Travelgo
ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ
    sun-solid Αθήνα
    Fri 18°C
    Clouds

    7 αποδράσεις-εξπρές για το καλοκαίρι

    BEST OF
    7 αποδράσεις-εξπρές για το καλοκαίρι

    Τι θα λέγατε για μια μονοήμερη εκδρομή ή για ολιγοήμερες καλοκαιρινές διακοπές κοντά στην Αθήνα; Ιδού 7 ωραιότατοι προορισμοί, σε απόσταση αναπνοής από την Αθήνα, για σύντομες αποδράσεις που τα έχουν όλα: τέλειες παραλίες για βουτιές, καλό φαγητό, υπέροχα τοπία και χωριά που θα σας κλέψουν την καρδιά

    Όσο το καλοκαίρι προχωράει τόσο η όρεξη για διακοπές μεγαλώνει. Και η αλήθεια είναι πως φέτος η ανάγκη για σύντομες καλοκαιρινές αποδράσεις είναι πιο μεγάλη από ποτέ. Αν ψάχνεσαι για μια αναζωογονητική μονοήμερη εκδρομή για βουτιές και χαλάρωση, μια μίνι απόδραση για το Σαββατοκύριακο ή για ολιγοήμερες διακοπές κοντά στην Αθήνα έχουμε να σου προτείνουμε 7 προορισμούς, νησιωτικούς και στεριανούς, που απέχουν ελάχιστα από την Αθήνα και θα σε βοηθήσουν να γεμίσεις τις μπαταρίες σου και να αλλάξεις διάθεση.

    Κάρυστος

    Κάρυστος

    Ιδανική για ολιγοήμερη εκδρομή όσο και για διακοπές, η Κάρυστος είναι μια γοητευτική παραθαλάσσια κωμόπολη στο νοτιότερο άκρο της Εύβοιας, που προσφέρει έναν ακαταμάχητο συνδυασμό βουνού και θάλασσας. Εδώ μπορείς να φτάσεις από Ραφήνα μέσω Μαρμαρίου με το φέρι. Σε μία ώρα βρίσκεσαι στο Μαρμάρι και από εκεί η Κάρυστος απέχει δέκα λεπτά με αυτοκίνητο (εναλλακτικά, μπορείς να πας οδικώς από Χαλκίδα σε περίπου 2 ώρες). Μνημεία που μαρτυρούν την πλούσια ιστορία της περιοχής, μια υπέροχη φύση που προσφέρεται για συναρπαστικές δραστηριότητες και μια πλούσια ακτογραμμή δημιουργούν το ιδανικό σκηνικό για αξέχαστες διακοπές. Οι πολλές και όμορφες παραλίες της περιοχής (Κάβος, Ποτάμι, Γιαννίτσι, Αγία Παρασκευή κ.ά.) καλύπτουν κάθε γούστο. Αξίζει να επισκεφτείς το επιβλητικό Castello Rosso, το πιο σημαντικό αρχαίο μνημείο της Εύβοιας, σε απόσταση 4 χλμ. από την Κάρυστο. Οι λάτρεις της πεζοπορίας θα βρουν τον παράδεισο τους στο κατάφυτο όρος Όχη και στο περίφημο φαράγγι του Δημοσάρη.

    Λουτράκι

    Λουτράκι

    Αναγνωρισμένη λουτρόπολη από το 1925, τουριστικό θέρετρο γνωστό για τα ιαματικά λουτρά, τα μεταλλικά νερά του και το καζίνο του, το Λουτράκι σίγουρα αποτελεί μια ιδανική επιλογή για αποδράσεις-αστραπή, αφού απέχει μόλις 80 χλμ. από την Αθήνα. Αφού κάνεις τη βόλτα σου στον παραλιακό πεζόδρομο, σε απόσταση 15 χλμ. σε περιμένει ένα πανέμορφο τοπίο, εκείνο της Λίμνης Βουλιαγμένης (ναι, καλά διάβασες, υπάρχει Λίμνη Βουλιαγμένης και στην Κορινθία). Πρόκειται για μια φυσική λιμνοθάλασσα με υπέροχα νερά και αμμώδη παραλία. Κοντά της βρίσκεται ο αρχαιολογικός χώρος του Ηραίου, όπου τα ερείπια του αρχαίου ναού αφιερωμένου στη θεά Ήρα φτάνουν σχεδόν μέσα στη θάλασσα. Εδώ θα κάνεις τις βουτιές σου σε μια όμορφη μικρή παραλία μια ανάσα από τον αρχαιολογικό χώρο.

    Πόρτο Γερμενό

    Πόρτο Γερμενό

    Μια ανάσα από την Αθήνα, στα παράλια του Κορινθιακού κόλπου και στους πρόποδες του Κιθαιρώνα, το Πόρτο Γερμενό, με τις πέντε διαδοχικές παραλίες του και τα κρυστάλλινα νερά του, υπόσχεται μια υπέροχη μονοήμερη εκδρομή. Η πιο πολυσύχναστη παραλία είναι αυτή που αποκαλείται για ευνόητους λόγους «μεσαία παραλία», η οποία είναι βοτσαλωτή και με άφθονη σκιά από τα αρμυρίκια. Αξίζει να επισκεφθείς και το Προσήλι, που έχει εύκολη πρόσβαση, πεντακάθαρα νερά και είναι ιδανικά προστατευμένο από τους τοπικούς βόρειους άνεμους. Κι επειδή βουτιές χωρίς καλό φαγητό δεν γίνεται, στην περιοχή θα βρεις ωραία ταβερνάκια δίπλα στο κύμα για να απολαύσεις φρέσκο ψάρι, σπιτικούς μεζέδες και ό,τι λαχταράς.

