Travelgo
ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ
    sun-solid Αθήνα
    Tue 21.6°C
    Clouds

    Πήλιο: Το βουνό των εκπλήξεων

    BEST OF
    Κείμενο: Travelgo Team
    Πήλιο: Το βουνό των εκπλήξεων

    Ταξιδεύουμε στο Πήλιο και ανακαλύπτουμε την παντός καιρού γοητεία ενός ανεξάντλητου προορισμού. Από τα ομορφότερα χωριά και τις δραστηριότητες που θα σας μείνουν αξέχαστες μέχρι τα καλύτερα μέρη για φαγητό, φτιάξαμε έναν οδηγό με όλα όσα μπορείτε να δείτε και να κάνετε σε έναν από τους δημοφιλέστερους προορισμούς της Ελλάδας

    Ανάμεσα στον Παγασητικό και στο Αιγαίο, το Πήλιο έχει κάτι όμορφο να δώσει σε κάθε επισκέπτη του: βουνό και θάλασσα, ήσυχα ή κοσμοπολίτικα χωριά, εμπειρίες και διαδρομές στην οργιώδη φύση, άφθονη παράδοση και πληθωρικές τοπικές γεύσεις.

    Ο μύθος του βουνού των Κενταύρων καλά κρατεί. Και δεν παύει να μας γοητεύει. Δεν θα κουραστούμε ποτέ να περπατάμε στα πέτρινα καλντερίμια του, να χαλαρώνουμε στις πλατείες με τα υπεραιωνόβια πλατάνια, να ακολουθούμε τα μονοπάτια που οδηγούν στο δάσος με τις οξιές και τις καστανιές αλλά σε μαγευτικές παραλίες και να ανακαλύπτουμε νέες αφορμές για άλλη μία εξόρμηση στο αγαπημένο βουνό της Μαγνησίας.

    Το Πήλιο είναι από τους προορισμούς εκείνους που μπορείς να τους χαρείς όλες τις εποχές του χρόνου. Ένας προορισμός ανεξάντλητος που δύσκολα θα αφήσει παραπονεμένο ταξιδιώτη.


    Δυτικό και Κεντρικό Πήλιο: Με θέα τον Παγασητικό

    Μακρινίτσα, Πήλιο

    Η Πορταριά και η Μακρινίτσα, τα πρώτα χωριά που συναντά κάποιος ανηφορίζοντας από τον Βόλο, είναι τα πιο κοσμικά και τουριστικά αναπτυγμένα. Μεγάλα και γεμάτα επιλογές, με ωραία αρχοντικά, περίτεχνες λιθόκτιστες βρύσες, καλοφτιαγμένους ξενώνες, παραδοσιακές ταβέρνες και αρκετά καταστήματα, απολαμβάνουν πανέμορφη θέα στον Βόλο και στον Παγασητικό Κόλπο αποτελούν ιδανική επιλογή για τους ταξιδιώτες της πρώτης φοράς. Αξίζει να αφιερώσετε αρκετό χρόνο για να τα γνωρίσετε, να περπατήσετε στα πλακόστρωτα καλντερίμια τους και να δοκιμάσετε νόστιμους μεζέδες και τοπικές σπεσιαλιτέ στις πλατείες τους.

    Πορταριά, Πήλιο

    Όσοι συνεχίσουν από την Πορταριά, θα συναντήσουν τα Χάνια, έναν παράδεισο για φυσιολάτρες. Σκαρφαλωμένος σε υψόμετρο 1.200 μέτρων, ανάμεσα σε δάση με έλατα, οξιές και καστανιές, αυτός ο μικρός οικισμός αποτελεί αγαπημένο προορισμό για όσους αναζητούν την περιπέτεια στο χιόνι το χειμώνα, αφού απέχει μόλις 2 χλμ. από το χιονοδρομικό κέντρο του Πηλίου.

    Ακολουθώντας την παραλιακή διαδρομή από τον Βόλο και περνώντας κατά σειρά την Αγριά, τα Λεχώνια, τη Γατζέα και τα Καλά Νερά, θα στρίψετε αριστερά για να βρεθείτε στις Μηλιές, ένα πανέμορφο χωριό με πλούσια ιστορία.

