Travelgo
ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ
    sun-solid Αθήνα
    Sat 15.1°C
    Clouds

    Οι 5+1 ψαγμένες παραλίες της Αττικής

    BEST OF
    Κείμενο: Travelgo Team
    Οι 5+1 ψαγμένες παραλίες της Αττικής

    Όσο κι αν δεν το πιστεύεις, η Αττική κρύβει μικρούς παραδείσους που θυμίζουν εκείνες τις παραλίες στα νησιά που ονειρεύεσαι να πας. Ιδού 6 πανέμορφες και καλά κρυμμένες παραλίες της Αττικής που σε περιμένουν να βουτήξεις στα γαλανά και πεντακάθαρα νερά τους.

    Εσύ ξέρεις ποιο είναι το «Μικρό Πήλιο» της Αττικής, ποια παραλία θυμίζει το «Ναυάγιο» της Ζακύνθου, ποια το «Πόρτο Κατσίκι» της Λευκάδας και τί είναι πια αυτό το «Τσίου»;

    Σχεδόν μια ώρα από το κέντρο της Αθήνας, βρίσκονται μερικές από τις πιο μαγευτικές παραλίες της Αττικής για... λίγους και καλούς.

    Ορισμένες από αυτές καλά κρυμμένες, παραμένουν αθέατες στα μάτια των περαστικών και περιμένουν τους μυημένους για να τους αποκαλύψουν τα γαλαζοπράσινα νερά τους και το άγριο αλλά καταπράσινο (τις περισσότερες φορές) τοπίο που τις περιβάλλει.

    Οι ψαγμένες παραλίες της Αττικής θα σε αποζημιώσουν για το κυνήγι της εξερεύνησης και τον ιδρώτα που έχυσες μέχρι να πατήσεις αμμουδιά, ενώ τα κρυστάλλινα νερά και το απέραντο γαλάζιο που ανοίγεται μπροστά σου θα σε ταξιδέψει νοερά σε κάποιο από τα πανέμορφα νησιά μας.

    Αλθέα ή Σκαλάκια

    Αλθέα ή Σκαλάκια

    Ο όμορφος κολπίσκος της Αλθέας σε περιμένει για βουτιές και κολύμπι σε καθαρά νερά, λίγο μετά την εκκλησία της Αγίας Μαρίνας, στο 176ο χλμ. της λεωφόρου Αθηνών-Σουνίου.

    Απαραίτητη προϋπόθεση βέβαια είναι να μην την προσπεράσεις, καθώς δεν φαίνεται από το δρόμο. Έτσι, μόλις δεις την πινακίδα «Οικισμός Αλθέα» στρίβεις δεξιά στο στενό δρομάκι και παρκάρεις στο μικρό πλάτωμα.

    Η παραλία πήρε το όνομα «Σκαλάκια» από τα σκαλιά που πρέπει να κατέβεις για να βρεθείς στην αμμουδιά.

    Αξίζει να γνωρίζεις ότι η θάλασσα βαθαίνει σχετικά γρήγορα, ενώ αν αναζητάς σκιά, χρήσιμο θα είναι να έχεις μαζί τη δική σου ομπρέλα θαλάσσης.

    Ο μικρός κολπίσκος δίπλα στον Άγιο Νικόλαο Αναβύσσου

    Ο μικρός κολπίσκος δίπλα στον Άγιο Νικόλαο Αναβύσσου

    Δίπλα στην πασίγνωστη παραλία του Αγίου Νικολάου στην Ανάβυσσο, υπάρχει ένας «κρυμμένος» κολπίσκος ιδανικός για εκείνους που αναζητούν την ησυχία και prive καταστάσεις.

    Για να βρεις τη μυστική αυτή παραλία πρέπει να ανηφορίσεις το λόφο όπου βρίσκεται το ομώνυμο ξωκλήσι και να ακολουθήσεις το δεξί μονοπάτι που υπάρχει από την πίσω πλευρά. Αυτό θα σε βγάλει σε έναν αθέατο κολπίσκο με κρυστάλλινα νερά, περιτριγυρισμένο από βράχια, που ζήτημα είναι αν χωράει πάνω από τρεις παρέες.

    Μετά από μια προσεκτική κατάβαση θα απολαύσεις τις βουτιές σου σε μια παραλία που θυμίζει κυκλαδίτικο νησί.

    Παραλία Λιμανάκι

    Παραλία Λιμανάκι

    Λένε ότι θυμίζει το «Ναυάγιο» της Ζακύνθου σε μικρογραφία και μάλλον έχουν δίκιο.

    Τα γαλαζοπράσινα νερά και η αμμουδερή ακτή που περιτριγυρίζεται από κάθετους βράχους σε ταξιδεύει μέχρι τη μαγευτική και ξακουστή παγκοσμίως παραλία της Ζακύνθου.

