Travelgo
ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ
    sun-solid Αθήνα
    Fri 24.4°C
    Clear

    5 παραλίες κοντά στην Αθήνα για την τέλεια μονοήμερη

    BEST OF
    Κείμενο: Travelgo Team
    5 παραλίες κοντά στην Αθήνα για την τέλεια μονοήμερη

    Έχετε όρεξη να πεταχτείτε κάπου κοντινά για να απολαύσετε βουτιές σε πεντακάθαρα νερά; Ιδού πέντε θαυμάσιες παραλίες μια ανάσα από την Αθήνα, ιδανικές για μονοήμερη εκδρομή

    Δεν χρειάζεται να απομακρυνθείτε πολύ από την Αθήνα για να αλλάξετε παραστάσεις, να κάνετε τις βουτιές σας σε θαυμάσιες παραλίες με πεντακάθαρα νερά και να γεμίσετε τις μπαταρίες σας. Οι αυθόρμητες εκδρομές σε κοντινούς προορισμούς, αυτές που δεν απαιτούν προγράμματα και πολλά έξοδα, είναι πολλές φορές και οι καλύτερες.

    Διαβάστε ακόμη: 10 παραλίες-όνειρο στην Πελοπόννησο

    Διαλέξαμε και σας προτείνουμε πέντε παραλίες που απέχουν μια ανάσα από την Αθήνα και υπόσχονται πραγματική χαλάρωση. Με υπέροχα νερά και μοναδικά τοπία, αυτές οι παραλίες αποτελούν την ιδανική επιλογή για μια αναζωογονητική μονοήμερη εκδρομή, ενώ ικανοποιούν όλα τα γούστα. Καλές βουτιές!

    Ψάθα, Αττική

    travelgo.gr
    Η Ψάθα είναι η ιδανική παραλία της Αττικής για να νιώσετε σαν σε νησί (Πηγή: Shutterstock)

    Σε απόσταση 65 χλμ. από το κέντρο της Αθήνας, δέκα λεπτά από το Αλεποχώρι, βρίσκεται μία από τις ωραιότερες παραλίες της Αττικής. Αξίζει να κάνετε μια μονοήμερη εκδρομή μέχρι την Ψάθα για να απολαύσετε το μπάνιο σας και τη θέα στον Κορινθιακό κόλπο. Πυκνά πευκοδάση ολόγυρα, πεντακάθαρα νερά και ψιλό βοτσαλάκι συνθέτουν το σκηνικό σε αυτή την τεράστια παραλία που θυμίζει νησάκι του Αιγαίου. Ταβέρνες και ουζερί πάνω στο κύμα συμπληρώνουν το σκηνικό. Μείνετε μέχρι αργά για να απολαύσετε το ηλιοβασίλεμα!

    Ηραίο-Λίμνη Βουλιαγμένης, Κορινθία

    travelgo.gr
    Βουτιές δίπλα στα ερείπια αρχαίου ναού στο Λουτράκι (Πηγή: Shutterstock)

    Σε απόσταση 15 χλμ. από το Λουτράκι, θα βρεις ένα πανέμορφο τοπίο, εκείνο της Λίμνης Βουλιαγμένης (ναι, καλά διαβάσατε, υπάρχει Λίμνη Βουλιαγμένης και στην Κορινθία). Πρόκειται για μια φυσική λιμνοθάλασσα με υπέροχα νερά και αμμώδη παραλία. Κοντά της βρίσκεται ο αρχαιολογικός χώρος του Ηραίου, όπου τα ερείπια του αρχαίου ναού αφιερωμένου στη θεά Ήρα φτάνουν σχεδόν μέσα στη θάλασσα. Εδώ θα κάνετε τις βουτιές σας σε μια όμορφη μικρή παραλία με υπέροχα νερά μια ανάσα από τον αρχαιολογικό χώρο.


    Μυλοκοπή, Κορινθία

    travelgo.gr
    Η Μυλοκοπή είναι μια διπλή εξωτική παραλία μια ανάσα από την Αθήνα (Πηγή: Shutterstock)

    Σε απόσταση μιάμισης ώρας οδικώς από την Αθήνα και 20 λεπτών από το Λουτράκι, βρίσκεται μια υπέροχη παραλία που σου δίνει στην αίσθηση ότι βρίσκεσαι σε κάποιο εξωτικό νησί. Ο λόγος για τη Μυλοκοπή, μια αμμώδη παραλία με ψιλό χαλικάκι, που βρίσκεται μέσα σε ένα καταπληκτικό πευκόφυτο τοπίο που συνδυάζει βουνό και θάλασσα. Η παραλία είναι χωρισμένη σε δύο κομμάτια εξαιτίας ενός σεισμού που έγινε κατά τους αρχαίους χρόνους. Η μία πλευρά της αποτελείται από σκούρα καθαρή αμμουδιά, ενώ στην άλλη επικρατούν εντυπωσιακές ρηγματώδεις πλάκες. Τα νερά είναι κρυστάλλινα, με ένα ιδιαίτερο τιρκουάζ χρώμα. Πίσω από την παραλία απλώνεται ένα καταπράσινο πευκοδάσος.

    Κάλαμος, Εύβοια

    travelgo.gr
    Ο Κάλαμος έχει ωραία αμμουδιά και φανταστικά νερά (Πηγή: Shutterstock)

    Ο Κάλαμος, ένας παραθαλάσσιος οικισμός με μια μαγευτική παραλία που βρέχεται από το Αιγαίο, απέχει 65 χλμ. από τη Χαλκίδα (ούτε 2 ώρες από την Αθήνα). Έχει ωραία αμμουδιά με ψιλό βότσαλο, φανταστικά νερά και εντυπωσιακούς βραχώδεις σχηματισμούς. Στην πραγματικότητα πρόκειται για δύο μικρές διαδοχικές παραλίες που χωρίζονται από ένα βράχο. Η πρώτη παραλία ονομάζεται από τους ντόπιους «καλή» γιατί συνήθως είναι πιο ήρεμα τα νερά. Σε αυτήν υπάρχουν ταβέρνες και beach bars. H δεύτερη ονομάζεται «κακιά» γιατί τα νερά της είναι συνήθως πιο αγριεμένα.

    Βύθουρη, Εύβοια

    travelgo.gr
    Η παραλία Βύθουρη έχει μια άγρια ομορφιά (Πηγή: Shutterstock)

    Η παραλία Βύθουρη στην Εύβοια είναι μια μικρή και απομονωμένη παραλία άγριας ομορφιάς στην πίσω μεριά της Δίρφυς, που βλέπει το Αιγαίο, δύο ώρες μακριά από την Αθήνα. Τα νερά είναι κρυστάλλινα και γαλαζοπράσινα, ενώ η παραλία έχει άμμο και ψιλό βοτσαλάκι. Λόγω των ψηλών απότομων βράχων που την περικλείουν, η Βύθουρη έχει κυρίως σκιά κατά το μεγαλύτερο μέρος της μέρας. Έχετε υπόψη σας, όμως, ότι δεν υπάρχουν μαγαζιά σε απόσταση 5 χλμ. οπότε πρέπει να έχετε προμηθευτεί τα απαραίτητα από πιο νωρίς.

    Διαβάστε Επίσης

    gazzetta
    gazzetta insider reader insider