολικό τμήμα της Πελοποννήσου και είναι γνωστή για τα λουτρά της και το ηφαίστειο στο χωριό Καμένη Χώρα. Μπορείτε να την επισκεφθείτε με ferry boat από τον Πειραιά, αλλά και οδικώς μέσω Κορίνθου-Επιδαύρου (180 χλμ.). Καταπράσινα τοπία, οικισμοί με παραδοσιακό χρώμα, αρχαιολογικοί χώροι, πευκοδάση, παραλίες με πεντακάθαρα νερά, ιαματικές πηγές και πεζοπορία στα μονοπάτια του ηφαιστείου με πανοραμική θεά στον Αργοσαρωνικό, είναι μόνο μερικά από αυτά που μπορείτε να απολαύσετε στα Μέθανα, έναν προορισμό ιδανικό για όσους αναζητούν την ηρεμία και την επαφή με τη φύση στις διακοπές τους.

    Αγκίστρι: Το καταπράσινο νησί με την εξωτική ομορφιά

    5 καλοκαιρινές αποδράσεις της τελευταίας στιγμής κοντά στην Αθήνα
    Σχεδόν μια ώρα από τον Πειραιά, το Αγκίστρι αποτελεί ιδανική επιλογή για σύντομες αποδράσεις μέσα στο καλοκαίρι (πηγή: Shutterstock)

    Στην καρδιά του Αργοσαρωνικού, μόλις μία ώρα από το λιμάνι του Πειραιά, το Αγκίστρι είναι ένα καταπράσινο νησάκι που έχει αποκτήσει το δικό του φανατικό κοινό. Ο λόγος; Υπέροχες παραλίες με κρυστάλλινα νερά, πολύ πράσινο και ηρεμία. Το μικρότερο νησί του Σαρωνικού είναι ο ιδανικός προορισμός «της διπλανής πόρτας» για όσους θέλουν να ξεφύγουν από την καθημερινότητα και να απολαύσουν την ηρεμία και την απλότητα της φύσης.

    5 καλοκαιρινές αποδράσεις της τελευταίας στιγμής κοντά στην Αθήνα
    Η Χαλικιάδα είναι η διασημότερη παραλία του νησιού (πηγή: Shutterstock)

    Στη Σκάλα θα βρείτε οργανωμένη αμμουδερή παραλία και αρκετές επιλογές για διαμονή, φαγητό και ποτό. Στο Μεγαλοχώρι, τον μεγαλύτερο οικισμό στο Αγκίστρι, θα περπατήσετε σε πλακόστρωτα δρομάκια, θα χαζέψετε παραδοσιακά σπίτια με ολάνθιστες αυλές και θα δείτε τον μοναδικό ανεμόμυλο του νησιού. Η περίφημη Χαλικιάδα με τα επιβλητικά βράχια, η βοτσαλωτή Δραγωνέρα στη δυτική πλευρά του νησιού και η εξωτική Απόνησος, όπου τα πεύκα αγκαλιάζουν τη θάλασσα, σας περιμένουν για απολαυστικά μακροβούτια.

    Πόρτο Γερμενό: Σαν σε νησί

    5 καλοκαιρινές αποδράσεις της τελευταίας στιγμής κοντά στην Αθήνα
    Το Πόρτο Γερμενό με τις υπέροχες παραλίες του είναι ό,τι πρέπει για μια μίνι εκδρομή (πηγή: Shutterstock)

    Μια ανάσα από την Αθήνα, στα παράλια του Κορινθιακού κόλπου και στους πρόποδες του Κιθαιρώνα, το Πόρτο Γερμενό, με τις πέντε διαδοχικές παραλίες του και τα κρυστάλλινα νερά του, υπόσχεται μια υπέροχη σύντομη καλοκαιρινή εκδρομή. Η πιο πολυσύχναστη παραλία είναι αυτή που αποκαλείται «μεσαία παραλία», η οποία είναι βοτσαλωτή και με άφθονη σκιά από τα αρμυρίκια. Αξίζει να επισκεφθείτε και το Προσήλι, που έχει εύκολη πρόσβαση, πεντακάθαρα νερά και είναι ιδανικά προστατευμένο από τους τοπικούς βόρειους άνεμους. Κι επειδή βουτιές χωρίς καλό φαγητό δεν γίνεται, στην περιοχή θα βρείτε ωραία ταβερνάκια δίπλα στο κύμα για να απολαύσετε φρέσκο ψάρι, σπιτικούς μεζέδες και ό,τι λαχταράτε.

    Διαβάστε ακόμη:

    Διαβάστε Επίσης

    gazzetta
    gazzetta insider reader insider