Travelgo
ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ
    sun-solid Αθήνα
    Wed 19.4°C
    Dust

    4 ωραίες ιδέες για μονοήμερη εκδρομή στην Αττική

    BEST OF
    Κείμενο: Travelgo Team
    4 ωραίες ιδέες για μονοήμερη εκδρομή στην Αττική

    Αποδράσεις της τελευταίας στιγμής για να μην κλειστείτε μέσα.

    Έχετε όρεξη να πεταχτείτε κάπου κοντινά για να απολαύσετε καθαρό αέρα και άφθονες εικόνες φύσης; Οι αυθόρμητες εκδρομές, χωρίς ιδιαίτερο προγραμματισμό, είναι πολλές φορές και οι καλύτερες. Υπάρχουν τόσα όμορφα μέρη μια ανάσα από την Αθήνα τα οποία είναι ό,τι πρέπει αν δεν υπάρχει budget και δεν θέλουμε να απομακρυνθούμε πολύ από την πόλη. Βάλτε άνετα ρούχα και ξεκινήστε με ωραία διάθεση για μια αναζωογονητική μονοήμερη εκδρομή σε κάποιο από τα παρακάτω μέρη.

    Σούνιο-Λαύριο

    Σούνιο: Ο ναός του Ποσειδώνα

    Στο νοτιότερο άκρο της Αττικής, σε απόσταση περίπου 70 χλμ. από την Αθήνα, το Σούνιο αποτελεί πάντα μια καλή ιδέα για εκδρομή. Ο ναός του Ποσειδώνα, σκαρφαλωμένος στα απόκρημνα βράχια του ακρωτηρίου να κοιτάζει την θάλασσα του Αιγαίου, και το υπέροχο φυσικό τοπίο ασκούν μια γοητεία που καθηλώνει κάθε επισκέπτη. Από εδώ, η θέα της ακτογραμμής και των γειτονικών νησιών είναι μαγική. Πέρα από τον αρχαιολογικό χώρο Σουνίου, σας προτείνουμε να επισκεφθείτε το «Χάος», ένα εντυπωσιακό βάραθρο βάθους 55 μ. και διαμέτρου 120 μ., που βρίσκεται στον Εθνικό Δρυμό Σουνίου (για να φτάσετε εκεί θα ακολουθήσετε από το Λαύριο τις πινακίδες για το χωριό Άγιος Κωνσταντίνος και στη συνέχεια εκείνες προς Χάος και Αγία Τριάδα). Μια ημερήσια εξόρμηση στο Σούνιο μπορεί να συνδυαστεί και με μια βόλτα στο Λαύριο. Αφού περπατήσετε ανάμεσα σε νεοκλασικά και αναστηλωμένα ιστορικά βιομηχανικά κτήρια, θα αράξετε στο λιμάνι για καφέ, φαγητό και ποτό με θέα στα ιστιοπλοϊκά.

    Στάσεις για φαγητό: Στο Ακρογιάλι με την τέλεια θέα στο ναό του Ποσειδώνα και στη φημισμένη ψαροταβέρνα Συρτάκι. Στο Λαύριο, ο Πεζόδρομος αποτελεί μια από τις καλύτερες επιλογές για φαγητό.

    Λίμνη Μαραθώνα

    Λίμνη Μαραθώνα

    Σε απόσταση περίπου 35 χλμ. από το κέντρο της Αθήνας, η τεχνητή λίμνη του Μαραθώνα αποτελεί ιδανική επιλογή για μίνι αποδράσεις μακριά από τη ρουτίνα της πόλης. Όλες τις εποχές αξίζει, αλλά την άνοιξη είναι το κάτι άλλο. Απλώνεται σε μια έκταση 2.450 στρεμμάτων και συγκαταλέγεται ανάμεσα στους σημαντικότερους υγρότοπους της Αττικής. Για την ιστορία, η λίμνη σχηματίστηκε από την ανέγερση του φράγματος του Μαραθώνα στη συμβολή των χειμάρρων Χαράδρου και Βαρνάβα και ήταν το κυριότερο απόθεμα νερού για την ύδρευση της Αθήνας από το 1931 μέχρι το 1959. Αν θέλετε λίγο περισσότερη δράση, μπορείτε να κάνετε το γύρο της λίμνης με ποδήλατο ή πεζοπορία στο όμορφο Φαράγγι της Οινόης.

