Travelgo
ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ
    sun-solid Καλαμπάκα
    Fri 19.3°C
    Clouds

    Conde Nast Traveller: Δύο ελληνικοί προορισμοί – έκπληξη στις πιο όμορφες μικρές πόλεις της Ευρώπης

    BEST OF
    Κείμενο: Travelgo Team
    Conde Nast Traveller: Δύο ελληνικοί προορισμοί – έκπληξη στις πιο όμορφες μικρές πόλεις της Ευρώπης

    Το μεγαλύτερο ταξιδιωτικό περιοδικό στον κόσμο παρουσιάζει πανέμορφες μικρές πόλεις και χωριά της Ευρώπης για αξέχαστες διακοπές. Από αλπικά χωριά μέχρι γραφικές γωνιές της Μεσογείου. Ανάμεσά τους βρίσκονται και δύο ελληνικοί προορισμοί

    Πέρα από τις μεγάλες πόλεις με τα επιβλητικά μνημεία που συγκεντρώνουν τους περισσότερους ταξιδιώτες, υπάρχουν πολλοί υπέροχοι προορισμοί στην Ευρώπη που αξίζει κανείς να ανακαλύψει: μικρές, ατμοσφαιρικές πόλεις και κρυμμένα χωριά με πλακόστρωτους δρόμους, γραφικές εκκλησίες, πολύχρωμα λιμάνια και ήσυχες γειτονιές όπου η ζωή επικεντρώνεται γύρω από πλατείες και καφενεία.

    Το Conde Nast Traveller, το μεγαλύτερο ταξιδιωτικό περιοδικό στον κόσμο, παρουσιάζει σε αφιέρωμά του τις 26 ομορφότερες μικρές πόλεις της Ευρώπης και βάζει μέσα σε αυτές και δύο ιδιαίτερα γραφικά μέρη της Ελλάδας. Ας δούμε τις επιλογές του.

    Διαβάστε ακόμη:

    Η μαγευτική Άσσος στην Κεφαλονιά

    travelgo.gr
    Η Άσσος είναι ένα από τα ομορφότερα χωριά του Ιονίου (πηγή: Shutterstock)

    Χτισμένη αμφιθεατρικά γύρω από την ομώνυμη χερσόνησο, ανάμεσα σε πεύκα και κυπαρίσσια, η απομονωμένη Άσσος στην Κεφαλονιά μοιάζει βγαλμένη από ρομαντικά μυθιστορήματα. Τα βαμμένα σε ζωηρά χρώματα σπίτια, το καταπράσινο τοπίο και τα κρυστάλλινα νερά δημιουργούν ένα μαγευτικό σκηνικό. Αξίζει να ανεβείτε μέχρι το βενετσιάνικο κάστρο που προσφέρει εκπληκτική θέα στο ηλιοβασίλεμα. Στα συν του χωριού το ότι βρίσκεται κοντά στην πανέμορφη παραλία του Μύρτου.

    Το γραφικό Καστράκι στη σκιά των Μετεώρων

    travelgo.gr
    Το Καστράκι είναι φωλιασμένο στην αγκαλιά των βράχων των Μετεώρων (πηγή: Shutterstock)

    Το Καστράκι, χαρακτηρισμένο ως διατηρητέος παραδοσιακός οικισμός, μόλις 2 χλμ. από το κέντρο της Καλαμπάκας, είναι ένα από τα πιο ιδιαίτερα χωριά της Ελλάδας. Στους δυτικούς πρόποδες των Μετεώρων, σφηνωμένο στα ριζά των πελώριων βράχων, προσφέρει μοναδική θέα του απόκοσμου τοπίου σε όσους το επιλέξουν ως βάση τους. Το χωριό διαθέτει κάμπινγκ, ξενοδοχεία, ξενώνες, ταβέρνες, καταστήματα με παραδοσιακά προϊόντα και εργαστήρια αγιογραφίας. Αξίζει να περπατήσετε στον παλιό οικισμό, στις γειτονιές με τα αρχοντικά με τις κόκκινες κεραμοσκεπές, να δείτε το Μουσείο Γεωλογικής Ιστορίας Μετεώρων, να διαβείτε τα μονοπάτια ανάμεσα στους πανύψηλους βράχους, να επισκεφτείτε τα μικρά ξωκλήσια και να γευτείτε τις παραδοσιακές συνταγές μαζί με ντόπιο τσίπουρο.

    Δείτε 10 ακόμη μικρές πόλεις της Ευρώπης που προτείνει το Conde Nast Traveller

    Γκιμαράες, Πορτογαλία

    travelgo.gr

    Τσέσκι Κρούμλοβ, Τσεχία

    travelgo.gr

    Μπλεντ, Σλοβενία

    travelgo.gr

    Μντίνα, Μάλτα

    travelgo.gr

    Ρόντα, Ισπανία

    travelgo.gr

    Giethoorn, Ολλανδία

    travelgo.gr

    Χάλστατ, Αυστρία

    travelgo.gr

    Κότορ, Μαυροβούνιο

    travelgo.gr

    Castelluccio, Ιταλία

    travelgo.gr

    Rothenburg ob der Tauber, Γερμανία

    travelgo.gr

    Πηγή φωτογραφιών: Shutterstock

    Διαβάστε ακόμη:

    Διαβάστε Επίσης

    gazzetta
    gazzetta insider reader insider