Travelgo
ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ
    sun-solid Μεγαλοχώρι
    Fri 16.1°C
    Clear

    Αγκίστρι: Οι ωραιότερες γαλαζοπράσινες παραλίες μια ανάσα από την Αθήνα

    BEST OF
    Κείμενο: Travelgo Team
    Αγκίστρι: Οι ωραιότερες γαλαζοπράσινες παραλίες μια ανάσα από την Αθήνα

    Αν και τόσο κοντά στην Αθήνα, το Αγκίστρι και τα τιρκουάζ νερά του θα σας «ταξιδέψουν» πολύ μακριά με την ομορφιά τους. Αυτές είναι οι καλύτερες παραλίες στον μικρό παράδεισο του Αργοσαρωνικού

    Το καλοκαίρι είναι εδώ και τι καλύτερο από μια απόδραση σε ένα νησί πολύ κοντά στην Αθήνα, γεμάτο πράσινο, παραλίες με καταγάλανα νερά και ατέλειωτη ηρεμία. Το Αγκίστρι σάς περιμένει στις μαγευτικές παραλίες του, μόλις μία ώρα από το λιμάνι του Πειραιά.

    Το μικρότερο νησί του Αργοσαρωνικού προσφέρεται για μία απόδραση εξπρές μέσα στο καλοκαίρι. Είναι ιδανικός προορισμός για παρέες, ζευγάρια, οικογένειες αλλά και για όσους λατρεύουν τις εξερευνήσεις στη φύση, το ποδήλατο ή τις πεζοπορίες. Όσο για τις παραλίες του νησιού, αυτές σίγουρα θα σας «αγκιστρώσουν» με την ομορφιά τους.

    Διαβάστε ακόμη:

    Αγκίστρι: 4 παραλίες για βουτιές στο απόλυτο γαλάζιο

    Χαλικιάδα

    travelgo.gr
    Χαλικιάδα (πηγή: Shutterstock)

    Η πιο εντυπωσιακή παραλία στο Αγκίστρι είναι η Χαλικιάδα, με τα λευκά βότσαλα, τα καταγάλανα νερά και τα απόκρημνα βράχια. Για να φτάσετε εκεί θα κατευθυνθείτε από τη Σκάλα προς τη Σκληρή και στη συνέχεια να ακολουθήσετε το μονοπάτι σε μία διαδρομή μέσα στα πεύκα. Για να κατέβετε στην παραλία, χρειάζεται μεγάλη προσοχή, αλλά το τοπίο θα σας αποζημιώσει. Προτιμήστε να την επισκεφθείτε νωρίς το πρωί ή απογευματάκι για να μην έχει πολλή ζέστη.

    • Tip: Σημειώστε πως η Χαλικιάδα είναι ιδιαίτερα φιλική προς τους γυμνιστές.

    Δραγονέρα

    travelgo.gr
    Δραγονέρα (πηγή: Shutterstock)

    Άλλη μία παραλία που αξίζει σίγουρα να επισκεφθείτε στο Αγκίστρι είναι η Δραγονέρα στη δυτική πλευρά του νησιού. Η Δραγονέρα αποτελείται από δύο όμορφες κατάφυτες από πεύκα παραλίες, με ψιλό βότσαλο και πεντακάθαρα νερά, τη Μικρή και τη Μεγάλη Δραγονέρα, που απέχουν μεταξύ τους 1000 περίπου μέτρα.

    • Tip: Η Μεγάλη Δραγονέρα είναι οργανωμένη και υπάρχει και καντίνα στην οποία θα βρείτε από καφέ μέχρι σουβλάκια.

    Απόνησος

    travelgo.gr
    Απόνησος (πηγή: Shuttertsock)

    Στα νοτιοδυτικά παράλια του Αγκιστρίου θα συναντήσετε την Απόνησο, ένα όμορφο ιδιωτικό νησάκι που ενώνεται με μια μικρή λωρίδα γης με το υπόλοιπο νησί. Εδώ τα πεύκα κατεβαίνουν μέχρι τη θάλασσα και ο συνδυασμός χρωμάτων είναι μοναδικός. Τα νερά είναι λες και κάνεις μπάνιο σε μια φυσική, γαλαζοπράσινη πισίνα! Το σκηνικό είναι ιδανικό για να χαλαρώσετε, να κάνετε τις βουτιές σας και να δείτε το ηλιοβασίλεμα.

    • Tip: Η παραλία είναι οργανωμένη, ενώ υπάρχει και ταβέρνα για απολαύσετε φρέσκα θαλασσινά και ουζομεζέδες.

    Σκάλα

    travelgo.gr
    Σκάλα (πηγή: Shutterstock)

    Μπορεί να βρίσκεται δίπλα στο λιμάνι, όμως η Σκάλα είναι μια όμορφη μεγάλη παραλία με χρυσή άμμο και πεντακάθαρα νερά. Είναι οργανωμένη με ξαπλώστρες και ομπρέλες. Η παραλία ξεκινά από το λιμάνι και πρακτικά εκτείνεται μέχρι την άλλη άκρη του οικισμού, στον παραλιακό δρόμο προς το Μεγαλοχώρι.

    • Tip: Η θάλασσα είναι ρηχή και ιδανική για οικογένειες με μικρά παιδιά.

    Διαβάστε ακόμη:

    Διαβάστε Επίσης

    gazzetta
    gazzetta insider reader insider