    Το Λιμανάκι βρίσκεται στη Ραφήνα και για να φτάσεις στην παραλία θα ακολουθήσεις το παραλιακό μονοπάτι, για αυτό φρόντισε να προμηθευτείς τα απαραίτητα για να απολαύσεις ξέγνοιαστα τη θάλασσα, το μπάνιο και το τοπίο.

    ΚΑΠΕ Λεγραινά

    ΚΑΠΕ Λεγραινά

    Μπορεί τα τελευταία χρόνια να έχει πάψει να είναι μια από τις «κρυμμένες» και σχετικά άγνωστες παραλίες της Αττικής αλλά παραμένει μια από τις ομορφότερες και πιο ξεχωριστές.

    Παλαιότερα, για να τη βρούμε οι περισσότεροι, βάζαμε σημάδι την μπλε πινακίδα που έγραφε «Ιδιοκτησία ΚΑΠΕ» από όπου και πήρε το όνομά της. Ο χωματόδρομος που βρίσκαμε μπροστά μας, μας οδηγούσε σε ένα αυτοσχέδιο πάρκινγκ όπου αφήναμε το αυτοκίνητο για να κατεβούμε τα 99 σκαλιά και να φτάσουμε επιτέλους στον παράδεισο με τα γαλαζοπράσινα, βαθιά νερά που σε πολλούς θυμίζει κάτι από «Πόρτο Κατσίκι» της Λευκάδας.

    Πλέον η παραλία ΚΑΠΕ, λίγο πριν το Σούνιο, αποτελεί έναν από τους δημοφιλέστερους προορισμούς για να απολαύσουν οι κάτοικοι της Αττικής το μπάνιο τους. Μάλιστα στην αρχή των σκαλοπατιών, που πλέον είναι σε καλύτερη κατάσταση από ό,τι παλαιότερα, υπάρχει και καντίνα για να δροσιστείς ή να χορτάσεις με όλα τα απαραίτητα.

    Αν ωστόσο θέλεις να απολαύσεις πιο ήσυχα τις βουτιές σου, μπορείς μέσα από το νερό να περάσεις στον διπλανό και εξίσου μαγευτικό κολπίσκο τον οποίο προτιμούν όσοι θέλουν να κάνουν γυμνισμό.

    Μικρό Πήλιο

    Μικρό Πήλιο

    Όπως προδίδει και η ονομασία της, η πανέμορφη αυτή παραλία της Αττικής θυμίζει τις μαγευτικές παραλίες που συναντά κανείς στο Πήλιο.

    Πεύκα που φτάνουν μέχρι την παραλία και δίνουν το χρώμα τους στα καταπράσινα νερά, βότσαλο, ακόμα και φαράγγι, σε κάνουν να νομίζεις ότι βρίσκεσαι διακοπές μακριά από την Αθήνα.

    Η παραλία βρίσκεται μεταξύ της παραλίας των Αγίων Αποστόλων (στα νότια) και της παραλίας Βαρνάβα. Ωστόσο η πρόσβαση σε αυτή είναι περιπετειώδης καθώς γίνεται είτε με σκάφος είτε με πεζοπορία, για να μην πούμε canyoning, στο φαράγγι.

    Τσίου

    Τσίου

    Κάτι μας λέει ότι πολύ σύντομα η παραλία Τσίου του Λαυρίου θα πάψει να είναι από τους «κρυμμένους θησαυρούς» της Αττικής για μπάνιο, αφού τον τελευταίο καιρό έχει αποκτήσει ιδιαίτερη προβολή ενώ έχουν δημοσιοποιηθεί και οι συντεταγμένες της στους χάρτες του google maps, αφού μόνο έτσι μπορεί να τη βρει όποιος ενδιαφέρεται.

    Για να φτάσεις εκεί που δεν ακούς τίποτα άλλο παρά μόνο τον παφλασμό της θάλασσας και το μάτι σου χορταίνει από το απέραντο γαλάζιο του Σαρωνικού που απλώνεται μπροστά σου, θα χρειαστεί να κατευθυνθείς προς Λαύριο ακολουθώντας την πινακίδα «Ακρωτήρι». Αφού παρκάρεις το αυτοκίνητο, θα περπατήσεις στο μονοπάτι που κατεβαίνει προς τη θάλασσα και σε λίγα λεπτά θα βρεθείς σε μια μικρή και άγριας ομορφιάς παραλία. Οι βράχοι γύρω σου θα σου προσφέρουν τη σκιά που επιθυμείς, ενώ την ίδια στιγμή τα γαλανά νερά θα σου κλείνουν προκλητικά το μάτι. Καλώς ήρθες στην παραλία «Τσίου».

    Διαβάστε Επίσης

    gazzetta
    gazzetta insider reader insider