Travelgo
ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ
    sun-solid Αθήνα
    Sat 13.2°C
    Clouds

    Λευκάδα: Το στεριανό νησί με την αστείρευτη ομορφιά

    ΛΕΥΚΑΔΑ
    Κείμενο: Travelgo Team
    Λευκάδα: Το στεριανό νησί με την αστείρευτη ομορφιά

    Προικισμένο με εντυπωσιακά τοπία και μερικές από τις ωραιότερες παραλίες της Ελλάδας, το «στεριανό» νησί του Ιονίου έχει τη συνταγή των τέλειων διακοπών.

    Εντυπωσιακές παραλίες με τιρκουάζ νερά, αξέχαστα ηλιοβασιλέματα στο Ιόνιο, θαλάσσια σπορ που ανεβάζουν την αδρεναλίνη, μια καταπράσινη ενδοχώρα γεμάτη θησαυρούς, γραφικά χωριά που κρατούν παραδόσεις. Και δεν χρειάζεται καν να μπεις σε καράβι για να τα χαρείς όλα αυτά! Η Λευκάδα, ένα από τα λίγα νησιά που είναι προσβάσιμα από τη στεριά, συνδέεται με την Αιτωλοακαρνανία με μια πλωτή γέφυρα μήκους περίπου 20 μέτρων. Μετά και την ολοκλήρωση των έργων της Ιόνιας Οδού, η πρόσβαση στο νησί έχει γίνει ευκολότερη από ποτέ (από την Αθήνα πηγαίνεις οδικώς σε 4 ώρες).

    Ιδανική για πολυήμερες διακοπές αλλά και για Σαββατοκύριακο, η Λευκάδα είναι ένα νησί που έχει κάτι για όλους. Η ανατολική πλευρά της, με γαλήνια τοπία και θάλασσα ήρεμη και ρηχή, προσφέρεται για οικογενειακές διακοπές με θέα στα νησάκια της Λευκάδας. Η δυτική πλευρά, από την άλλη, είναι γεμάτη μοναδικές, άγριας ομορφιάς παραλίες, από τις ωραιότερες της Ελλάδας και της Μεσογείου. Εδώ, τα απότομα βράχια, η λευκή άμμος και τα διάφανα νερά στήνουν ένα εντυπωσιακό σκηνικό που μαγεύει τους πάντες.

    travelgo.gr

    Περίπατοι στην πόλη

    Η πόλη της Λευκάδας έχει ιδιαίτερο χρώμα και τα σοκάκια του ιστορικού κέντρου κρύβουν εκπλήξεις. Μια βόλτα θα σας αποκαλύψει χρωματιστά σπίτια (φτιαγμένα από λαμαρίνα για προστασία από τους σεισμούς), όμορφα κτήρια και ενδιαφέρουσες εκκλησίες του 17ου-18ου αιώνα επηρεασμένες από την ενετική αρχιτεκτονική. Αξίζει να επισκεφθείτε το Αρχαιολογικό Μουσείο, το Μουσείο Άγγελου Σικελιανού, καθώς και το μικρό Μουσείο Φωνογράφου. Ο κεντρικός πεζόδρομος Ντέρπφελντ είναι γεμάτος με καταστήματα και σφύζει από ζωή, όπως και ο παραλιακός δρόμος. Στην ανατολική πλευρά της πόλης βρίσκεται η Μαρίνα Λευκάδας, η οποία θεωρείται από τις μεγαλύτερες και από τις πιο οργανωμένες στη Μεσόγειο.

    travelgo.gr

    Στην είσοδο της πόλης, δίπλα στο λιμάνι, θα δείτε το περίφημο πάρκο των ποιητών, το οποίο οι ντόπιοι αποκαλούν Μποσκέτο. Εκεί φιλοξενούνται οι προτομές σπουδαίων προσωπικοτήτων του νησιού, όπως του Αριστοτέλη Βαλαωρίτη, του Άγγελου Σικελιανού και του Λευκάδιου Χερν. Αξίζει, επίσης, να περπατήσετε πάνω στην ξύλινη γέφυρα που είναι χτισμένη πάνω από το κανάλι, που βρίσκεται μπροστά ακριβώς από τον πεζόδρομο με τα καφέ-μπαρ, δίπλα από το λιμάνι. Οι κάτοικοι την αποκαλούν γέφυρα των στεναγμών ή γέφυρα των ερωτευμένων.

