Travelgo
ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ
    sun-solid Σαντορίνη
    Fri 21.1°C
    Clear

    Lonely Planet: Σε ελληνικό νησί ένα από τα 20 καλύτερα φυσικά σπα της Ευρώπης

    BEST OF
    Κείμενο: Travelgo Team
    Lonely Planet: Σε ελληνικό νησί ένα από τα 20 καλύτερα φυσικά σπα της Ευρώπης

    Από την ονειρική γαλάζια λίμνη της Ισλανδίας μέχρι τις εντυπωσιακές φυσικές πισίνες της Τοσκάνης, ο διάσημος ταξιδιωτικός οδηγός Lonely Planet ξεχώρισε τις 20 καλύτερες ιαματικές πηγές της Ευρώπης. Ανάμεσά στους βρίσκονται και οι θερμές πηγές ενός ελληνικού νησιού

    Δεν υπάρχει τίποτα πιο αναζωογονητικό μετά από μία κουραστική μέρα ταξιδιού από μια βουτιά σε μια ιαματική πισίνα. Το μπάνιο σε θερμές πηγές, πλούσιες σε θεραπευτικές ιδιότητες, μπορεί να σου χαρίσει μια μοναδική εμπειρία ευεξίας και χαλάρωσης.

    Από την ονειρική γαλάζια λίμνη της Ισλανδίας μέχρι τις εντυπωσιακές φυσικές πισίνες της Τοσκάνης και τα φημισμένα λουτρά της Βουδαπέστης, το Lonely Planet συγκέντρωσε τις 20 καλύτερες ιαματικές πηγές της Ευρώπης, συμπεριλαμβάνοντας στη λίστα του και τις θερμές πηγές της Παλαιάς Καμένης στη Σαντορίνη.

    Διαβάστε ακόμη:

    Σαντορίνη: Οι θερμές πηγές της Παλαιάς Καμένης στις καλύτερες της Ευρώπης

    travelgo.gr
    Τα θερμά νερά στην Παλαιά Καμένη, στον όρμο του Αγίου Νικολάου (πηγή: Shutterstock)

    Η Παλαιά Καμένη είναι μικρό ηφαιστειογενές νησί στο κέντρο της καλντέρας της Σαντορίνης. Κατά μήκος των ακτών εμφανίζονται πολλές θερμές πηγές και το καλοκαίρι πολλοί τουρίστες φτάνουν εκεί με καραβάκι για να βουτήξουν στα κίτρινα - από το θειάφι - νερά. Η κυριότερη θερμή πηγή του νησιού βρίσκεται στον όρμο του Αγίου Νικολάου. Το Lonely Planet συμβουλεύει τους αναγνώστες να αποφύγουν να επισκεφτούν το νησί την τουριστική περίοδο αιχμής, για να απολαύσουν καλύτερα τις ευεργετικές ιδιότητες αυτού του φυσικού σπα.

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Δείτε 10 από τις υπόλοιπες ιαματικές πηγές στην Ευρώπη που ξεχωρίζει το Lonely Planet:

    10 από τις καλύτερες θερμές πηγές της Ευρώπης

    Blue Lagoon, Ισλανδία

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Η Blue Lagoon, σε απόσταση 30 λεπτών από το Ρέικιαβικ, είναι από τις πιο διάσημες - και πιο πολυφωτογραφημένες - ιαματικές πηγές στον κόσμο. Η γαλάζια λίμνη της Ισλανδίας είναι στην ουσία ένα φυσικό γεωθερμικό σπα, με τον μέσο όρο της θερμοκρασίας των νερών να κυμαίνεται μεταξύ 37-39 βαθμών κελσίου. Το απόκοσμο τοπίο κάνει την εμπειρία ακόμη πιο συναρπαστική.

    Thermae Bath Spa, Μπαθ, Αγγλία

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Το Μπαθ είναι διάσημο για τα ρωμαϊκά λουτρά του. Πρόκειται για τη μόνη πόλη του Ηνωμένου Βασιλείου που προσφέρει στους επισκέπτες την ευκαιρία να απολαύσουν ένα λουτρό σε φυσικές θερμές πηγές. Το Thermae Bath Spa, που βρίσκεται κοντά στα ρωμαϊκά λουτρά, διαθέτει ατμόλουτρα με βότανα και τέσσερα ιαματικά λουτρά, συμπεριλαμβανομένης μιας υπαίθριας πισίνας στον τελευταίο όροφο με ρομαντική θέα στο Αβαείο του Μπαθ.

    Heviz Lake, Heviz, Ουγγαρία

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Η Λίμνη Heviz είναι η δεύτερη μεγαλύτερη θερμή πηγή του κόσμου με νερά που ανανεώνονται σε καθημερινή βάση και αγγίζουν τους 38 βαθμούς Κελσίου. Οι θεραπευτικές ιδιότητες των νερών προσελκύουν πολλούς τουρίστες, οι οποίοι επισκέπτονται την περιοχή το χειμώνα για τις κλειστές εγκαταστάσεις και το καλοκαίρι για μπάνιο στη φύση.

