Travelgo
ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ
    sun-solid Ρόδος
    Fri 19.3°C
    Clouds

    Πρασονήσι: Το εντυπωσιακό δημιούργημα της φύσης στη Ρόδο

    ΡΟΔΟΣ
    Κείμενο: Travelgo Team
    Πρασονήσι: Το εντυπωσιακό δημιούργημα της φύσης στη Ρόδο

    Το Πρασονήσι στη νότια Ρόδο δεν είναι μόνο ένας δημοφιλής προορισμός για λάτρεις του wind surfing απ' όλο τον κόσμο, αλλά κι ένα εντυπωσιακό δημιούργημα της φύσης που αξίζει να δείτε. Τον χειμώνα είναι νησί, ενώ το καλοκαίρι μετατρέπεται σε χερσόνησο με δύο εντυπωσιακές αντικριστές παραλίες

    Εντυπωσιακές παραλίες, μνημεία και αξιοθέατα που σε ταξιδεύουν στο χρόνο, έντονη νυχτερινή ζωή, απομόνωση αλλά και πολυκοσμία. Η Ρόδος είναι ένα πληθωρικό νησί που προσφέρει ό,τι μπορείς να επιθυμήσεις. Αν θέλετε να δείτε το πιο εντυπωσιακό τοπίο της Ρόδου και να κολυμπήσετε σε μια υπέροχη «διπλή» παραλία, τότε ο προορισμός σας βρίσκεται στο νοτιότερο άκρο του νησιού και ονομάζεται Πρασονήσι.

    Πρόκειται για ένα θαύμα της φύσης, έναν γεωλογικό σχηματισμό που μοιάζει με μικρό νησί. Το καλοκαίρι μια στενή λωρίδα άμμου ενώνει το Πρασονήσι με τη Ρόδο, σχηματίζοντας δύο αντικριστές παραλίες, ενώ κατά τη διάρκεια του χειμώνα το μονοπάτι της άμμου σκεπάζεται από τα κύματα!

    Διαβάστε ακόμη:

    Πρασονήσι: Το μαγευτικό τοπίο της νότιας Ρόδου

    travelgo.gr
    Το Πρασονήσι είναι ένα νησάκι που ενώνεται με μια λωρίδα άμμου με τη Ρόδο (πηγή: Shutterstock)

    Το Πρασονήσι απέχει 92 χλμ. από την πόλη της Ρόδου, 12 χλμ. από το χωριό Κατταβιά και 40 χλμ. από τη Λίνδο. Μπορεί να βρίσκεται στην άλλη άκρη του νησιού και συγκεκριμένα στο νοτιότερο σημείο του, όμως αξίζει όμως τον κόπο να κάνετε τη διαδρομή μέχρι εκεί. Αυτό το νησάκι έχει ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό: το καλοκαίρι, όταν η στάθμη του νερού είναι χαμηλή, μετατρέπεται σε χερσόνησο και ενώνεται με μια λωρίδα άμμου με τη Ρόδο.

    travelgo.gr
    Το Πρασονήσι είναι ο παράδεισος των surfers (πηγή: Shutterstock)

    Αυτή η μεγάλη λωρίδα άμμου είναι η γνωστή παραλία του Πρασονησίου, που αποτελεί αγαπημένο προορισμό των surfers και kite surfers. Η ιδιομορφία αυτής της μοναδικής παραλίας είναι το γεγονός ότι η θάλασσα από τη μία πλευρά της λωρίδας άμμου έχει πάντα κύμα, ενώ την ίδια στιγμή από την άλλη πλευρά είναι ήρεμη. Πρασινογάλαζα νερά, ολόλευκη άμμος και πολύχρωμες σανίδες που ανεβοκατεβαίνουν στα κύματα, προσφέρουν ένα μοναδικό θέαμα στους επισκέπτες.

    travelgo.gr
    Από τη μία μεριά η θάλασσα είναι φουρτουνιασμένη και από την άλλη γαλήνια (πηγή: Shutterstock)

    Αν σας αρέσουν οι εξερευνήσεις, μπορείτε να επισκεφθείτε τον πέτρινο φάρο του Πρασονησίου, ύψους 14 μέτρων, που χτίστηκε το 1890 από Γάλλους μηχανικούς. Από εκεί θα απολαύσετε μια υπέροχη θέα (με καθαρή ατμόσφαιρα, μπορείτε να δείτε μέχρι την Κάρπαθο). Φυσικά, η καλύτερη ώρα για να βρεθείτε εδώ είναι αυτή του ηλιοβασιλέματος.

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock
    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock
    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock
    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Δείτε ένα εντυπωσιακό βίντεο από το Πρασονήσι

    Διαβάστε ακόμη:

    Διαβάστε Επίσης

    gazzetta
    gazzetta insider reader insider