Travelgo
ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ
    sun-solid Αθήνα
    Fri 14.6°C
    Clouds

    Οι 6 κορυφαίοι προορισμοί στην Ευρώπη για ταξίδια με ιδιωτικό τζετ

    BEST OF
    Κείμενο: Travelgo Team
    Οι 6 κορυφαίοι προορισμοί στην Ευρώπη για ταξίδια με ιδιωτικό τζετ

    Δείτε ποιους ευρωπαϊκούς προορισμούς επιλέγουν οι ταξιδιώτες που προτιμούν την άνεση, την πολυτέλεια, αλλά και την ασφάλεια μιας πτήσης με ιδιωτικό τζετ

    Καθώς τα διεθνή ταξίδια ανακάμπτουν από τους περιορισμούς της πανδημίας του κορoνοϊού, πολλοί είναι εκείνοι που αναζητούν για πρώτη φορά στη ζωή τους την ασφάλεια μιας πτήσης με ιδιωτικό τζετ για να φτάσουν στα πιο απομονωμένα σημεία της Ευρώπης, καθώς και στα πιο φημισμένα παραθαλάσσια μέρη και νησιά της. Τα πλεονεκτήματα των ιδιωτικών πτήσεων, όπως η άνεση, ο έλεγχος των μέτρων υγιεινής και η ελαχιστοποίηση της έκθεσης στον κορονοϊό, προσελκύουν όλο και περισσότερους ταξιδιώτες που μπορούν να το αντέξουν οικονομικά.

      Όπως αναφέρει το Forbes, αντλώντας στοιχεία από την Flexjet, μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες μίσθωσης ιδιωτικών αεροσκαφών, τα ταξίδια με ιδιωτικό τζετ αυξάνονται κάθε μήνα, με τις πτήσεις να παρουσιάζουν αύξηση 171% από τον Απρίλιο έως τον Μάιο και 132% από τον Μάιο έως τον Ιούνιο. Ποια είναι όμως τα μέρη στην Ευρώπη που επιλέγουν όσοι ταξιδεύουν με ιδιωτικές πτήσεις; Η Marine Eugène, European Managing Director της Flexjet, αποκαλύπτει στο Forbes τους top ευρωπαϊκούς προορισμούς για ταξίδια με ιδιωτικό τζετ αυτό το καλοκαίρι.

      Διαβάστε ακόμη:

      Ελληνικά νησιά

      travelgo.gr
      Το γραφικό ψαροχώρι Κλήμα στη Μήλο (Πηγή: Shutterstock)

      Ο πιο δημοφιλής προορισμός για ταξίδια με ιδιωτικό τζετ αυτό το καλοκαίρι είναι τα ελληνικά νησιά. Τα τοπικά αεροδρόμια με διαδρόμους όπου μπορούν να προσγειωθούν ιδιωτικά αεροπλάνα, είναι αυτά που κάνουν τη διαφορά, λέει στο Forbes η Eugène. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο τα ελληνικά νησιά, όπως η Μύκονος και η Μήλος, βρίσκονται ψηλά στη λίστα με τους καλοκαιρινούς προορισμούς για όσους ταξιδεύουν με ιδιωτικό τζετ.

      Βαλεαρίδες Νήσοι

      travelgo.gr
      Η παραλία Calo des Moro στη Μαγιόρκα (Πηγή: Shutterstock)

      Ηρεμία, διασκέδαση, αξιοθέατα, υπέροχες παραλίες και λαμπερός ήλιος. Όλα αυτά μπορεί να βρει κανείς στις Βαλεαρίδες νήσους, ένα σύμπλεγμα 11 νησιών στη Μεσόγειο, ανατολικά της Ισπανίας στην οποία και ανήκουν. Η Ίμπιζα, η Μαγιόρκα, αλλά και η Φορμεντέρα είναι ανάμεσα στις πιο δημοφιλείς επιλογές για ταξίδια με ιδιωτικό τζετ, σύμφωνα με την Flexjet.

      Κορνουάλη

      travelgo.gr
      Η Κορνουάλη είναι διάσημη για τις άγριες ακτές της (Πηγή: Shutterstock)

      Γνωστή για τις άγριες ακτές της που έχουν εμπνεύσει αμέτρητους καλλιτέχνες και για τα πανέμορφα ψαροχώρια της, η Κορνουάλη τα τελευταία χρόνια έχει μεταμορφωθεί σε έναν από τους πιο hot καλοκαιρινούς προορισμούς της Αγγλίας. Μπορεί το ταξίδι με αυτοκίνητο για την Κορνουάλη να είναι μεγάλο, όμως τη λύση δίνουν τα ιδιωτικά ελικόπτερα που μεταφέρουν τους ταξιδιώτες σε ακίνητα και βίλες.

      Νότια Ιταλία

      travelgo.gr
      Η παραλία Cala Domestica στη Σαρδηνία (Πηγή: Shutterstock)

      Ποιος μπορεί να αντισταθεί στη γοητεία της Μεσογείου το καλοκαίρι; Σίγουρα όχι οι εύποροι ταξιδιώτες οι οποίοι επιλέγουν σταθερά το νησί της dolce vita, το Κάπρι ή πετάνε για μικρότερα αεροδρόμια, όπως αυτό του Salerno, για να εξερευνήσουν την Ακτή Αμάλφι. Το αεροδρόμιο της Όλμπια είναι επίσης ένας δημοφιλής προορισμός, προσφέροντας εύκολη πρόσβαση στην Costa Smeralda της Σαρδηνίας.

      Κορσική

      travelgo.gr
      Το λιμάνι της Μπαστιά στην Κορσική (Πηγή: Shutterstock)

      Η άγρια φύση της Κορσικής, του τέταρτου μεγαλύτερου νησιού της Μεσογείου, είναι και το μεγαλύτερο πλεονέκτημά της. Το Figari στα νότια της Κορσικής είναι ένα δημοφιλές αεροδρόμιο για όσους επιλέγουν για τα ταξίδια τους την ιδιωτική αεροπορία, σύμφωνα με την Flexjet.

      Σεν Τροπέ

      travelgo.gr
      Η παλιά πόλη του Σεν Τροπέ (Πηγή: Shutterstock)

      Διάσημο για τους λαμπερούς και πλούσιους επισκέπτες του, το Σεν Τροπέ στη γαλλική Ριβιέρα παραμένει πάντα απαραίτητη θερινή στάση για κάθε jet setter που σέβεται τον εαυτό του. Οι πτήσεις με ιδιωτικά τζετ γίνονται στο κοντινό αεροδρόμιο La Môle.

      Διαβάστε ακόμη:

      gazzetta
      gazzetta insider reader insider