    travelgo.gr

    Στην είσοδο του νησιού, ακριβώς απέναντι από τη γέφυρα, σας υποδέχεται το μεσαιωνικό κάστρο της Αγίας Μαύρας, που αποτελεί πρότυπο οχυρωματικής τέχνης. Στο εσωτερικό του διατηρούνται ερείπια κτηρίων της Ενετοκρατίας, ενώ υπάρχει και το εκκλησάκι της Αγίας Μαύρας. Υπέροχη είναι η θέα στη λιμνοθάλασσα της Λευκάδας, που αποτελεί έναν από τους πιο αξιόλογους υδροβιότοπους του Ιονίου και προσφέρει μόνιμη κατοικία σε ερωδιούς, γλάρους, αγριόπαπιες, πελεκάνους και φλαμίνγκος. Ένα ιδιαίτερο σημείο της Λευκάδας είναι η Γύρα: μια στενή λωρίδα λευκής αμμουδιάς μήκους 7 χλμ., που αγκαλιάζει τη λιμνοθάλασσα στο βόρειο σημείο του νησιού, κάνοντας το τοπίο μοναδικό. Ξεκινά πίσω σχεδόν από το κάστρο της Αγίας Μαύρας δημιουργώντας την Αμμόγλωσσα και φτάνει έως την άλλη άκρη, πέρα από την πόλη. Ο περίπατος της Γύρας είναι μια βόλτα που αξίζει να κάνετε για τη θαυμάσια θέα που προσφέρει. Κοντά στο χωριό Φρύνι, λίγο έξω από την πόλη, θα συναντήσετε τη Μονή Φανερωμένης, ένα από τα σπουδαιότερα μνημεία της Λευκάδας. Χτισμένη σε έναν πευκόφυτο λόφο, προσφέρει υπέροχη θέα στην πόλη, τη λιμνοθάλασσα και το Ιόνιο.

    Στα παραθαλάσσια και ορεινά χωριά

    travelgo.gr

    Το πιο κοντινό στην πόλη της Λευκάδας παραθαλάσσιο θέρετρο είναι ο Άγιος Νικήτας με τον παραδοσιακό οικισμό του και την πολυσύχναστη παραλία με τα πεντακάθαρα νερά που προτιμούν κυρίως οι οικογένειες. Εκτός από την ομώνυμη παραλία, σε μικρή απόσταση από το χωριό βρίσκονται μερικές από τις ωραιότερες παραλίες του Ιονίου όπως τα Πευκούλια, ο Μύλος και το Κάθισμα.

    Αν κατευθυνθείτε ανατολικά από την πόλη της Λευκάδας θα συναντήσετε πρώτα τη Λυγιά με το γραφικό λιμανάκι της και στη συνέχεια τη Νικιάνα, ένα παραθαλάσσιο χωριό με μικρές και όμορφες παραλίες, πολλά καταλύματα και παραδοσιακές ψαροταβέρνες.