    Τζια

    Τζια

    Η Τζια ή αλλιώς Κέα απέχει μόλις μία ώρα με το καράβι από το Λαύριο και είναι το πιο κοντινό κατοικήσιμο κυκλαδονήσι στην Αττική. Η Ιουλίδα, η πρωτεύουσα του νησιού, χτισμένη αμφιθεατρικά στους λόφους Κάστρου και Μύλων, ξεχωρίζει με την ιδιαίτερη ομορφιά της. Αν θέλεις να απολαύσεις το μπάνιο σου, κατευθύνσου βόρεια στο Γιαλισκάρι, μια παραλία με χρυσή αμμουδιά και γαλανά νερά, ή στο Σπαθί, στις Ποίσσες, στα Ξύλα, καθώς και στον Κούνδουρο. Αν χρειάζεσαι καλό φαγητό, πήγαινε μέχρι το Βουρκάρι, ένα παραδοσιακό ψαροχώρι που αποτελεί δημοφιλή προορισμό για τους ιστιοπλόους και για τους καλοφαγάδες. Το νησί φημίζεται και για τα μονοπάτια του. Η περιήγηση σε αυτά είναι μαγευτική, καθώς διασχίζοντάς τα περνάς μέσα από δάση με βελανιδιές και συναντάς παραδοσιακές πετρόκτιστες πηγές και γραφικά ξωκλήσια, καταλήγοντας σε μικρούς όρμους και σε υπέροχες παραλίες.

    Αίγινα

    Αίγινα

    Η Αίγινα αποτελεί μία από τις πιο κλασικές και αγαπημένες επιλογές για αποδράσεις εξπρές με θαλασσινή αύρα. Με ρομαντική ατμόσφαιρα που σε ταξιδεύει σε άλλη εποχή, γραφικά ψαροχώρια, σημαντικά αξιοθέατα, αρχαιολογικά μνημεία αλλά και μια πευκόφυτη ενδοχώρα ιδανική για πεζοπορία και βόλτες, το δεύτερο μεγαλύτερο νησί του Αργοσαρωνικού προσφέρει πολλές εναλλαγές. Βόλτες στην περατζάδα του λιμανιού με στάσεις για ουζομεζέδες και παγωτό φυστίκι, εξορμήσεις στην πευκόφυτη ενδοχώρα προς Αγία Μαρίνα, περίπατοι στην Παλιαχώρα, τη μεσαιωνική πρωτεύουσα του νησιού, επίσκεψη στον ναό της Αφαίας (η θέα από αυτό το σημείο είναι μαγευτική), αλλά και χαλάρωση με καφέ και φαγητό στο παραδοσιακό ψαροχώρι της Πέρδικας, θα γεμίσουν το πρόγραμμά σου.

    Σπέτσες

    Σπέτσες

    Ρομαντικές βόλτες με άμαξες, πεύκα που κατεβαίνουν μέχρι τα γαλαζοπράσινα νερά, αρχοντικά με ιστορία, μνημεία που μαρτυρούν τη μεγάλη ναυτική παράδοση και την ταυτισμένη με την Επανάσταση του ’21 ιστορία, κοσμική ζωή και συναρπαστικές δραστηριότητες που δεν τελειώνουν ποτέ. Το «νησί των αρωμάτων», όπως το ονόμασαν οι Ενετοί, ή Πιτυούσα -δηλαδή πευκόφυτη- όπως την αποκαλούσαν κατά την αρχαιότητα, ισορροπεί με επιτυχία ανάμεσα στον παραδοσιακό χαρακτήρα του και την κοσμοπολίτικη διάθεσή του. Με μεγάλο ατού την εύκολη πρόσβαση – δύο ώρες με δελφίνι από Πειραιά, 15 λεπτά από το Πορτοχέλι και με ferry boat, καΐκι ή θαλάσσιο ταξί από την Κόστα- οι Σπέτσες είναι πάντα το σταθερό, ιδανικό καταφύγιο όταν θέλεις να κάνεις μια ολιγοήμερη απόδραση με νησιώτικο αέρα.

    Σύρος

    Σύρος

    Η αρχοντική πρωτεύουσα των Κυκλάδων, η κοσμοπολίτικη Σύρος είναι ένα νησί που γοητεύει τον επισκέπτη σε κάθε του βήμα. Η πρωτεύουσα του νησιού, Ερμούπολη, έχει ζωή ανεξαρτήτως εποχής. Εδώ την παράσταση κλέβουν τα εντυπωσιακά κτήρια, το εμβληματικό Δημαρχείο, το ιστορικό θέατρο Απόλλων και η αριστοκρατική συνοικία Βαπόρια με τα όμορφα αρχοντικά. Φυσικά, δεν θα παραλείψεις να κάνεις μια βόλτα στο μαγευτικό μεσαιωνικό οικισμό της Άνω Σύρου που προσφέρει όμορφη θέα στο Αιγαίο και σε ταξιδεύει σε άλλες εποχές. Αν έχεις διάθεση και χρόνο για περισσότερες βόλτες, βάλε στο πρόγραμμα σου μια επίσκεψη στην Ποσειδωνία (γνωστή και ως Ντελαγκράτσια) με τις εξοχικές επαύλεις και τους κατάφυτους κήπους, 10 χλμ. από την Ερμούπολη, αλλά και στο γραφικό ψαροχώρι Κίνι, στα Χρούσσα ή στον Γαλησσά.

    Διαβάστε Επίσης

    gazzetta
    gazzetta insider reader insider