    Μηλιές, Πήλιο

    Σημαντικότερο αξιοθέατο του είναι ο παλιός σταθμός του θρυλικού τρένου Μουτζούρη και η εντυπωσιακή γέφυρά του, έργα και τα δύο του Εβαρίστο Ντε Κίρικο, πατέρα του γνωστού ζωγράφου. Η διάσημη διαδρομή με τον Μουτζούρη Άνω Λεχώνια-Μηλιές είναι μια ξεχωριστή εμπειρία που αξίζει να ζήσει κάθε επισκέπτης του Πηλίου (λειτουργεί από την άνοιξη μέχρι το φθινόπωρο).

    Λίγα χιλιόμετρα παρακάτω βρίσκεται η Βυζίτσα, ένα από τα πιο γνωστά και παραδοσιακά πηλιορείτικα χωριά, απόλυτα εναρμονισμένη με το υπέροχο φυσικό περιβάλλον. Ξεχωρίζει για τα καλοδιατηρημένα αρχοντικά της, τη μεγάλη πλατεία με τα πανύψηλα πλατάνια και τις εκκλησίες της. Μην παραλείψετε να κάνετε μια στάση στον Αγροτουριστικό Συνεταιρισμό Γυναικών «Εσπερίδες» για μαρμελάδες και γλυκά του κουταλιού από φρέσκα φρούτα της περιοχής.

    Δίπλα στη Βυζίτσα, οι Πινακάτες, που προστατεύονται ως διατηρητέος οικισμός από το 1979, θα σας μαγνητίσουν με την αισθητική τους και τα υπέροχα παλιά αρχοντικά τους. Το σκηνικό συμπληρώνουν η μεγάλη πλατεία με την εντυπωσιακή μαρμάρινη κρήνη, την εκκλησία του Αγίου Δημητρίου και το 500 ετών πλατάνι.

    Πινακάτες, Πήλιο

    Ο Άγιος Γεώργιος Νηλείας, απλωμένος αμφιθεατρικά ανάμεσα σε δύο ράχες, σε υψόμετρο 700 μ., αποτελεί το ορεινότερο χωριό του Πηλίου και φημίζεται για την υπέροχη θέα του στον Παγασητικό κόλπο. Εδώ, τα παλιά πέτρινα σπίτια στέκουν δίπλα σε νεοκλασικά αρχοντικά του 19ου αιώνα.

    Αν στρίψετε αριστερά στο ύψος των Κάτω Λεχωνίων, θα βρεθείτε στον γοητευτικό Άγιο Λαυρέντιο (με την ομώνυμη ιστορική μονή), ένα μικρό χωριό που διατηρεί ανέπαφο το αγνό πηλιορείτικο χρώμα του. Αξίζει επίσης να κάνετε μια μικρή παράκαμψη από Αγριά για να επισκεφθείτε την ήρεμη Δράκεια, ένα χωριό-ησυχαστήριο, φτιαγμένο από Ηπειρώτες μαστόρους και με μεγάλη ιστορία.

    Ανατολικό Πήλιο: Εκεί όπου το βουνό συναντά το Αιγαίο

    Νταμούχαρη, Πήλιο

    Βουνό και θάλασσα δεν συνδυάζονται πουθενά καλύτερα απ’ ότι στο Ανατολικό Πήλιο, πάνω από το Αιγαίο. H Ζαγορά, το μεγαλύτερο χωριό του βουνού, που έχει γίνει ευρέως γνωστό για τα περίφημα μήλα του, αποτελεί ιδανική επιλογή για βόλτες με παραδοσιακό χρώμα και θέα στο Αιγαίο. Πολύ κοντά βρίσκεται και το Πουρί, ένα από τα λιγότερο γνωστά χωριά, που κοιτάει την αιγαιοπελαγίτικη θάλασσα.

