Travelgo
ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ
    sun-solid Αθήνα
    Fri 16.8°C
    Clear

    Τριήμερο Αγίου Πνεύματος: 5 αποδράσεις δίπλα στο κύμα χωρίς πλοίο

    BEST OF
    Τριήμερο Αγίου Πνεύματος: 5 αποδράσεις δίπλα στο κύμα χωρίς πλοίο

    Από την αιγαιοπελαγίτικη πλευρά του Πηλίου μέχρι τις ακτές του Μεσσηνιακού κόλπου, τι θα λέγατε για μια θαλασσινή απόδραση το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος χωρίς να μπείτε ούτε για ένα λεπτό σε καράβι;

    Το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος αποτελεί πάντα ιδανική αφορμή για μια πρώτη καλοκαιρινή απόδραση, με υποσχέσεις για βουτιές σε παραλίες με πεντακάθαρα νερά και βόλτες σε όμορφα αξιοθέατα. Αν είστε λάτρεις των ταξιδιών με αυτοκίνητο και θέλετε να αποφύγετε και αυτό το καλοκαίρι τον συνωστισμό στο καράβι, έχουμε τις καλύτερες ιδέες για εσάς. Από την Ήπειρο μέχρι την Πελοπόννησο, συγκεντρώσαμε πέντε προορισμούς που έχουν όλα όσα χρειάζεστε για να περάσετε υπέροχα χωρίς να χρειαστεί να μπείτε σε πλοίο.

    Ναύπλιο

    travelgo.gr

    Όσες φορές και να έχει πάει κανείς στο Ναύπλιο, ποτέ δεν είναι αρκετές. Η ομορφιά του δεν συνηθίζεται. Νεοκλασικά αρχοντικά, βενετσιάνικη αρχιτεκτονική, πλακόστρωτα στενά και λουλουδιασμένα μπαλκόνια φτιάχνουν ένα σκηνικό που δεν αφήνει κανέναν ασυγκίνητο. Για να θαυμάσετε την πόλη από ψηλά, ανεβείτε τα σκαλοπάτια μέχρι το Παλαμήδι που ορθώνεται πάνω σε έναν τεράστιο γκρίζο βράχο. Από την Παλιά Πόλη μπορείτε να περάσετε απέναντι στο Μπούρτζι, ενώ οι πιο ρομαντικοί θα ενθουσιαστούν με τον περίπατο στο μονοπάτι της Ακροναυπλίας. Αν θέλετε να κάνετε το πρώτο μπάνιο της χρονιάς, στρώστε την πετσέτα σας στην Αρβανιτιά ή στη μεγάλη αμμουδιά του Καραθώνα.

    Διαβάστε τα πάντα για το Ναύπλιο εδώ

    travelgo.gr
    Καραθώνα, η αγαπημένη παραλία των ντόπιων, λίγα μόλις χιλιόμετρα από το Ναύπλιο (Πηγή: Shutterstock)

    Κορώνη

    travelgo.gr

    Χτισμένη στο νοτιοδυτικό άκρο της Πελοποννήσου, σε απόσταση περίπου 50 χλμ. από την Καλαμάτα, η γραφική και αρχοντική Κορώνη είναι μία από τις ωραιότερες μικρές ελληνικές πόλεις. Πολύχρωμη, απλωμένη στην πλαγιά, με το ενετικό κάστρο στην κορυφή και τη θάλασσα στα πόδια της, εκπέμπει μια αίσθηση γαλήνης και γοητεύει τον επισκέπτη από την πρώτη βόλτα. Τα στενά ανηφορικά δρομάκια, τα καλοδιατηρημένα αρχοντικά με τις κόκκινες κεραμοσκεπές, το όμορφο λιμάνι, γεμάτο ψαροκάϊκα και ιστιοφόρα, τα γραφικά μαγαζάκια και οι υπέροχες παραλίες της περιοχής δίνουν μια νησιωτική αίσθηση που κάνει την Κορώνη μοναδική. Αφού περιπλανηθείτε στα στενά της, θα κατηφορίσετε στην προκυμαία με τον πεζόδρομο μπροστά στο λιμάνι για να χαζέψετε την περατζάδα και να δοκιμάσετε φρέσκο ψάρι σε κάποια από τις παραδοσιακές ταβέρνες. Κάντε μια βόλτα στο ξακουστό κάστρο της Κορώνης, το οποίο εξακολουθεί να κατοικείται ακόμη και σήμερα, επισκεφθείτε το Βασιλίτσι, ένα από τα πιο παραδοσιακά χωριά της Μεσσηνίας και ανακαλύψτε τις υπέροχες παραλίες της περιοχής.

