Travelgo
ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ
    sun-solid Αθήνα
    Thu 17.4°C
    Clouds

    Κάλαμος - Καστός: Δύο άγνωστα νησάκια στο Ιόνιο για ψαγμένους ταξιδιώτες

    BEST OF
    Κείμενο: Travelgo Team
    Κάλαμος - Καστός: Δύο άγνωστα νησάκια στο Ιόνιο για ψαγμένους ταξιδιώτες

    Ο Κάλαμος και ο Καστός είναι δύο μικρά νησιά, κοντά στη Λευκάδα, που ίσως να μην έχετε καν ακουστά. Ήρθε η ώρα, όμως, να ανακαλύψετε αυτούς τους κρυφούς παραδείσους του Ιονίου με τις ανέγγιχτες παραλίες και τους οικισμούς που διατηρούν ακόμη τους ρυθμούς προηγούμενων δεκαετιών

    Αν ψάχνετε για ένα ήσυχο μέρος για διακοπές, μακριά από τα τετριμμένα και τα πολυδιαφημισμένα, για να χαλαρώσετε πραγματικά και να απολαύσετε τον ήλιο, τη θάλασσα και την ηρεμία, τότε έχουμε να σας προτείνουμε δύο υπέροχους προορισμούς στο Ιόνιο: τα νησιά Κάλαμος και Καστός.

    Αυτά τα άγνωστα σε πολλούς νησάκια του Ιονίου, που βρίσκονται ακριβώς απέναντι από τις ακτές της Αιτωλοακαρνανίας, νοτιοανατολικά της Λευκάδας, θα σας μαγέψουν με τις γαλαζοπράσινες παραλίες τους, με την υπέροχη φύση τους, με τους μικρούς οικισμούς τους και με όλα εκείνα τα απλά πράγματα που μπορούν να κάνουν τις διακοπές σας πραγματικά ξέγνοιαστες και απολαυστικές.

    Διαβάστε ακόμη

    Κάλαμος: Το καταπράσινο νησάκι με τα ανέγγιχτες παραλίες

    Κάλαμος
    Ο Κάλαμος είναι ένας μικρός παράδεισος ανάμεσα στις αιτωλοακαρνανικές ακτές και τη Λευκάδα (Πηγή: Shutterstock)

    Ο Κάλαμος είναι ένα μικρό νησί ακριβώς απέναντι από το χωριό Μύτικας της Αιτωλοακαρνανίας, απ΄ όπου γίνεται και η προσέγγισή του. Ανήκει διοικητικά στο Νομό Λευκάδας, μαζί με άλλα νησάκια της περιοχής. Είναι κυρίως ορεινό (η κορυφή του βουνού που δεσπόζει στο νησί φτάνει τα 745 μ.) και διαθέτει ξεχωριστή φύση, ατμόσφαιρα άλλης εποχής και μικρές παραλίες με λευκά βότσαλα και διάφανα γαλαζοπράσινα νερά. Η μυρωδιά του πεύκου και της αλμύρας είναι παντού στην ατμόσφαιρα. Κάντε μια βόλτα στα στενά σοκάκια και πιάστε κουβέντα με τους ντόπιους για τη ζωή στο νησί. Αξίζει να περπατήσετε μέχρι την Επισκοπή μέσα από ένα ανέγγιχτο τοπίο.

    • Μη χάσετε: Από τον Κάλαμο με ποδήλατο μπορείτε να επισκεφτείτε το νότιο άκρο του νησιού, τον εγκαταλελειμμένο οικισμό στο Κεφάλι. Εκεί θα δείτε ερειπωμένα σπίτια, παλιά ελαιοτριβεία, πέτρινα αλώνια και μισογκρεμισμένους ανεμόμυλους που στέκουν ακόμα, σαν ο χρόνος να σταμάτησε ξαφνικά.

    Καστός: Το μικρότερο κατοικημένο νησί του Ιονίου

    Καστός
    Ο Καστός είναι ιδανικό νησί για διακοπές μακριά από τους πάντες και τα πάντα (Πηγή: Shutterstock)

    Ο Καστός, η μικρότερη κατοικίσιμη νησίδα των Επτανήσων, νότια του Καλάμου, διατηρεί ακόμη τους ρυθμούς προηγούμενων δεκαετιών. Όπως και ο γειτονικός Κάλαμος, επικοινωνεί με την ακτή της Αιτωλοακαρνανίας με καΐκια, από και προς το απέναντι χωριό Μύτικα. Ο μοναδικός οικισμός με τα πέτρινα σπίτια και τα ταβερνάκια είναι χτισμένος γύρω από το λιμάνι. Στον Καστό θα απολαύσετε φυσιολατρικούς περιπάτους, θα δείτε ωραία εκκλησάκια, παλιά ελαιοτριβεία και ανεμόμυλους και θα βουτήξετε σε ανέγγιχτες παραλίες - Αμπελάκια, Φύκι, Λίμνη, Καμίνι, Βρισίδι και Άγιος Αιμιλιανός είναι μερικές από τις πιο γνωστές.

    • Μη χάσετε: Στην παραλία του Αγίου Αιμιλιανού βρίσκεται ένα από τα βασικά αξιοθέατα του νησιού, η σπηλιά Φωκότρυπα, η οποία στο εσωτερικό της έχει μία μικρή αμμουδένια παραλία.

    Διαβάστε ακόμη

    Διαβάστε Επίσης

    gazzetta
    gazzetta insider reader insider