    Το Νυδρί είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς στο νησί, καθώς διαθέτει τα πάντα: πολυσύχναστη παραλία, ξενοδοχεία, beach bars, εστιατόρια και δυνατότητες για θαλάσσια σπορ. Με ορμητήριο το Νυδρί μπορείτε να επισκεφθείτε τους καταρράκτες στο Δημοσάρι και να πραγματοποιήσετε εξορμήσεις στην Πολυνησία της Λευκάδας, την Ιθάκη και την Κεφαλονιά. Λίγα χιλιόμετρα νότια από το Νυδρί, θα βρείτε τον όρμο του Βλυχού με τον ομώνυμο παραδοσιακό οικισμό του και τον λόφο Γένι όπου οι ελιές κατεβαίνουν μέχρι τη θάλασσα.

    travelgo.gr

    Τα Σύβοτα είναι ένα μικρό ψαροχώρι, στα νότια του νησιού, κλεισμένο σε έναν όρμο τύπου φιόρδ με δασωμένους λόφους ολόγυρα. Εδώ θα συναντήσετε ένα παραδοσιακό σκηνικό με ψαροταβέρνες πάνω στο λιμάνι. Στο νότιο τμήμα του νησιού, σε απόσταση περίπου 22 χλμ. από το Νυδρί, βρίσκεται η Βασιλική, ένα από τα πιο γνωστά παραθαλάσσια χωριά της Λευκάδας, με λιμάνι, πολλές επιλογές για διαμονή και φαγητό και μια μεγάλη παραλία- από τις γνωστότερες της Ευρώπης στους φαν του windsurfing.

    Εάν θέλετε να κάνετε ένα διάλειμμα από τις παραλίες, χαλαρώστε στις πλατείες των ορεινών χωριών Καρυά (γνωστή για τα παραδοσιακά κεντήματα και υφαντά της) και Εγκλουβή (από όπου και οι γνωστές φακές), αλλά και στην Εξάνθεια, το όμορφο κεφαλοχώρι της Λευκάδας, που αγναντεύει το Ιόνιο από υψόμετρο 600 μέτρων.

    Τοπία και παραλίες που κόβουν την ανάσα

    travelgo.gr

    Τα πανέμορφα φυσικά τοπία του νησιού μαγεύουν κάθε επισκέπτη. Οι σπάνιας ομορφιάς παραλίες, για τις οποίες η Λευκάδα είναι γνωστή παγκοσμίως (πολλές από αυτές έχουν ψηφιστεί επανειλημμένα από τουριστικούς οδηγούς ως οι καλύτερες της Μεσογείου), με πιο γνωστές το Πόρτο Κατσίκι και τους Εγκρεμνούς, στη ρίζα εντυπωσιακών γκρεμών, αποτελούν πόλο έλξης πολλών εκατομμυρίων τουριστών από όλο τον κόσμο. Φησισμένες παραλίες είναι επίσης το κοσμοπολίτικο Κάθισμα με τα beach bars, τα Πευκούλια, ο Μύλος, οι παραλίες κάτω από το ορεινό χωριό Καλαμίτσι (Καβαλικευτά, Αβαλί, Μεγάλη Πέτρα), καθώς και η Βασιλική, ο Άη Γιάννης και οι Μύλοι που προτιμούν κυρίως οι windsurfers και kitesurfers.

    travelgo.gr

    Για τους φυσιολάτρες, υπάρχουν επίσης οι καταρράκτες στο Δημοσάρι, πάνω από το Νυδρί, για εναλλακτικές βουτιές σε γλυκά νερά, καθώς και το φαράγγι της Μέλισσας στην περιοχή των Σφακιωτών- ένα μέρος όπου νιώθεις την απόλυτη επαφή με τη φύση. Το θρυλικό ακρωτήριο Λευκάτα, που βρίσκεται στο νοτιότερο άκρο του νησιού, είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με την ιστορία του και προκαλεί θαυμασμό σε όσους το επισκέπτονται.

    Κοντινές εξορμήσεις

    travelgo.gr

    Για τους λάτρεις της ιστιοπλοΐας, τα νησάκια της Λευκάδας αποτελούν αγαπημένο προορισμό. Μη χάσετε την ευκαιρία να νοικιάσετε σκάφος από το Νυδρί για να γνωρίσετε τα μικρά διαμάντια Μεγανήσι, Κάλαμος και Καστός. Έχουν ωραίες παραλίες, γραφικά λιμανάκια, παραδοσιακούς οικισμούς και ταβέρνες που σερβίρουν φρέσκο ψάρι. Απέναντι από το Νυδρί βρίσκεται και ο θρυλικός Σκορπιός, το πάλαι πότε θέρετρο του μεγιστάνα Αριστοτέλη Ωνάση, που πλέον ανήκει στον Ρώσο μεγιστάνα Ριμπολόβλεφ.