    Κισσός, Πήλιο

    Ο Κισσός και το Μούρεσι, χωριά απλωμένα σε μια περιοχή εξαιρετικής φυσικής ομορφιάς, τραβούν σαν μαγνήτης τους φυσιολάτρες. Αξίζει να κάνετε μια στάση στην πλατεία του Κισσού όπου βρίσκεται η Αγία Μαρίνα, τρίκλιτη βασιλική, χτισμένη τον 17ο αιώνα, με εκπληκτικές τοιχογραφίες του λαϊκού ζωγράφου Κωνσταντή Παγώνη του Χιοναδίτη.

    Τσαγκαράδα, Πήλιο

    H Τσαγκαράδα είναι ένα από τα ομορφότερα και πιο πράσινα χωριά του βουνού των Κενταύρων. Χωρίζεται σε τέσσερις συνοικίες (Άγιοι Ταξιάρχες, Αγία Παρασκευή, Άγιος Στέφανος και Αγία Κυριακή), έχει πανέμορφες πλατείες και εκκλησίες, παραδοσιακά αρχοντικά και πετρόχτιστα καλντερίμια. Αν σας αρέσει η πεζοπορία, μην παραλείψετε να ακολουθήσετε το μονοπάτι που ξεκινάει από την Αγία Παρασκευή και, μετά από πορεία μέσα στο δάσος, καταλήγει στο χωριό της Νταμούχαρης με το όμορφο φυσικό λιμανάκι και στη συνέχεια στο παραθαλάσσιο θέρετρο του Αγίου Ιωάννη. Με ορμητήριο την Τσαγκαράδα μπορείτε να επισκεφθείτε φημισμένες παραλίες του Πηλίου όπως ο Μυλοπόταμος, η Φακίστρα, η Πλάκα και το Παπά Νερό.

     

    Νότιο Πήλιο: Η ήσυχη πλευρά του βουνού

    Μηλίνα, Πήλιο

    Το νότιο Πήλιο με πανέμορφες παραλίες και γραφικούς οικισμούς- σωστά ησυχαστήρια, ζωντανεύει κυρίως το καλοκαίρι και έχει το δικό του ιδιαίτερο χαρακτήρα. Σταθμός για όσους κινούνται σε αυτή την πλευρά του βουνού είναι το κεφαλοχώρι της Αργαλαστής που ατενίζει το Αιγαίο και τον Παγασητικό. Έχει μια πολύ όμορφη πλατεία με αιωνόβια πλατάνια και τα καλντερίμια του οδηγούν σε νεοκλασικά αρχοντικά.

    Λαύκος, Πήλιο

    Επόμενη στάση ο παραδοσιακός Λαύκος, ένα από τα πιο όμορφα χωριά του Νοτίου Πηλίου. Καλοδιατηρημένα πέτρινα αρχοντικά, πλακόστρωτα καλντερίμια, ανθισμένες αυλές, βρύσες, καθώς και μια υπέροχη πλατεία, δίνουν ξεχωριστό χρώμα στο χωριό, ενώ τα 310 μέτρα υψόμετρο χαρίζουν υπέροχη θέα προς τον Παγασητικό. Το καφενείο του Μανώλη Φορλίδα στην πλατεία του Λαύκου θεωρείται το παλαιότερο της Ελλάδας (λειτουργεί αδιαλείπτως από το 1785).

    Τζάστενη, Πήλιο

    Αξίζει να επισκεφθείτε τη Μηλίνα με το περίφημο ηλιοβασίλεμα, το παραθαλάσσιο Χόρτο με το γαλήνιο τοπίο του, τον γραφικό κόλπο της Τζάστενης (η απόλυτη καρτ ποστάλ του νοτίου Πηλίου) και στο τέλος της διαδρομής, την Αγία Κυριακή, το επίνειο του ναυτικού χωριού Τρίκερι και ένα από τα ομορφότερα ψαροχώρια της περιοχής όπου θα νιώσετε σαν να είστε σε νησί.
     

    ΜΙΝΙ ΟΔΗΓΟΣ ΠΗΛΙΟΥ

    ΔΙΑΜΟΝΗ

    Πορταριά: Το Αρχοντικό Ναουμίδη είναι ένα σπάνιο δείγμα αριστοκρατικής αρχιτεκτονικής του 19ου αιώνα. Χτίστηκε το 1893 από εύπορη οικογένεια της Αιγύπτου και ξεχωρίζει για την αρχιτεκτονική του μιας και είναι χτισμένο σε αιγυπτιακό στυλ.

