Travelgo
ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ
    sun-solid Πρέβεζα
    Sat 18.9°C
    Clouds

    Telegraph: Μία ελληνική παραλία - έκπληξη στις 4 καλύτερες της Ευρώπης

    BEST OF
    Κείμενο: Travelgo Team
    Telegraph: Μία ελληνική παραλία - έκπληξη στις 4 καλύτερες της Ευρώπης

    Η βρετανική εφημερίδα Telegraph παρουσιάζει στους αναγνώστες της μερικές από τις καλύτερες παραλίες στην Ευρώπη για το φετινό καλοκαίρι. Ανάμεσά τους βρίσκεται και μία λιγότερο γνωστή ελληνική παραλία

    H βρετανική εφημερίδα Telegraph δημοσίευσε μια λίστα με τις καλύτερες παραλίες της Ευρώπης για τις φετινές καλοκαιρινές διακοπές. Φυσικά, δεν μας κάνει καμία εντύπωση που ανάμεσά τους βρίσκεται και μία ελληνική. Η έκπληξη, ωστόσο, βρίσκεται στο γεγονός ότι δεν πρόκειται για κάποια από τις διάσημες και πολυφωτογραφημένες παραλίες της χώρας μας. 

    Η απόσταση ανάμεσα στις ξαπλώστρες μπορεί να διαφέρει ανάλογα με το πού βρίσκεστε, αλλά οι καλύτερες παραλίες της Ευρώπης εξακολουθούν να είναι ανοιχτές για να απολαύσετε τον ήλιο και τη θάλασσα, αναφέρει στην εισαγωγή του το δημοσίευμα. Δείτε παρακάτω ποιες παραλίες ξεχώρισε η Telegraph.

    Διαβάστε ακόμη:  

    Κανάλι Πρέβεζας: H παραλία με την ατελείωτη αμμουδιά

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Η ελληνική παραλία της λίστας είναι το Κανάλι της Πρέβεζας! Πρόκειται για μία από τις πιο δημοφιλείς παραλίες του νομού Πρέβεζας τα τελευταία χρόνια. Η παραλία φτάνει τα 4 χλμ. συνεχούς αμμουδιάς, όπου ο επισκέπτης μπορεί να απολαύσει το μπάνιο του στα κρυστάλλινα νερά του Ιονίου. Στην περιοχή υπάρχουν ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα δωμάτια, καφέ-μπαρ, ταβέρνες και εστιατόρια. Το Κανάλι απέχει 15 χλμ. από το κέντρο της Πρέβεζας.

    Η ακτογραμμή του νομού Πρέβεζας έχει μήκος πάνω από 50 χλμ. προσφέροντας μεγάλη ποικιλία σε παραλίες που ικανοποιούν ακόμη και τον πιο απαιτητικό επισκέπτη. Εξερευνώντας κανείς τον νομό, συναντά από χρυσαφένιες ακτές, παραλίες με βότσαλα ή κατάλευκη άμμο μέχρι και μικρούς βραχώδεις όρμους με σπηλιές και καταπράσινα κρυστάλλινα νερά.


    Οι παραλίες που ξεχωρίζει η Telegraph για το φετινό καλοκαίρι

    Ιταλία 

    Tropea, Καλαβρία

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Μια υπέροχη παραλία με λευκή άμμο και διάφανα νερά που θυμίζουν Καραϊβική, περιμένει τους επισκέπτες στην παραθαλάσσια πόλη Tropea στην περιοχή της Καλαβρίας, στη νότια Ιταλία. Η εκκλησία Santa Maria dell'Isola, σκαρφαλωμένη σε ένα μεγάλο βράχο με θέα στην παραλία, κλέβει τις εντυπώσεις.

    Μάλτα

    Blue Lagoon, Κομίνο

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Έχει και η Μάλτα τη Γαλάζια Λίμνη της. Ο μικρός κόλπος με τα γαλαζοπράσινα νερά που ονομάζεται Blue Lagoon είναι ένα από τα πιο γνωστά αξιοθέατα του νησιού. Μια λιμνοθάλασσα που μοιάζει με γιγάντια φυσική πισίνα, ασβεστολιθικά βράχια και σπηλιές συνθέτουν ένα μοναδικό σκηνικό στη δυτική ακτή του νησιού Κομίνο

    Ισπανία 

    Zahara de los Atunes, Ανδαλουσία

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Η Zahara de los Atunes είναι μια μικρή πόλη με εκπληκτικές παραλίες στην Costa de la Luz, στις ακτές του Ατλαντικού στην Ανδαλουσία. Με τις ελκυστικές λευκές πόλεις Tarifa και Vejer de la Frontera περίπου μισή ώρα μακριά, η Zahara de los Atunes αποτελεί ιδανικό προορισμό για όσους δεν ενδιαφέρονται για μεγάλα resorts αλλά επιθυμούν να ζήσουν μια αυθεντική τοπική εμπειρία.


    Τουρκία

    Oludeniz, Φετίγιε

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Η Telegraph προτείνει στους αναγνώστες της και μια εντυπωσιακή παραλία της Τουρκίας. Με κατάλευκες αμμουδιές και πρασινογάλαζα νερά, το παραθαλάσσιο θέρετρο Ολουντενίζ βρίσκεται στην περιοχή Φετίγιε της νοτιοδυτικής Τουρκίας και φιλοξενεί μία από τις πιο φωτογραφημένες παραλίες της Μεσογείου. Οι επισκέπτες μπορούν να κολυμπήσουν στα γαλανά νερά της λιμνοθάλασσας και να επισκεφτούν με βάρκα την Κοιλάδα των Πεταλούδων.

    Διαβάστε ακόμη

    Διαβάστε Επίσης

    gazzetta
    gazzetta insider reader insider