    ΟΔΗΓΟΣ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

    ΔΙΑΜΟΝΗ

    Πόλη Λευκάδας: Στο κέντρο της πόλης, σε έναν ήσυχο δρόμο με σπίτια και συνοικιακά καταστήματα, το Allure Central Boutique Hotel διατηρεί ορισμένα από τα στοιχεία της παραδοσιακής αρχιτεκτονικής του νησιού και τα εντάσσει σε έναν σύγχρονο σχεδιασμό. Στην καρδιά της πόλης, το boutique ξενοδοχείο The Aigli στεγάζεται σε κτήριο του 1800 και προσφέρει όμορφα διακοσμημένες σουίτες. Μια καλή επιλογή είναι το Πυροφάνι, στην αρχή του πεζόδρομου της κεντρικής αγοράς, με μοντέρνα, ρομαντικά και νεοκλασικά δωμάτια που θα ικανοποιήσουν απόλυτα κάθε επισκέπτη. Στην είσοδο της πόλης θα βρείτε το ανακαινισμένο Hotel Lefkas που προσφέρει άνετα δωμάτια και άριστες υπηρεσίες.

    Σε ένα ήσυχο και καταπράσινο προάστιο της πόλης της Λευκάδας, το Lefkadio Suites προσφέρει πολυτελείς σουίτες που μπορούν να ικανοποιήσουν ακόμη και τους πιο απαιτητικούς επισκέπτες. Το Lefkada Blue βρίσκεται σε ιδανική τοποθεσία μόλις 5 λεπτά με τα πόδια από το κέντρο της πόλης και 5 λεπτά με το αυτοκίνητο από την παραλία του Αγίου Ιωάννη. Το συγκρότημα διαμερισμάτων-αυτοτελών μεζονετών K-houses αποτελείται από μοντέρνα σχεδιασμένα κτήρια που βρίσκονται σε απόσταση 500 μέτρων από τη μαρίνα της Λευκάδας.

    Κοντά στο κέντρο της Λευκάδας, οι 4 νεόδμητες βίλες του La Vita è Bella είναι σχεδιασμένες ώστε να παρέχουν μια ξεχωριστή, μοναδική εμπειρία διαμονής. Σας προτείνουμε επίσης το Rania Studios που είναι χτισμένο σε μια ήσυχη και καταπράσινη περιοχή στον ενετικό ελαιώνα της Λευκάδας, κάτω από το χωριό Φρύνι και το μοναστήρι της Φανερωμένης. Στην όμορφη παραλία του Αγίου Ιωάννη, το Aelia House προσφέρει δύο πλήρως εξοπλισμένες κατοικίες, μέσα σε κήπο με λεμονιές και ελιές, που θα σας κάνουν να νιώσετε σαν το σπίτι σας. Το Villa Elia προσφέρει ανεξάρτητα διαμερίσματα με πλήρως εξοπλισμένη κουζίνα, καθώς και σουίτες, μόλις 500 μ. από την παραλία του Αγίου Ιωάννη.

    Απόλπαινα: Στον γραφικό οικισμό της Απόλπαινας, σε έναν κατάφυτο λόφο, φτιάχτηκε με πολύ μεράκι το συγκρότημα πετρόχτιστων βιλών Villas On The Clouds, που άνοιξε τις πόρτες του για πρώτη φορά το καλοκαίρι 2019. Στον ίδιο οικισμό, μόλις 5 λεπτά με το αυτοκίνητο από το κέντρο της Λευκάδας, η πολυτελής Villa Nikoleta θα σας προσφέρει μοναδικές στιγμές ηρεμίας και γαλήνης. Στην Απόλπαινα θα βρείτε και το Summer Dream με 13 πολυτελή στούντιο και 2 πολυτελείς μεζονέτες, καταπράσινο κήπο και πισίνα.

