Travelgo
ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ
    sun-solid Αθήνα
    Mon 20°C
    Clear

    Ζαρούχλα: Ένας προορισμός-έκπληξη 2 ώρες από την Αθήνα

    BEST OF
    Κείμενο: Travelgo Team
    Ζαρούχλα: Ένας προορισμός-έκπληξη 2 ώρες από την Αθήνα

    Ένας μικρός επίγειος παράδεισος στην καρδιά του Χελμού.

    Σε περίπου δύο ώρες από την Αθήνα, μπορείς να βρεθείς σε ένα γραφικό μέρος που παντρεύει φυσικό τοπίο απαράμιλλου κάλλους, ηρεμία και φυσιολατρικές δραστηριότητες. Χτισμένη σε υψόμετρο 1.100 μέτρων στις πλαγιές του Χελμού και κρυμμένη μέσα σε καστανιές και έλατα, η Ζαρούχλα είναι αναμφίβολα ένα από τα ομορφότερα χωριά της Αχαΐας.

    Η βόλτα στο ήσυχο χωριό ακούγοντας τους ήχους των τρεχούμενων νερών θα σας μείνει αξέχαστη. Στον οικισμό θα βρείτε όμορφους ξενώνες και ταβέρνες για να απολαύσετε τοπικές γεύσεις, ενώ το βλέμμα σας θα τραβήξουν τα επιβλητικά πυργόσπιτα, μερικά από τα οποία έχουν συντηρηθεί, όπως ο Πύργος της Ζαρούχλας. Βυθισμένα στο δάσος μονοπάτια θα σας οδηγήσουν σε γοητευτικές γωνιές με μοναδική θέα προς το χωριό αλλά και τις κορυφές του Χελμού.

    Ζαρούχλα

    Η Ζαρούχλα αποτελεί ιδανική βάση για την εξερεύνηση της περιοχής. Μην φύγετε αν δεν επισκεφθείτε τη μαγευτική Λίμνη Τσιβλού (10 χλμ. από τη Ζαρούχλα), η οποία αποτελεί σημαντικό υγροβιότοπο με πλούσια χλωρίδα και πανίδα. Ανάμεσα στη λίμνη Τσιβλού και τη Ζαρούχλα μπορείτε να κάνετε στάσεις στα χωριά Αγία Βαρβάρα, Σόλος, Μεσορρούγι, Περιστέρα, Χαλκιάνικα και Βουνάκι. Αυτοί οι γαλήνιοι οικισμοί, στη σκιά του επιβλητικού Χελμού, θα σας κάνουν να εκτιμήσετε την αξία του παραδοσιακού.

     

    Μια παραμυθένια φυσική λίμνη

    Λίμνη Τσιβλού

    Σκαρφαλωμένη σε υψόμετρο 700 μέτρων, η λίμνη Τσιβλού δημιουργήθηκε το 1913, όταν από μια μεγάλη κατολίσθηση που προκλήθηκε στην περιοχή φράχτηκε η κοίτη του ποταμού Κράθη.

    Η λίμνη είναι περιτριγυρισμένη από πυκνά δάση και θεωρείται ένας σημαντικότατος υγροβιότοπος που φιλοξενεί πολλά είδη χλωρίδας και πανίδας.

    Το τοπίο μοιάζει να είναι βγαλμένο από παραμύθι όλες τις εποχές του χρόνου. Η περιοχή προσφέρεται για πλήθος δραστηριοτήτων, από πεζοπορία μέχρι ιππασία, mountain bike, ακόμη και διαδρομές με 4x4 που θα ενθουσιάσουν τους πιο περιπετειώδεις της παρέας.

    Δείτε το βίντεο με την υπέροχη λίμνη Τσιβλού

    Διαβάστε Επίσης

    gazzetta
    gazzetta insider reader insider