Travelgo
ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ
    sun-solid Ύδρα
    Sat 16.1°C
    Clear

    Νησιά Αργοσαρωνικού: Αυτές είναι οι καλύτερες παραλίες τους

    BEST OF
    Κείμενο: Travelgo Team
    Νησιά Αργοσαρωνικού: Αυτές είναι οι καλύτερες παραλίες τους

    Τα νησιά του Αργοσαρωνικού είναι ιδανικά για ολιγοήμερες διακοπές αλλά και για τις βουτιές του Σαββατοκύριακου. Από το εξωτικό Αγκίστρι και τις αρχοντικές Σπέτσες μέχρι την all time classic Αίγινα, συγκεντρώσαμε και σας παρουσιάζουμε τις καλύτερες παραλίες τους για ατελειώτες βουτιές

    Αν ψάχνετε προορισμούς για μια καλοκαιρινή απόδραση εξπρές, για μια μονοήμερη εκδρομή ή για ένα Σαββατοκύριακο, για να κάνετε βουτιές σε γαλαζοπράσινες παραλίες, απολαμβάνοντας παράλληλα βόλτες στην καταπράσινη φύση, σε γραφικά ψαροχώρια και σε ρομαντικές γωνιές, τότε τα νησιά του Αργοσαρωνικού είναι ό,τι καλύτερο.

    Ύδρα, Σπέτσες, Πόρος, Αίγινα και Αγκίστρι. Απέχουν μια ανάσα από την Αθήνα και προσφέρουν πολλές εναλλαγές - αρκεί να το αποφασίσετε! Παρακάτω φτιάξαμε μια λίστα με τις καλύτερες παραλίες των νησιών του Αργοσαρωνικού για να μην ψάχνετε στα τυφλά! Όποια κι αν επιλέξετε, θα απολαύσετε το μπάνιο σας σε πεντακάθαρα, κρυστάλλινα νερά.

    Διαβάστε ακόμη:

    Οι top παραλίες στα νησιά του Αργοσαρωνικού

    Αγκίστρι

    Χαλικιάδα

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Η πιο εντυπωσιακή παραλία στο Αγκίστρι είναι η Χαλικιάδα, με τα λευκά βότσαλα, τα καταγάλανα νερά και τα απόκρημνα βράχια. Για να φτάσετε εκεί θα κατευθυνθείτε από τη Σκάλα προς τη Σκληρή και στη συνέχεια να ακολουθήσετε το μονοπάτι σε μία διαδρομή μέσα στα πεύκα. Για να κατέβετε στην παραλία, χρειάζεται μεγάλη προσοχή, αλλά το τοπίο θα σας αποζημιώσει. Προτιμήστε να την επισκεφθείτε νωρίς το πρωί ή απογευματάκι για να μην έχει πολλή ζέστη. Σημειώστε πως η Χαλικιάδα είναι ιδιαίτερα φιλική προς τους γυμνιστές.

    Δραγονέρα

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Άλλη μία παραλία που αξίζει σίγουρα να επισκεφθείτε στο Αγκίστρι είναι η Δραγονέρα στη δυτική πλευρά του νησιού. Η Δραγονέρα αποτελείται από δύο όμορφες κατάφυτες από πεύκα παραλίες, με ψιλό βότσαλο και πεντακάθαρα νερά, τη Μικρή και τη Μεγάλη Δραγωνέρα, που απέχουν μεταξύ τους 1000 περίπου μέτρα. Η Μεγάλη Δραγονέρα είναι οργανωμένη και υπάρχει και καντίνα στην οποία θα βρείτε από καφέ μέχρι σουβλάκια!

    Απόνησος

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Στα νοτιοδυτικά παράλια του Αγκιστρίου θα συναντήσετε την Απόνησο, ένα όμορφο ιδιωτικό νησάκι που ενώνεται με μια μικρή λωρίδα γης με το υπόλοιπο νησί. Εδώ τα πεύκα κατεβαίνουν μέχρι τη θάλασσα και ο συνδυασμός χρωμάτων είναι μοναδικός. Τα νερά είναι λες και κάνεις μπάνιο σε μια φυσική, γαλαζοπράσινη πισίνα! Το σκηνικό είναι ιδανικό για να χαλαρώσετε, να κάνετε τις βουτιές σας και να δείτε το ηλιοβασίλεμα. Η παραλία είναι οργανωμένη, ενώ υπάρχει και ταβέρνα για απολαύσετε φρέσκα θαλασσινά και ουζομεζέδες.

    Αίγινα

    Κλήμα

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Η παραλία ΚλήμαΚλειδί) είναι κατά πολλούς η πιο ξεχωριστή της Αίγινας. Για να φτάσετε εκεί θα πάρετε τον δρόμο προς το ψαροχώρι της Πέρδικας και στη διασταύρωση πριν την Πέρδικα θα κάνετε αριστερά προς Σφεντούρι. Στη συνέχεια θα στρίψετε δεξιά και μετά από λίγα χιλιόμετρα θα βρεθείτε μπροστά σε έναν πανέμορφο κόλπο με άμμο, βότσαλα και διάφανα νερά. Η παραλία είναι οργανωμένη, με ξαπλώστρες, ομπρέλες και καντίνα. Αν σας αρέσει το snorkeling, βάλτε μάσκα και βατραχοπέδιλα και εξερευνήστε τον βυθό στα δεξιά και στα αριστερά του κόλπου.