    Τσουκαλάδες: Σε μια γαλήνια τοποθεσία, κοντά στο χωριό Τσουκαλάδες και δίπλα σχεδόν στη θάλασσα, το συγκρότημα πολυτελών κατοικιών Ionian Horizon Villas προσφέρει τρεις πλήρως επιπλωμένες πολυτελείς βίλες, εξοπλισμένες με όλες τις μοντέρνες ανέσεις, σε ένα φιλικό και άνετο περιβάλλον.

    travelgo.gr
    Ionian Horizon Villas

    Στους Τσουκαλάδες, σε απόσταση μόλις 5 χλμ. από την πόλη της Λευκάδας, οι πολυτελείς βίλες Θέα Θάλαττα συνδυάζουν υψηλή αισθητική, λειτουργικότητα, απέριττη πολυτέλεια και προσοχή στη λεπτομέρεια. Στον ίδιο οικισμό, μπορείτε επίσης να μείνετε στο Acquaterra Villas, ένα πρόσφατα ανακαινισμένο συγκρότημα που αποτελείται από 8 αυτόνομες πολυτελείς βίλες με όλες τις σύγχρονες ανέσεις.

    Άγιος Νικήτας: Σε μια μαγευτική τοποθεσία στη Λευκάδα, ακριβώς πάνω από τη βραβευμένη παραλία του Μύλου, το συγκρότημα Beyond Villas αποτελείται από 3 βίλες ανεξάρτητες και πλήρως εξοπλισμένες, χτισμένες αμφιθεατρικά στην πλαγιά του βουνού, με εκπληκτική θέα.

    travelgo.gr
    Beyond Villas

    Το Ξενοδοχείο Ionis είναι χτισμένο σε ένα ήρεμο και καταπράσινο περιβάλλον, σε απόσταση μόλις 30 μ. από την ειδυλλιακή παραλία του Αγίου Νικήτα. Το Olive Tree Hotel βρίσκεται ανάμεσα σε ελαιόδεντρα και έχει σχεδιαστεί για να προσφέρει ένα ήσυχο και γαλήνιο καταφύγιο. Το Nikolas & Sofia Studios προσφέρει άνετη και ευχάριστη διαμονή σε ένα ήσυχο περιβάλλον μέσα στη φύση. Στον Άγιο Νικήτα θα βρείτε και το Afroditi, με 18 πρόσφατα ανακαινισμένα δωμάτια, μόλις 180 μ. από την παραλία του οικισμού.

    Κατούνα: Λίγο έξω από το χωριό Κατούνα και μόλις 8 χλμ. από την πόλη της Λευκάδας, σε μια θέση με πανοραμική θέα, βρίσκεται το Katouna Suites, ένα μοντέρνας αισθητικής, νεόκτιστο (2019) ξενοδοχείο με δέκα πολυτελείς σουίτες που προσφέρουν άνεση και ιδιωτικότητα.

    Λυγιά: Χτισμένες στις παρυφές του λόφου συνδυάζοντας την δροσερή αύρα του βουνού και τη θέα της θάλασσας, οι Gea Villas είναι η τέλεια επιλογή για όσους προτιμούν ήρεμες και γαλήνιες διακοπές στη Λευκάδα. Το Alkyon Hotel είναι ένα συγκρότημα διαμερισμάτων με μεγάλη πισίνα και στούντιο/διαμερίσματα με χειροποίητη επίπλωση. Το συγκρότημα ενοικιαζομένων διαμερισμάτων Digenis Studios είναι μια οικογενειακή επιχείρηση που σας υποδέχεται φιλόξενα στα προσεγμένα και ευρύχωρα διαμερίσματα της, μόλις 300 μ. από την παραλία.