    Το Pelion Resort, χτισμένο με το ύφος ενός παραδοσιακού πηλιορείτικου «χωριού», αποτελεί μια θαυμάσια πρόταση στο βορειοανατολικό άκρο της Πορταριάς.

    Το πολυτελές Valeni Boutique Hotel είναι ένα από τα ομορφότερα και πληρέστερα Art Boutique ξενοδοχεία στην Πορταριά και την ευρύτερη περιοχή του Πηλίου.

    Στην κεντρική πλατεία της Πορταριάς, το Maritsa's Hotel & Suites διαθέτει 18 δωμάτια με κομψή διακόσμηση και μια ευρεία γκάμα παροχών για την απόλυτη άνεσή σας.

    Στο Palladio Hotel σας περιμένει ένας οικισμός με ξεχωριστά πέτρινα και νεοκλασικά κτίσματα του 1800, όλα αναπαλαιωμένα, κρυμμένα σε ένα πανέμορφο, πανοραμικό σημείο στο κέντρο της Πορταριάς.

    Χάνια: Ανάμεσα σε καταπράσινα έλατα και με μπαλκόνι ολόκληρο τον Παγασητικό, το Manthos Mountain Resort & Spa προσφέρει το ιδανικό περιβάλλον για να ζήσετε μια μοναδική εμπειρία διακοπών και την ιδανική βάση για να εξερευνήσετε το Πήλιο.

    Manthos Mountain Resort & Spa, Πήλιο
    Manthos Mountain Resort & Spa

    Μακρινίτσα: Το Στεφάνι της Μακρίνας, που αποτελείται από τρεις μεζονέτες 75 τ.μ., αποτελεί ιδανική επιλογή για ήσυχες και ξεκούραστες διακοπές όλο τον χρόνο.

    Στο κεντρικό πλακόστρωτο σοκάκι του χωριού, το Αρχοντικό Μελάνθη σάς περιμένει για να σας προσφέρει μια μοναδική εμπειρία φιλοξενίας με θέα στον Παγασητικό Κόλπο και το Βόλο.

    Το Αρχοντικό Αργυρώ, στις παρυφές της Μακρινίτσας, στη θέση Κουκουράβα, προσφέρει διαμονή με όλες τις ανέσεις σε κτήριο που χρονολογείται στα τέλη του 19ου αιώνα.

    Ζαγορά: Το ξενοδοχείο Ζαγορά, μόλις 50 μ. από την πλατεία του χωριού, αποτελείται από δύο κτήρια, που φιλοξενούν 15 επιπλωμένα διαμερίσματα.

    Τσαγκαράδα: Μόλις 600 μ. από την κεντρική πλατεία της Τσαγκαράδας, το 12 Months Luxury Resort είναι ένα «μικρό χωριό» 20 διαμερισμάτων που συνδυάζει την παραδοσιακή πηλιορείτικη αρχιτεκτονική με την πολυτέλεια και το έντονο στοιχείο της φύσης.

    12 Months Luxury Resort, Πήλιο
    12 Months Resort

    Στην κεντρική συνοικία της Τσαγκαράδας, το Aleka's House προσφέρει στιγμές χαλάρωσης μέσα στη μαγευτική ατμόσφαιρα της περιοχής.

    Η κομψότητα, η ιδιωτικότητα και η πολυτέλεια συναντιούνται στην Elysian Luxury Villa που είναι χτισμένη σε μια εξαιρετική τοποθεσία με πανοραμική θέα στο Αιγαίο.

    Μια πολύ ξεχωριστή πρόταση διαμονής είναι οι Sunrise Villas, που βρίσκονται σε κομβικό σημείο του οδικού άξονα σύνδεσης της Τσαγκαράδας με την παραλία της Φακίστρας.

    Το Kallisto Traditional Houses διαθέτει όμορφα δωμάτια που θα σας κάνουν να νιώσετε σαν στο σπίτι σας και μαγευτική θέα στο βουνό και το Αιγαίο.