    Μονή

    Μονή, Αίγινα
    Πηγή: Shutterstock

    Αν επισκεφθείτε την Πέρδικα αξίζει να περάσετε απέναντι με ένα από τα καραβάκια για να βρεθείτε μέσα σε 10 λεπτά στο καταπράσινο νησάκι της Μονής, έναν μικρό παράδεισο με καταγάλανες, τιρκουάζ σχεδόν, παραλίες, με πεύκα που κατρακυλούν μέχρι την ακρογιαλιά και δρομάκια για όμορφες πεζοπορίες. Η κεντρική αμμουδερή παραλία είναι οργανωμένη με ομπρέλες, ξαπλώστρες και ένα beach bar-εστιατόριο. Υπάρχει όμως άλλη μια παραλία στην πίσω πλευρά του, βραχώδης, χωρίς ξαπλώστρες και ομπρέλες για όσους προτιμούν πιο ήσυχες βουτιές. Οι μοναδικοί... μόνιμοι κάτοικοι του νησιού είναι τα παγώνια, τα ελάφια και τα αγριοκάτσικα που ζουν εκεί ελεύθερα. Είναι εξοικειωμένα με τους ανθρώπους κι έτσι μπορείτε να φωτογραφηθείτε μαζί τους.

    Σπέτσες

    Αγία Παρασκευή

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Η παραλία της Αγίας Παρασκευής θεωρείται από πολλούς η ομορφότερη των Σπετσών. Είναι κατάφυτη από πεύκα που φτάνουν μέχρι τη θάλασσα και έχει βότσαλο και κρυστάλλινα νερά. Η παραλία είναι οργανωμένη (λειτουργεί μπαράκι) και προσβάσιµη και με καΐκι. Να επισκεφτείτε και το όμορφο εκκλησάκι.

    Ζωγεριά

    Ζωγεριά, Σπέτσες
    Πηγή: Shutterstock

    Ο όρμος της Ζωγεριάς βρίσκεται στα βόρεια του νησιού, σε ένα πανέμορφο τοπίο με ελαιόδεντρα και πεύκα που καταλήγουν μέσα στα ήρεμα, γαλαζοπράσινα νερά. Ο όρμος αποτελείται από δύο διαφορετικούς μικρούς κόλπους. Στον πρώτο από αυτούς υπάρχει μια αμμουδερή οργανωμένη παραλία, ενώ λειτουργεί εκεί και ταβέρνα. Η πρόσβαση μπορεί να γίνει τόσο από ξηράς όσο και δια θαλάσσης, μιας και φτάνουν εκεί αρκετά καΐκια αλλά και θαλάσσια ταξί. Ο διπλανός κόλπος είναι ολόκληρος μια τεράστια απόμερη παραλία που στην αγκάλη της αγκυροβολούν καθημερινά πολλών ειδών σκάφη.

    Ύδρα

    Βλυχός

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Ο Βλυχός είναι μία από τις μοναδικές αμμώδεις παραλίες του νησιού. Η γραφική αυτή παραλία με τα πεντακάθαρα νερά είναι οργανωμένη και ενδείκνυται και για οικογένειες με μικρά παιδιά. Στον Βλυχό θα βρείτε παραθαλάσσιες ταβέρνες που σερβίρουν φρέσκο ψάρι και παραδοσιακά φαγητά. Η πρόσβαση γίνεται με εκδρομικά σκάφη, αλλά και με τα πόδια, 40 περίπου λεπτά από το λιμάνι, ακολουθώντας τον παραλιακό δρόμο.

    Μπίστι

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Ο νοτιότερος όρμος του νησιού, το Μπίστι, είναι μια οργανωμένη παραλία με γαλαζοπράσινα νερά δίπλα σε κατάφυτο δάσος. Τα δέντρα από πίσω ομορφαίνουν ακόμα περισσότερο την παραλία προσφέροντας ταυτόχρονα σκιά και δροσιά. Η πρόσβαση γίνεται με εκδρομικά σκάφη από το λιμάνι ή με θαλάσσιο ταξί. Ακριβώς δίπλα στο Μπίστι βρίσκεται η μικρή και ήσυχη παραλία του Αγίου Γεωργίου, με το ομώνυμο εκκλησάκι να δεσπόζει πάνω στους βράχους.

    Πόρος

    Λιμανάκι Αγάπης

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Όπως λέει και το όνομά της, αυτή η παραλία ενδείκνυται για ρομαντικές στιγμές. Το Λιμανάκι της Αγάπης είναι ένας μικρός όρμος με καταπράσινα νερά, που πνίγεται στα πεύκα. Η παραλία είναι σχετικά μικρή, αλλά το τοπίο και τα φανταστικά νερά την κατατάσσουν στις δημοφιλέστερες παραλίες του νησιού. Βρίσκεται στη δυτική πλευρά του νησιού και είναι πλήρως οργανωμένη με ομπρέλες, ξαπλώστρες και καντίνα.

    Διαβάστε ακόμη:

    Διαβάστε Επίσης

    gazzetta
    gazzetta insider reader insider