    Νικιάνα: Σε μια μαγευτική τοποθεσία δίπλα στο κύμα, το Tesoro Hotel θα σας προσφέρει μια αξέχαστη διαμονή. Διαθέτει 35 δωμάτια κατανεμημένα σε 6 bungalows, χτισμένα αμφιθεατρικά γύρω από την κεντρική πισίνα της μονάδας.

    travelgo.gr
    Tesoro Hotel

    Χτισμένο σε μια υπέροχη τοποθεσία, σε απόσταση μόλις 500 μ. από το κέντρο του χωριού Νικιάνα και 150 μ. από την παραλία, το συγκρότημα διαμερισμάτων La Casa di Nonna αποτελεί ένα ξεχωριστό τόπο διαμονής για τις διακοπές σας. Σε απόσταση 800 μ. από τον κεντρικό δρόμο Λευκάδας-Νυδριού, στις παρυφές του βουνού «Οι Σκάροι», οι βίλες Artemis, Mattina και Afroditi υπόσχονται ονειρικές στιγμές χαλάρωσης. Με μοντέρνο σχεδιασμό και διακόσμηση, συνδυάζουν την άνεση, την απλότητα και τη λειτουργικότητα. Στον επαρχιακό δρόμο Λευκάδας-Νυδριού, στην καταπράσινη περιοχή του Επισκόπου και μόλις 50 μέτρα από την παραλία, το Ionio Hotel διαθέτει άνετα δωμάτια και μια πλήρως εξοπλισμένη family maisonette. Μια πολύ καλή επιλογή είναι και το ανανεωμένο Thomais Boutique Hotel, σε απόσταση 200 μ. από την παραλία του Επισκόπου. Διαθέτει roof garden με εστιατόριο και εξωτερικό aqua gym & spa. Το Ξενοδοχείο Aliki βρίσκεται στην ιστορική περιοχή Μαγεμένου στη Νικιάνα, δίπλα στην παραλία και προσφέρει εκπληκτική θέα στη θάλασσα και στα κοντινά νησάκια.

    Νυδρί: Τα δωμάτια και οι σουίτες του ξενοδοχείου Smile Inn προσφέρουν έναν μοναδικό συνδυασμό χαλάρωσης, άνεσης και εκλεπτυσμένης αισθητικής που θα ικανοποιήσει και τον πιο απαιτητικό ταξιδιώτη. Το Scorpios View Hotel είναι ένα καινούργιο ξενοδοχείο στο Νυδρί, σε κεντρική και ταυτόχρονα ήσυχη τοποθεσία, λιγότερο από 1 χλμ. μακριά από την ομώνυμη παραλία. Σε μια ήσυχη τοποθεσία στο Νυδρί, το Calderimi προσφέρει άνετα και απλά δωμάτια που θα ικανοποιήσουν τις ανάγκες σας. Τα διαμερίσματα Escape Apartments είναι όμορφα διακοσμημένα και προσεγμένα ακόμα και στη λεπτομέρεια παρέχοντας στους επισκέπτες όλες τις ανέσεις. Μόλις 5 μ. μακριά από την αμμώδη παραλία Περιγιάλι και 500 μ. από το γραφικό Νυδρί, η οικογενειακή επιχείρηση Sundy’s Studios προσφέρει άνετα και προσεγμένα δωμάτια για ξεκούραστες διακοπές. Τα άνετα και πλήρως εξοπλισμένα Vagelis Studios θα σας προσφέρουν την ηρεμία και την ξεκούραση που αναζητάτε στις διακοπές σας. Εναλλακτικά, μπορείτε να επιλέξετε τα Aristotelis Studios, που απέχουν μόλις 15 μ. από την παραλία του Νυδρίου και 300 μ. από την κεντρική αγορά.

    Βλυχό: Οι Avesta Private Villas, χτισμένες στις εκβολές του κόλπου του Βλυχού, μέσα σε ένα εκπληκτικό περιβάλλον, μόλις 1 χλμ. από το όμορφο Νυδρί, υπόσχονται μια πραγματικά μοναδική εμπειρία διαμονής.