    7132 Therme Vals, Ελβετία

    travelgo.gr

    Αυτό το μινιμαλιστικό συγκρότημα spa στο 7132 Therme Vals, σε απόσταση 200 χλμ. από τη Ζυρίχη, είναι σχεδιασμένο από τον βραβευμένο Ελβετό αρχιτέκτονα Peter Zumthor.

    Széchenyi Baths, Βουδαπέστη, Ουγγαρία

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Πολλά μπορείς να κάνεις στη φημισμένη λουτρόπολη της Ευρώπης με τις περισσότερες από 100 φυσικές ιαματικές πηγές. Ένα από τα καλύτερα είναι να κολυμπήσεις στα ιαματικά νερά των Szechenyi Baths - είναι από τα μεγαλύτερα στην Ευρώπη και λειτουργούν από το 1913. Με ένα εντυπωσιακό σκηνικό από 18 πισίνες (15 εσωτερικές και 3 εξωτερικές), τα Szechenyi Baths στεγάζονται σε ένα νεομπαρόκ κτιριακό συγκρότημα, το οποίο εύκολα μπορεί να περάσει κανείς για μουσείο!

    Pantelleria, Ιταλία

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Στην Παντελερία, ένα μικρό ηφαιστειακό νησί στα στενά της Σικελίας, όχι μακριά από την Τυνησία, ο επισκέπτης μπορεί να απολαύσει το μπάνιο του σε μια σειρά από φυσικές πισίνες. Ανάμεσα στις πιο δημοφιλείς είναι αυτές στο λιμάνι Gadir, όπου οι ντόπιοι (όπως και ο Τζόρτζιο Αρμάνι, ο οποίος έχει εξοχική κατοικία εδώ) βουτούν στα ιαματικά νερά, που λέγεται ότι καταπραΰνουν τους ρευματισμούς και την αρθρίτιδα.

    Pamukkale, Τουρκία

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Περισσότερες από 12 θερμές πηγές βρίσκονται στους λόφους του Pamukkale Natural Park, που αποτελεί ένα Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO, στη νοτιοδυτική Τουρκία. Τα ασβεστολιθικά πετρώματα με τα ιαματικά νερά τα οποία εδώ κι αιώνες αναβλύζουν σταθερά στους 36 βαθμούς, συνθέτουν ένα υπέροχο λευκό τοπίο από δεξαμενές, σαν μικρές και μεγαλύτερες βεράντες.

    Caldea, Ανδόρα

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Με πάνω από 6.000 τετραγωνικά μέτρα πισίνες, το σπα Caldea στην Ανδόρα Λα Βέλια, το οποίο τροφοδοτείται από μια πηγή πλούσια σε θείο, είναι το μεγαλύτερο συγκρότημα ιαματικών λουτρών στη νότια Ευρώπη. Εκτός των άλλων, αποτελεί μια καλή επιλογή για όσους απολαμβάνουν τις κοινωνικές συναναστροφές ενώ χαλαρώνουν, καθώς το σπα φιλοξενεί βραδιές κοκτέιλ.

    Terme di Saturnia, Τοσκάνη, Ιταλία

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Οι ιαματικές πηγές του Terme di Saturnia βρίσκονται λίγο έξω από την πόλη Saturnia, στην Τοσκάνη και θεωρούνται από τις πιο ειδυλλιακές ιαματικές πηγές της Ευρώπης. Σύμφωνα με τον μύθο, ο θεός Κρόνος είχε στείλει έναν κεραυνό σε αυτό το σημείο για να χωρίσει τη γη στα δύο. Οι φυσικές πισίνες με το νερό που φτάνει τους 37 βαθμούς Κελσίου προσφέρουν χαλαρωτικές στιγμές στους ταξιδιώτες σε μια μοναδική τοποθεσία.

    Aqua Dome, Τιρόλο, Αυστρία

    travelgo.gr

    Οι θερμές πηγές στο Langenfeld του Τιρόλο της Αυστρίας ανακαλύφθηκαν τον 16ο αιώνα, αλλά μέχρι τη δεκαετία του ’60, τα υδάτινα αποθέματα εξαντλήθηκαν. Το 1997 όμως επανήλθαν μετά από κατάλληλες ενέργειες και τώρα ντόπιοι και επισκέπτες απολαμβάνουν τις τρεις υπερυψωμένες πισίνες στο ξενοδοχείο Aqua Dome, που μοιάζουν σαν να έχουν βγει από σκηνή επιστημονικής φαντασίας.

    Διαβάστε ακόμη:

    Διαβάστε Επίσης

    gazzetta
    gazzetta insider reader insider