    Στάσεις για φαγητό: Το Fragma αποτελεί κλασική στάση για καφεδάκι, φαγητό και ποτό με υπέροχη θέα στη λίμνη. Στον Μαραθώνα, καλό παραδοσιακό φαγητό θα βρείτε στο Αρχοντικό του Λέκκα και στον Λούλα.

    Πάρνηθα-Λίμνη Μπελέτσι

    Λίμνη Μπελέτσι, Πάρνηθα

    Μια βόλτα στην Πάρνηθα είναι πάντα ανανεωτική και ξυπνάει εξερευνητικές διαθέσεις σε όσους αγαπούν τα βουνά και λατρεύουν τη φύση. Η Πάρνηθα διαθέτει ένα πλούσιο δίκτυο μονοπατιών, προσφέρει πολλές ευκαιρίες για δραστηριότητες και κρύβει αρκετές εκπλήξεις. Στις ανατολικές πλαγιές της, σε υψόμετρο 600 μέτρων, βρίσκεται μια μικρή τεχνητή λίμνη που πολλοί δεν γνωρίζουν. Η Λίμνη Μπελέτσι δημιουργήθηκε την περίοδο 1972-1975, ενώ γύρω της εκτείνεται η Ιπποκράτειος Πολιτεία των Αφιδνών. Το γαλήνιο, καταπράσινο τοπίο δύσκολα θα αφήσει κάποιον ασυγκίνητο. Πάπιες, κύκνοι, χελώνες και βατραχάκια βρίσκουν καταφύγιο εδώ. Μπορείτε να κάνετε πικνίκ σε κάποιο από τα υψώματα περιμετρικά της λίμνης ή πεζοπορία στα μονοπάτια τριγύρω.

    Στάσεις για φαγητό: H ταβέρνα του Αγίου Μερκουρίου, κοντά στο φυλάκιο της Βαρυμπόμπης, αποτελεί αγαπημένη στάση για καλοφαγάδες. Φημισμένη είναι και η ταβέρνα Λάμπρος στο Κατσιμίδι.

    Ελευσίνα

    Ελευσίνα

    Σε απόσταση μόλις 20 χλμ. από την Αθήνα, η Ελευσίνα είναι μια πόλη με αξιόλογα μνημεία και μεγάλη ιστορία. Προσιτή αλλά ταυτόχρονα ανεξερεύνητη και μυστηριακή. Ο εντυπωσιακός αρχαιολογικός χώρος της- ένας από τους σημαντικότερους της Ελλάδας- αποτελεί από μόνος του αφορμή για μια μονοήμερη εκδρομή. Το ιερό της Ελευσίνας υπήρξε ένα από τα σπουδαιότερα λατρευτικά κέντρα του αρχαίου κόσμου. Αξίζει ωστόσο να ανακαλύψετε και τη σύγχρονη πλευρά αυτής της πόλης, που ανακηρύχθηκε Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης για το 2021. Στον πεζόδρομο της Νικολαΐδου και στους γύρω δρόμους, θα βρείτε ωραία στέκια για φαγητό και για να πιείτε το ουζάκι σας.

    Στάσεις για φαγητό: Μετά τις βόλτες σας, πιάστε τραπέζι στο Ρακούν (τσιπουράδικο με τα όλα του) ή στο μικρό και ζεστό μεζεδοπωλείο Αποσπερίτης.

    4 ωραίες ιδέες για μονοήμερη εκδρομή στην Αττική
    4 ωραίες ιδέες για μονοήμερη εκδρομή στην Αττική

    Διαβάστε Επίσης

    gazzetta
    gazzetta insider reader insider