    Γένι: Το Liana’s Home βρίσκεται στον οικισμό Γένι, μόλις 5 λεπτά από το κοσμοπολίτικο Νυδρί και 3 λεπτά από τη διάσημη παραλία Δεσίμι. Νησιώτικη απλότητα και μερικές νότες πολυτελείας δημιουργούν το ιδανικό σκηνικό για τις διακοπές σας.

    Μεγανήσι: Η Βίλα Καλλίστη είναι ένα όμορφο και ευρύχωρο κατάλυμα στο Μεγανήσι, έξω από το Σπαρτοχώρι. Οικοδομήθηκε το 2017 και μπορεί να φιλοξενήσει έως 6 άτομα σε 3 υπνοδωμάτια. Η Βίλα Ελένη είναι μια βίλα 3 υπνοδωματίων με τη δική της ιδιωτική πισίνα, μια άνετη εξοχική κατοικία που μπορεί να φιλοξενήσει έως 6 άτομα.

    Μικρός Γιαλός: Το Eptanisa Apartment Hotel είναι ένα μικρό ξενοδοχείο, χτισμένο κατά μήκος της ακτής του όμορφου κόλπου της Ρούδας, μέσα σε ένα καταπράσινο τοπίο και δίπλα στα διάφανα, τιρκουάζ νερά.

    Βασιλική: Το Aegli Apartments & Studios στον οικισμό Πόντι, είναι ένα νέο, πολυτελές συγκρότημα, με πισίνα και όμορφο κήπο, σε απόσταση μόλις 400 μ. από παραλία. Μόλις πέντε λεπτά μακριά από τη Βασιλική, η Villa Ostria είναι μια μοντέρνα βίλα δύο υπνοδωματίων που μπορεί να φιλοξενήσει έως 6 επισκέπτες. Το Akroyiali Resort βρίσκεται πάνω στην αμμώδη παραλία της Βασιλικής και διαθέτει ευρύχωρα και φωτεινά δωμάτια με μικρή κουζίνα.

    Αθάνι: Το Horizon View Apartment είναι ένας φιλόξενος χώρος στο χωριό Αθάνι, όπου το πράσινο και το μπλε εναλλάσσονται αρμονικά και οι διασημότερες παραλίες του νησιού (Πόρτο Κατσίκι, Εγκρεμνοί & Γιαλός) βρίσκονται σε απόσταση μόλις λίγων λεπτών. Οι Υάδες Villas είναι ένα νεόκτιστο συγκρότημα 2 πολυτελών κατοικιών μέσα στη φύση, με ατμόσφαιρα υψηλής αισθητικής και ξεχωριστές «γωνιές» με προσοχή στις λεπτομέρειες. Στην ίδια περιοχή, το Pure Blue θα σας φιλοξενήσει με τον καλύτερο τρόπο σε ένα διαμέρισμα που αποτελείται από 3 υπνοδωμάτια, σαλόνι, κουζίνα εξοπλισμένη, τραπεζαρία και μπάνιο.

    Καλαμίτσι: Το White Villas Lefkada, σε απόσταση 2 λεπτών από τη διάσημη παραλία Κάθισμα, παρέχει πλήρη ιδιωτικότητα και ανέσεις για ξέγνοιαστες διακοπές. Το Matafia's House είναι μια μεζονέτα δύο ορόφων σε μια ήσυχη γειτονιά του χωριού και μπορεί να φιλοξενήσει 4-7 άτομα. Τα άνετα studios Blue White House είναι χτισμένα στην άκρη του χωριού, σε ένα καταπράσινο περιβάλλον με όμορφο κήπο. Το Liofos Studios υπόσχεται να σας προσφέρει μια ευχάριστη και ήρεμη διαμονή. Το κατάλυμα Αρμονία με πλήρως εξοπλισμένα studio μέσα σε ένα καταπράσινο ελαιώνα σας περιμένει να ζήσετε τις ωραιότερες διακοπές σας.