    Το ξενοδοχείο Aglaida Hotel & Apartments, σε απόσταση 3 χλμ. από την παραλία του Μυλοποτάμου, αποτελείται από ανεξάρτητα διαμερίσματα και είναι χτισμένο σε πλαγιά με ανεμπόδιστη θέα στη θάλασσα.

    Μούρεσι: Ο παραδοσιακός ξενώνας Kalderimi Country House προσκαλεί τους επισκέπτες να χαλαρώσουν και να απολαύσουν την ομορφιά και την ηρεμία της φύσης.

    Σε κεντρική τοποθεσία στο γραφικό Μούρεσι, το Mountain's Secret προσφέρει πολυτελή διαμονή σε ένα αναπαλαιωμένο αρχοντικό του Πηλίου, που χτίστηκε αρχικά το 1831.

    Σε μια μαγευτική τοποθεσία στην άκρη της παραλίας Παπά Νερό και δίπλα στη γραφική Νταμούχαρη, βρίσκεται ο Ελαιώνας Βεργόπουλου, ένα συγκρότημα τουριστικών κατοικιών «πνιγμένες» μέσα στο πράσινο.

    Κισσός: Το παραδοσιακό ξενοδοχείο Ατραπός προσφέρει μοναδικές στιγμές χαλάρωσης στον Κισσό.

    Άγιος Ιωάννης: Χτισμένο σε προνομιακή τοποθεσία, σε μία από τις διασημότερες παραλίες του Ανατολικού Πηλίου, τον Άγιο Ιωάννη, το Manthos Blue είναι ένα μοναδικό ξενοδοχείο για όσους θέλουν να συνδυάσουν βουνό και θάλασσα.

    Χορευτό: Χτισμένο αμφιθεατρικά σε μια ειδυλλιακή τοποθεσία, το Kallia Suites υπόσχεται μία αξέχαστη εμπειρία διακοπών με απόλυτη ιδιωτικότητα, ηρεμία και χαλάρωση με πανοραμική θέα στο Αιγαίο.

    Οι Sunrise Sea View Villas βρίσκονται σε προνομιούχα θέση στην άκρη του Χορευτού και μπροστά στη θάλασσα εξασφαλίζοντας απρόσκοπτη θέα στο Αιγαίο.

    Πουρί: Επιλέξτε τις όμορφες πετρόχτιστες κατοικίες του Villa Asterina που διαθέτει λάνθιστο κήπο και βεράντα με πανοραμική θέα στο πέλαγος.

    Άνω Γατζέα: Το Villa Amanti περιβάλλεται από το καταπράσινο τοπίο και προσφέρει παραδοσιακά καταλύματα με πλήρως εξοπλισμένη κουζίνα και θέα στον Παγασητικό.

    Καλά Νερά: Σε μια μαγευτική τοποθεσία, στους πρόποδες του νοτιοδυτικού Πηλίου, το συγκρότημα επιπλωμένων διαμερισμάτων Levantes Villas υπόσχεται μια άνετη διαμονή.

    Το ξενοδοχείο Πήγασος βρίσκεται στα 30 μέτρα από τη θάλασσα και διαθέτει 20 δωμάτια με τις ανέσεις που ζητάτε.

    Ο Ξενώνας Νιμπή προσφέρει επιπλωμένα διαμερίσματα μέσα σε ένα καταπράσινο κτήμα δίπλα στη θάλασσα, 1 χλμ. από το κέντρο του χωριού Καλά Νερά.

    Μηλιές: Στην ειδυλλιακή τοποθεσία στην οποία καταλήγει το τρενάκι του Πηλίου, ο Παλιός Σταθμός προσφέρει όμορφα και άνετα δωμάτια με θέα στη γαλήνια περιοχή.

    Βυζίτσα: Το Αρχοντικό Κόντου, το μεγαλύτερο και παλαιότερο αρχοντικό της περιοχής (χτίστηκε το 1792) διαθέτει 10 μοναδικά παραδοσιακά διακοσμημένα δωμάτια.

    Ανάμεσα στις Μηλιές και τη Βυζίτσα, μέσα στο καταπράσινο δάσος, ο ξενώνας Ραστώνη διαθέτει έξι περιποιημένα δωμάτια.

