Travelgo
ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ
    sun-solid Μεσσηνία
    Tue 19.9°C
    Clouds

    Αυτές είναι οι πιο όμορφες φυσικές πισίνες της Ελλάδας

    BEST OF
    Αυτές είναι οι πιο όμορφες φυσικές πισίνες της Ελλάδας

    Έξι μαγευτικές «πισίνες» που θα σε κερδίσουν με την πρώτη βουτιά!

    Ωραίες οι απέραντες παραλίες με τη χρυσή άμμο, αλλά αν σου αρέσει να γίνεσαι ένα με τη φύση και ψάχνεις κάτι έξω από τα συνηθισμένα, αξίζει να ανακαλύψεις και μερικά πιο… ιδιαίτερα μέρη για να δροσιστείς. Περιτριγυρισμένες από βράχια και καταρράκτες ή ακριβώς δίπλα στη θάλασσα, οι ομορφότερες φυσικές πισίνες της Ελλάδας σε περιμένουν για βουτιές που θα σου μείνουν αξέχαστες!

    Κολυμπήθρες, Πάπιγκο, Ζαγοροχώρια

    Κολυμπήθρες, Πάπιγκο, Ζαγοροχώρια

    Στο δρόμο από το Μεγάλο προς το Μικρό Πάπιγκο επιβάλλεται μια στάση στο ρέμα του Ρογκοβού και στις μικρές φυσικές πισίνες που ονομάζονται Κολυμπήθρες (οι ντόπιοι τις λένε «οβίρες»). Πρόκειται για κοιλώματα που σχηματίστηκαν από τη φυσική ροή τού νερού του ρέματος και μοιάζουν με μικρές λιμνούλες. Είναι ένα από τα αξιοθέατα που αξίζει να δεις στην περιοχή, αφού το τοπίο είναι υπέροχο όλες τις εποχές του χρόνου. Το καλοκαίρι προσφέρονται για δροσιστικές βουτιές και ηλιοθεραπεία στις λείες σχιστολιθικές πλάκες!

    Βάθρες, Σαμοθράκη

    Βάθρες, Σαμοθράκη

    Οι περίφημες βάθρες της Σαμοθράκης είναι μικρές φυσικές πισίνες με κρυστάλλινα δροσερά νερά, που περιτριγυρίζονται από βράχια και μικρούς ή μεγάλους καταρράκτες. Για να τις απολαύσεις σε όλο τους το μεγαλείο, προετοιμάσου για αρκετό περπάτημα και σκαρφάλωμα. Όσο πιο πολλές προσπερνάς, τόσο πιο εντυπωσιακές (και με λιγότερο κόσμο) συναντάς. Η πιο ξακουστή είναι αυτή του Φονιά. Το ίδιο ονειρικό όμως είναι και το τοπίο στη Γριά Βάθρα. Οι αναζωογονητικές βουτιές στα νερά τους είναι μια πρωτόγνωρη εμπειρία.

    Πολυλίμνιο, Μεσσηνία

    Πολυλίμνιο, Μεσσηνία

    Στο κεντρικό τμήμα του νομού Μεσσηνίας, κοντά στο χωριό Χαραυγή (34 χλμ. από την Καλαμάτα), κρύβεται ένα ονειρικό σκηνικό με λίμνες και καταρράκτες από τα νερά που διέρχονται μέσα από το φαράγγι του Πολυλιμνίου. Η διαδρομή προς τη λίμνη Κάδη θα σε φέρει κοντά σε έναν πανέμορφο καταρράκτη που ρίχνει τα νερά του από ύψος 25 μέτρων. Το καλοκαίρι, πολλοί είναι αυτοί που δεν διστάζουν να βουτήξουν στα δροσερά νερά των λιμνών του Πολυλιμνίου.

    Πισίνα, Κουφονήσια

    Πισίνα, Κουφονήσια

    Μία φυσική πισίνα δίπλα στη θάλασσα κερδίζει τα βλέμματα και τις καρδιές των επισκεπτών στο Πάνω Κουφονήσι. Μετά την Ιταλίδα και στη συνέχεια προς το Πορί, βρίσκεται περιτριγυρισμένο από βράχια αυτό το μέρος που σε περιμένει για να κάνεις τις πιο ιδιαίτερες βουτιές και να γεμίσεις το Instagram feed σου με τις πιο όμορφες φωτογραφίες.

    Σαρακήνικο, Μήλος

    Σαρακήνικο, Μήλος

    Η «σεληνιακή» παραλία της Μήλου είναι ένα από τα πιο πολυφωτογραφημένα τοπία του Αιγαίου. Κάτασπροι ηφαιστειακοί βράχοι διεισδύουν στη σμαραγδένια θάλασσα δημιουργώντας μικρές και μεγάλες σπηλιές. Θα βρείτε μια μικρή αμμουδιά αλλά κυρίως όμορφα βράχια για να απλώσετε την πετσέτα σας και να κάνετε βουτιές στα καταγάλανα νερά. Το Σαρακήνικο βρίσκεται στη βόρεια ακτή της Μήλου και απέχει 30 λεπτά περίπου από τον Αδάμαντα.

    Γκιόλα, Θάσος

    Γκιόλα, Θάσος

    Η Γκιόλα (γνωστή και ως το «Δάκρυ της Αφροδίτης») είναι μια μαγευτική φυσική πισίνα, σχηματισμένη ανάμεσα στα βράχια, που αποτελεί πόλο έλξης κάθε χρόνο για τους τουρίστες της Θάσου. Πρόκεται για ένα μικρό θαύμα της φύσης, στην περιοχή Αστρίς, στα νοτιοανατολικά του νησιού, σε απόσταση 40 χλμ από το Λιμένα. Μόλις λίγα εκατοστά τη χωρίζουν από τη θάλασσα, με τα γαλαζοπράσινα νερά της (βάθους 3 μέτρων) να ανανεώνονται από τα κύματα. Το κολύμπι εδώ είναι μια μαγική εμπειρία.

    Διαβάστε Επίσης

    gazzetta
    gazzetta insider reader insider