    Δείτε αξιοθέατα, παράλιες, φαγητό, αγορές και διαμονή στην Κορώνη εδώ

    travelgo.gr
    Η παραλία Ζάγκα στην Κορώνη (Πηγή: Shutterstock)

    Τσαγκαράδα, Ανατολικό Πήλιο

    travelgo.gr

    Πουθενά αλλού στην Ελλάδα η θάλασσα δεν εναρμονίζεται τόσο ιδανικά με το βουνό όσο στο Πήλιο. H Τσαγκαράδα, περίπου 50 χλμ. από το Βόλο, από την πλευρά του Αιγαίου, είναι ένα από τα ομορφότερα και πιο πράσινα χωριά του βουνού των Κενταύρων. Χωρίζεται σε τέσσερις συνοικίες (Άγιοι Ταξιάρχες, Αγία Παρασκευή, Άγιος Στέφανος και Αγία Κυριακή), έχει πανέμορφες πλατείες και εκκλησίες, παραδοσιακά αρχοντικά και πετρόχτιστα καλντερίμια, ενώ προσφέρει αρκετές ενδιαφέρουσες επιλογές για διαμονή και φαγητό. Είναι το χωριό που μπορεί να σε οδηγήσει στο δάσος για να ανακαλύψεις τη μαγεία της πηλιορείτικης φύσης την ίδια στιγμή που μπορεί να σε στείλει σε υπέροχες παραλίες για δροσιστικές βουτιές. Αν σου αρέσει η πεζοπορία, μην παραλείψεις να ακολουθήσεις το μονοπάτι που ξεκινάει από την Αγία Παρασκευή και, μετά από πορεία μέσα στο δάσος, καταλήγει στο χωριό της Νταμούχαρης με το όμορφο φυσικό λιμανάκι και στη συνέχεια στον Αϊ-Γιάννη. Με ορμητήριο την Τσαγκαράδα μπορείς επίσης να επισκεφθείς φημισμένες παραλίες του Πηλίου όπως ο Μυλοπόταμος, η Φακίστρα, η Πλάκα και το Παπά Νερό.

    Δείτε τον αναλυτικό οδηγό μας για το Πήλιο εδώ

    travelgo.gr
    Η ονειρεμένη Φακίστρα βρίσκεται μια ανάσα από την Τσαγκαράδα (Πηγή: Shutterstock)

    Λευκάδα

    travelgo.gr

    Εντυπωσιακές παραλίες με τιρκουάζ νερά, αξέχαστα ηλιοβασιλέματα στο Ιόνιο, θαλάσσια σπορ που ανεβάζουν την αδρεναλίνη, μια καταπράσινη ενδοχώρα γεμάτη θησαυρούς, γραφικά χωριά που κρατούν παραδόσεις. Και δεν χρειάζεται καν να μπεις σε καράβι για να τα χαρείς όλα αυτά! Η Λευκάδα, ένα από τα λίγα νησιά που είναι προσβάσιμα από τη στεριά, συνδέεται με την Αιτωλοακαρνανία με μια πλωτή γέφυρα μήκους περίπου 20 μέτρων. Μετά και την ολοκλήρωση των έργων της Ιόνιας Οδού, η πρόσβαση στο νησί έχει γίνει ευκολότερη από ποτέ (από την Αθήνα πηγαίνεις οδικώς σε 4 ώρες). Η ανατολική πλευρά της, με γαλήνια τοπία και θάλασσα ήρεμη και ρηχή, προσφέρεται για οικογενειακές διακοπές με θέα στα νησάκια της Λευκάδας. Η δυτική πλευρά, από την άλλη, είναι γεμάτη μοναδικές, άγριας ομορφιάς παραλίες, από τις ωραιότερες της Ελλάδας και της Μεσογείου.

    Δείτε περισσότερα για τη Λευκάδα, μαζί με τις καλύτερες προτάσεις διαμονής και φαγητού εδώ

    travelgo.gr
    Νερά σε όλες τις αποχρώσεις του μπλε στους Εγκρεμνούς (Πηγή: Shutterstock)

    Πάργα

    travelgo.gr

    Σε απόσταση 60 χλμ. από την Πρέβεζα, η Πάργα είναι μία πανέμορφη χρωματιστή πόλη, που δεν έχει τίποτε να ζηλέψει από ένα νησί. Χτισμένη αμφιθεατρικά στο μυχό γραφικού όρμου, όπου κουρνιάζει το κατάφυτο νησάκι της Παναγιάς, προστατευμένη κάτω από τη σκιά του ενετικού της κάστρου, η φημισμένη ναυτική πολιτεία θα σας κλέψει σίγουρα την καρδιά. Κάντε μια βόλτα στην παλιά πόλη με την ξεχωριστή αρχιτεκτονική και ανηφορίστε στο ενετικό κάστρο για να απολαύσετε την υπέροχη θέα στο Ιόνιο. Δυνατό χαρτί της Πάργας είναι οι εντυπωσιακές παραλίες της. Ο Βάλτος, ο Λύχνος και το Σαρακήνικο, σας περιμένουν για δροσιστικές βουτιές. Αξίζει να βάλετε στο πρόγραμμά σας μια επίσκεψη στο σπουδαιότερο νεκρομαντείο της αρχαιότητας, το Νεκρομαντείο του Αχέροντα, που βρίσκεται περίπου 20 χλμ. από την Πάργα.

    travelgo.gr
    Ο Βάλτος είναι η μεγαλύτερη παραλία της Πάργας (Πηγή: Shutterstock)
    gazzetta
    gazzetta insider reader insider