    Πινακάτες: Το πέτρινο Archontiko Sakali, χτισμένο σε υπερυψωμένη τοποθεσία στο χωριό, θα σας εντυπωσιάσει με τα μοναδικά διακοσμημένα δωμάτια και τις σουίτες του.

    Στον οικισμό του Αγίου Αθανασίου, μέσα σε ένα καταπράσινο περιβάλλον, το Elia Pilio Villas προσφέρει παραδοσιακές βίλες με πανοραμική θέα στον Παγασητικό.

    Άγιος Λαυρέντιος: Το συγκρότημα Δρυάδες προσφέρει ζεστή φιλοξενία με όλες τις ανέσεις σε ένα παλιό παραδοσιακό αρχοντικό του 1860 και ένα νεόδμητο κτήριο χτισμένο αμφιθεατρικά.

    Νεοχώρι: Το ατμοσφαρικό Αρχοντικό Μυτιληναίου θα γίνει το δικό σας προσωπικό καταφύγιο για ήρεμες και ποιοτικές διακοπές.

    Χόρτο: Σε μια πανέμορφη τοποθεσία, ανάμεσα σε ελαιώνες και πλούσια βλάστηση, το συγκρότημα παραδοσιακών διαμερισμάτων και βιλών Leda Village Resort αποτελεί το ιδανικό μέρος για αξέχαστες διακοπές.

    ΦΑΓΗΤΟ

    Στο Πήλιο ξέρεις ότι κάθε εποχή σε περιμένει μια θέση σε ένα τραπέζι, με θέα στον Παγασητικό ή στο Αιγαίο, από το οποίο δεν θα λείπουν ποτέ το σπετζοφάι και το ντόπιο τσίπουρο. Οι άνθρωποι εδώ μαγειρεύουν με μεράκι και μαεστρία, αντλώντας πρώτες ύλες από τον μεγάλο πλούτο του βουνού.

    Πορταριά: Στην κεντρική πλατεία της Πορταριάς, το πολύ καλό εστιατόριο Kritsa του ομώνυμου ξενώνα σερβίρει πιάτα μοναδικής νοστιμιάς που αποθεώνουν την τοπική κουζίνα.

    Σπετζοφάι

    Τρία χιλιόμετρα από την Πορταριά, στο Κάτω Κατηχώρι, οι Ορτανσίες είναι μια οικογενειακή ταβέρνα που σερβίρει απλό και νόστιμο σπιτικό φαγητό.

    Ζαγορά: Στην ταβέρνα Μεϊντάνι, εκτός από την εκπληκτική θέα στο βουνό και το Αιγαίο, θα απολαύσετε και νοστιμότατες τοπικές συνταγές από τα χέρια της έμπειρης μαγείρισσας κυρίας Νίκης.

    Τσαγκαράδα: Το εστιατόριο Αλέκα του ξενώνα Aleka's House αποτελεί κλασική αξία. Εδώ, οι τοπικές σπεσιαλιτέ μαγειρεύονται με έμπνευση και μεράκι.

    Στην κεντρική πλατεία του χωριού θα βρείτε τον Παράδεισο, μία από τις παλαιότερες ταβέρνες της περιοχής, ενώ στην πλατεία των Ταξιαρχών θα φάτε ωραία στο Καλύβι. Στον παλιό δρόμο για την παραλία του Μυλοποτάμου, ο Δειπνοσοφιστής έχει κουζίνα που συνδυάζει την τοπική παράδοση με τις μεσογειακές και διεθνείς γεύσεις.

    Κισσός: Το εστιατόριο Η Συνάντηση είναι μια εξαιρετική επιλογή για φαγητό στο χωριό Κισσός.

    Άγιος Λαυρέντιος: Στο γαλήνιο χωριό του Αγίου Λαυρεντίου, το εστιατόριο Δρυάδων Γεύσεις του ξενώνα Δρυάδες αποτελεί κλασική και αγαπημένη στάση.

    Νεοχώρι: Στο νότιο Πήλιο, στο δρόμο προς Λαύκο, αξίζει να κάνετε μια παράκαμψη στο Νεοχώρι για να φάτε στην ταβέρνα του Γερμανού που φημίζεται για τα κρεατικά της.

