Travelgo
ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ
    sun-solid Αθήνα
    Thu 20.9°C
    Clouds

    Έρευνα: Οι 10 πιο ασφαλείς πόλεις στον κόσμο για τις γυναίκες που ταξιδεύουν μόνες

    BEST OF
    Κείμενο: Travelgo Team
    Έρευνα: Οι 10 πιο ασφαλείς πόλεις στον κόσμο για τις γυναίκες που ταξιδεύουν μόνες

    Μια νέα έρευνα της ταξιδιωτικής εταιρείας Holidu αποκαλύπτει τους πιο φιλικούς και ασφαλείς προορισμούς στον κόσμο για solo γυναικεία ταξίδια μετά την πανδημία - Αυτές είναι οι πόλεις της Ευρώπης, της Ασίας και της Αμερικής που βρίσκονται στην πρώτη δεκάδα

    Τα solo γυναικεία ταξίδια είναι μια από τις μεγαλύτερες τάσεις που έχουν εμφανιστεί την τελευταία δεκαετία. Όλο και περισσότερες γυναίκες παίρνουν την απόφαση να εξερευνήσουν τον κόσμο μόνες. Η αίσθηση ελευθερίας, η ευελιξία και η ευκαιρία να ανακαλύψεις τον εαυτό σου μέσα από διάφορες περιπέτειες είναι μερικοί από τους λόγους που θα σε κάνουν να αποφασίσεις ένα τέτοιο ταξίδι.

    Υπάρχουν όμως κατάλληλοι προορισμοί για μία μοναχική ταξιδιώτισσα; Ναι, απαντά η ταξιδιωτική εταιρεία Holidu, η οποία πρόσφατα έκανε μια έρευνα για να ανακαλύψει τους πιο φιλικούς και ασφαλείς προορισμούς για solo ταξίδια γυναικών, μετά την πανδημία. Το 73% των γυναικών που ταξιδεύουν μόνες ανησυχούν για την ασφάλειά τους, σύμφωνα με μια μελέτη της Solo Female Travellers. Συνεπώς, η επιλογή του σωστού προορισμού είναι πολύ σημαντική.

    Διαβάστε ακόμη:

    Αυτοί είναι οι 10 πιο ασφαλείς προορισμοί στον κόσμο για γυναίκες

    travelgo.gr
    Η ασφάλεια αποτελεί τη μεγαλύτερη ανησυχία για τις γυναίκες που ταξιδεύουν μόνες τους (πηγή: Shutterstock)

    Η μηχανή αναζήτησης διακοπών Holidu έφτιαξε μια λίστα με 10 ασφαλέστερες πόλεις σε όλο τον κόσμο για solo γυναικεία ταξίδια. Για τη δημιουργία της κατάταξης, η εταιρεία εξέτασε δεδομένα σχετικά με την ασφάλεια στους δρόμους, τα επίπεδα εγκληματικότητας, τη συμπεριφορά στους ταξιδιώτες και το κόστος. Επίσης, δεδομένου ότι τα πράγματα στα ταξίδια έχουν αλλάξει μετά την πανδημία του κορονοϊού, η έρευνα εξέτασε και την αντιμετώπιση της Covid-19 στη χώρα που βρίσκεται κάθε πόλη. Αυτές είναι οι 10 ασφαλέστερες πόλεις για τις γυναίκες που ταξιδεύουν μόνες.

    1. Μόντρεαλ, Καναδάς

    travelgo.gr

    2. Κολόμπο, Σρι Λάνκα

    travelgo.gr

    3. Λιουμπλιάνα, Σλοβενία

    travelgo.gr

    4. Οτάβα, Καναδάς

    travelgo.gr

    5. Έντμοντον, Καναδάς

    travelgo.gr

    6. Βιέννη, Αυστρία

    travelgo.gr

    7. Λιντς, Αυστρία

    travelgo.gr

    8. Λοτζ, Πολωνία

    travelgo.gr

    9. Κάλγκαρι, Καναδάς

    travelgo.gr

    10. Ζάγκρεμπ, Κροατία

    travelgo.gr

    Ενδιαφέροντα στοιχεία από την έρευνα

    • Σύμφωνα με την έρευνα, το Μόντρεαλ, η δεύτερη πιο πυκνοκατοικημένη πόλη στον Καναδά, είναι η ασφαλέστερη πόλη για να επισκεφθεί μόνη της μια γυναίκα. Το Μόντρεαλ σημείωσε υψηλή βαθμολογία σε όλα τα επίπεδα, ειδικά για το πόσο φωτεινό είναι το βράδυ και το πόσο ασφαλείς αισθάνονται οι γυναίκες όταν περπατούν μόνες τους. Επίσης, παρά το γεγονός ότι είναι μία από τις μεγαλύτερες πόλεις του Καναδά, το Μόντρεαλ έχει ένα από τα χαμηλότερα ποσοστά αύξησης της εγκληματικότητας στη χώρα.
    • Το Κολόμπο της Σρι Λάνκα βρέθηκε στη δεύτερη θέση της λίστας, ενώ είναι η πιο ασφαλής πόλη της Ασίας για γυναίκες που ταξιδεύουν μόνες τους. Σε αυτή τη θέση βρέθηκε χάρη στο χαμηλό κόστος ενός ταξιδιού για solo ταξιδιώτες, την αίσθηση ασφάλειας που νιώθουν οι γυναίκες όταν περπατούν μόνες το βράδυ, αλλά και για τη διαχείριση της πανδημίας.
    • Η Σιγκαπούρη έχει το υψηλότερο ποσοστό γυναικών που αισθάνονται ασφαλείς όταν περπατούν μόνες αργά το βράδυ (88%).
    • Το Σικάγο είναι η πιο φωτισμένη πόλη τη νύχτα.
    • Το Βίλνιους έχει τη χαμηλότερη αύξηση της εγκληματικότητας τα τελευταία τρία χρόνια (31,41%).
    • Η Άγκρα της Ινδίας είναι η πόλη με τα φθηνότερα διαμερίσματα ενός υπνοδωματίου για solo ταξιδιώτες.

    Δείτε αναλυτικά τα αποτελέσματα της έρευνας εδώ

    Πηγή φωτογραφιών: Shutterstock

    Διαβάστε ακόμη:

    gazzetta
    gazzetta insider reader insider