Travelgo
ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ
    sun-solid Αθήνα
    Fri 28.1°C
    Clouds

    Ψάθα: Ένας μικρός παράδεισος μία ώρα από την Αθήνα

    ΑΤΤΙΚΗ
    Κείμενο: Travelgo Team
    Ψάθα: Ένας μικρός παράδεισος μία ώρα από την Αθήνα

    Η παραλία της Ψάθας, μία από τις πιο όμορφες της Αττικής, αποτελεί ιδανικό προορισμό για όσους θέλουν να αλλάξουν παραστάσεις και να νιώσουν σαν σε διακοπές σε νησί. Η πρόσβαση γίνεται από τη διαδρομή Βίλια προς Ψάθα ή από τα Μέγαρα, μέσω της παραλιακής οδού του Αλεποχωρίου

    Μπορεί αυτή την περίοδο να ονειρευόμαστε διακοπές στα νησιά, αλλά και η Αττική έχει πανέμορφα μέρη και παραλίες που προσφέρονται για τα κοντινά μακροβούτια του καλοκαιριού. Κάποιες φορές ο... παράδεισος βρίσκεται πιο κοντά απ' ό,τι περιμένουμε.

    Ένα τέτοιο μέρος είναι η Ψάθα, ένας μικρός παράδεισος μόλις μία ώρα από την Αθήνα, που θα σας δώσει την αίσθηση ότι βρίσκεστε σε κάποιο νησάκι του Αιγαίου. Σε απόσταση 65 χλμ. δυτικά από το κέντρο της Αθήνας, δέκα λεπτά από το Αλεποχώρι, η Ψάθα είναι μία από τις ωραιότερες παραλίες της Αττικής. Η πρόσβαση στην παραλία γίνεται από τη διαδρομή Βίλια προς Ψάθα ή από τα Μέγαρα, μέσω της παραλιακής οδού του Αλεποχωρίου.

    Διαβάστε ακόμη:

    Η παραλία «διαμάντι» της Αττικής που θυμίζει νησί

    travelgo.gr
    Η Ψάθα είναι η ιδανική παραλία για μονοήμερη εκδρομή από την Αθήνα (Πηγή: Shutterstock)

    Πυκνά πευκοδάση ολόγυρα, πεντακάθαρα νερά και ψιλό πολύχρωμο βοτσαλάκι συνθέτουν το σκηνικό σε αυτή την τεράστια και ωραία παραλία του Κορινθιακού κόλπου, που αποτελεί ιδανική επιλογή για μια αναζωογονητική μονοήμερη εκδρομή από την Αθήνα. Ταβέρνες που σερβίρουν φρέσκο ψάρι, καφέ και ουζερί πάνω στο κύμα συμπληρώνουν το σκηνικό. Αξίζει να μείνετε μέχρι αργά για να απολαύσετε το ηλιοβασίλεμα! Εάν πάλι θέλετε να μείνετε 2-3 μέρες για μίνι διακοπές, τότε θα βρείτε αρκετά παραθαλάσσια καταλύματα για τη διαμονή σας στην Ψάθα.

    Το μόνο σίγουρο είναι ότι όποιος πηγαίνει για πρώτη φορά στην Ψάθα, επιστρέφει με την πρώτη ευκαιρία. 

    Το βίντεο του Tasos Fotakis DroneWorks μάς μεταφέρει στην Ψάθα και μας βάζει σε πειρασμό για μια μικρή καλοκαιρινή απόδραση.

    Διαβάστε ακόμη:

    Διαβάστε Επίσης

    gazzetta
    gazzetta insider reader insider