    Δείτε εδώ τις καλύτερες προτάσεις για φαγητό στο Πήλιο

    ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

    Πεζοπορία: Τα πανέμορφα μονοπάτια του Πηλίου είναι ο παράδεισος του φυσιολάτρη. Υπάρχουν δεκάδες χαραγμένα μονοπάτια που συνδέουν τα χωριά μεταξύ τους και με τις παραλίες. Ακόμα κι αν βρεθείτε στο Πήλιο το χειμώνα, αξίζει να περπατήσετε τα μονοπάτια που κατεβαίνουν προς τη θάλασσα. Η εικόνα των παραλιών χωρίς κόσμο είναι μαγευτική. Στα must η κλασική διαδρομή από την Τσαγκαράδα στην παραλία της Νταμούχαρης. Αξέχαστη θα σας μείνει και η πεζοπορία από τα Καλά Νερά μέχρι τις Μηλιές. Πιο απαιτητική διαδρομή και μία από τις ομορφότερες στο Βόρειο Πήλιο είναι αυτή από το χωριό Βενέτο για την Άνω Κερασιά, που γίνεται μέσα από δάσος με οργιώδη βλάστηση, τρεχούμενα νερά και άγριες ρεματιές. Εκτός από τα αξιοθέατα της φύσης εντυπωσιάζει η ιστορική Μονή Φλαμουρίου σε ένα ξέφωτο στο δάσος.

    Τσαγκαράδα, Πήλιο

    Ιππασία: Η ιππασία είτε σε ένα από τα παραδοσιακά λιθόστρωτα μονοπάτια, είτε ανάμεσα στο δάσος, σίγουρα θα σας μαγέψει. Απολαύστε μοναδικές διαδρομές στην πηλιορείτικη φύση ιππεύοντας ένα από τα εκπαιδευμένα άλογα που θα βρείτε στις φάρμες της περιοχής.

    Βόλτα με τον Μουτζούρη: Μία από τις πιο στενές σιδηροδρομικές γραμμές στον κόσμο (60 εκατοστά) φιλοξενεί τα 4 βαγόνια του «Μουτζούρη», όπως λεγόταν κάποτε το τραινάκι του Πηλίου, για να δηλώσει την ατμοκίνηση και τον καπνό που άφηνε στο πέρασμά του. Από τα Άνω Λεχώνια μέχρι τις Μηλιές η διαδρομή (συνολικού μήκους 15 χιλιομέτρων και χρόνου περίπου 90 λεπτών) είναι ορεινή, διασχίζοντας τις κατάφυτες πλαγιές, με την πυκνή βλάστηση από πλατάνια και πουρνάρια.

    Μουτζούρης, Πήλιο

    Σκι με θέα το Αιγαίο: Το Χιονοδρομικό Κέντρο Πηλίου Αγριόλευκες (2 χλμ. από τον οικισμό των Χανίων και 27 χλμ. από το Βόλο) αναπτύσσεται στο βουνό σε υψόμετρο 1.471 μ. Η κατάβαση γίνεται σε ένα πανέμορφο φυσικό τοπίο, ανάμεσα σε οξιές, αγριόλευκες, καστανιές και θέα στο Αιγαίο. Υπάρχουν 5 πίστες συνολικού μήκους 15 χλμ., καταφύγιο, αναψυκτήριο, εστιατόριο, ενοικιάσεις- πωλήσεις εξοπλισμού ειδών ski & snowboard και ιατρείο.

    Πήλιο: Το βουνό των εκπλήξεων
    Πήλιο: Το βουνό των εκπλήξεων
    Πήλιο: Το βουνό των εκπλήξεων
    Πήλιο: Το βουνό των εκπλήξεων
    Πήλιο: Το βουνό των εκπλήξεων
    Πήλιο: Το βουνό των εκπλήξεων
    Πήλιο: Το βουνό των εκπλήξεων
    Πήλιο: Το βουνό των εκπλήξεων
    Πήλιο: Το βουνό των εκπλήξεων

    Διαβάστε Επίσης

    gazzetta
    gazzetta insider reader insider