    Καρυά: Το Lagkada Suites προσφέρει διαμονή με μια προσιτή και ξεχωριστή πολυτέλεια σε μια ήσυχη περιοχή στο παραδοσιακό χωριό Καρυά.

    ΦΑΓΗΤΟ

    Στην πόλη της Λευκάδας, θα φάτε ωραία στη Μαργαρίτα, με θέα το λιμάνι και τα ιστιοπλοϊκά. Σταθερή γευστική αξία και η Φρύνη στο Μώλο, στην ανατολική παραλία, με ελαφρώς «πειραγμένα» πιάτα από την τοπική κουζίνα. Το Θυμάρι σερβίρει σύγχρονη ελληνική κουζίνα σε μια όμορφη αυλή στο ιστορικό κέντρο και αποτελεί ιδανική επιλογή για ρομαντικό δείπνο.

    Η ταβέρνα του Μηνά στη Νικιάνα φημίζεται για το φρέσκο ψάρι της, όπως και ο Ξούρας στη Λυγιά. Αν βρεθείτε στο Νυδρί, αξίζει να δοκιμάσετε το ιταλικό φαγητό του Pomodoro. Στην Εξάνθεια, το εστιατόριο Ράχη αποτελεί must στάση για φαγητό στην καταπληκτική βεράντα με την απίστευτη θέα στο Ιόνιο. Στο χωριουδάκι Χορτάτα, θα βρείτε το Αλώνι, που σερβίρει πεντανόστιμα πιάτα με προϊόντα δικής τους παραγωγής. Στο χωριό Αθάνι, πηγαίνοντας για τις παραλίες Πόρτο Κατσίκι και Εγκρεμνοί, σας προτείνουμε να σταματήσετε στο εστιατόριο Λευκάτας που φημίζεται για το νόστιμο σπιτικό φαγητό του.

    ΑΓΟΡΕΣ

    Το πικάντικο και νοστιμότατο σαλάμι αέρος Λευκάδας είναι σίγουρα το πιο γευστικό σουβενίρ του νησιού. Στη Λευκάδα θα βρείτε και τις ξακουστές φακές Εγκλουβής, που καλλιεργούνται στο ομώνυμο ορεινό χωριό και φημίζονται για τη νοστιμιά τους. Αξίζει επίσης να δοκιμάσετε και να πάρετε μαζί σας αυγοτάραχο από το ιβάρι της λιµνοθάλασσας, καθώς και µαντολάτο, λαδόπιτα, σουµάδα (από πικραµύγδαλα), λικέρ Ροζολί, ντόπιο κρασί και τσίπουρο.

    Στο Lefkas Distillery στο Καλλιγόνι, η οικογένεια Κτενά παράγει μοναδικά αποστάγματα με μεράκι και αγάπη για την τελειότητα: το παλαιωμένο τσίπουρο Homeric Cru, το Τσίπουρο Ομηρικό και το Ouzo Homeric.

    Λευκάδα: Το στεριανό νησί με την αστείρευτη ομορφιά
    Λευκάδα: Το στεριανό νησί με την αστείρευτη ομορφιά
    Λευκάδα: Το στεριανό νησί με την αστείρευτη ομορφιά
    Λευκάδα: Το στεριανό νησί με την αστείρευτη ομορφιά
    Λευκάδα: Το στεριανό νησί με την αστείρευτη ομορφιά
    Λευκάδα: Το στεριανό νησί με την αστείρευτη ομορφιά
    Λευκάδα: Το στεριανό νησί με την αστείρευτη ομορφιά
    Λευκάδα: Το στεριανό νησί με την αστείρευτη ομορφιά
    Λευκάδα: Το στεριανό νησί με την αστείρευτη ομορφιά
    Λευκάδα: Το στεριανό νησί με την αστείρευτη ομορφιά

    Διαβάστε Επίσης

    gazzetta
    gazzetta insider reader insider