Travelgo
ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ
    sun-solid Αθήνα
    Fri 15.5°C
    Clouds

    Καταρράκτης Βαλανάρη: Ένας μικρός παράδεισος μόλις 30 λεπτά από το κέντρο της Αθήνας

    ΑΘΗΝΑ
    Κείμενο: Travelgo Team
    Καταρράκτης Βαλανάρη: Ένας μικρός παράδεισος μόλις 30 λεπτά από το κέντρο της Αθήνας

    Απολαύστε μια πτήση με drone πάνω από τον εντυπωσιακό διπλό καταρράκτη του Βαλανάρη, στο Ντράφι Πεντέλης – Ένα μέρος που δεν φαντάζεσαι ότι βρίσκεται μια ανάσα από την Αθήνα

    Ποιος είπε ότι οι εκδρομές για να είναι ωραίες πρέπει να είναι μακρινές; Υπάρχουν αρκετά όμορφα μέρη στην Αττική που βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής από το κέντρο της Αθήνας και είναι ό,τι πρέπει για να αλλάξετε παραστάσεις και να γεμίσετε τις μπαταρίες μας.

    Αν η Έδεσσα σάς πέφτει λίγο μακριά για να θαυμάσετε τους ξακουστούς καταρράκτες της, τότε ίσως θα μπορούσατε να αρκεστείτε σε μια βόλτα έως τη νότια πλευρά της Πεντέλης (λίγα μέτρα κάτω από την Λεωφόρο Αχαιών) για να γνωρίσετε τον υπέροχο καταρράκτη Βαλανάρη στο Ντράφι.

    Διαβάστε ακόμη:

    Ο εντυπωσιακός διπλός καταρράκτης της Πεντέλης

    travelgo.gr
    Πηγή: Travel Inspiration

    Ο 6 μέτρων καταρράκτης σχηματίζεται από το ρέμα του Βαλανάρη, μία από τις τελευταίες άγριες ρεματιές που βρίσκονται κοντά στην Αθήνα (είναι επίσης γνωστό ως Λυκόρεμα, Βαθύρεμα και Μεγάλο Ρέμα). Πρόκειται για έναν υπέροχο «υδάτινο δρόμο» που καταλήγει στο Μεγάλο Ρέμα της Ραφήνας, αφού πρωτίστως ενωθεί με τα νερά πολλών άλλων ρεμάτων της Ανατολικής Αττικής.

    travelgo.gr
    Πηγή: Travel Inspiration

    Το ρέμα έχει νερό όλο τον χρόνο, ενώ ανάλογα με τις βροχές ο καταρράκτης αλλάζει μορφή. Έτσι όταν τα νερά λιγοστεύουν δημιουργούνται δύο δίδυμοι καταρράκτες, ενώ όταν βρέχει πολύ, το ρέμα μετατρέπεται σε δυνατό χείμαρρο.

    Δείτε τον καταρράκτη Βαλανάρη από ψηλά στο βίντεο του Travel Inspiration

    Πώς θα πάτε

    Οι καταρράκτες βρίσκονται μόλις λίγα μέτρα κάτω από τη Λεωφόρο Αχαιών, στη μέση περίπου της μεγάλης ευθείας της λεωφόρου. Για να φτάσετε μέχρι εκεί, θα χρειαστεί να περπατήσετε μια πολύ μικρή χωμάτινη κατηφορική διαδρομή περίπου 100 μέτρων - με προσοχή όμως, γιατί είναι σχετικά απότομη. Προς το τέλος της διαδρομής, πρέπει απλά να αποφασίσετε εάν θέλετε να βρεθείτε στη βάση ή στην κορυφή των καταρρακτών.

    Τόσο η ρηχή λίμνη που σχηματίζεται από τα τρεχούμενα νερά, όσο και η μικρή φυσική πισίνα στην κορυφή του καταρράκτη, δημιουργούν το ιδανικό σκηνικό για μια μίνι αναζωογονητική απόδραση από το κέντρο της Αθήνας.

    Διαβάστε ακόμη:

    Διαβάστε Επίσης

    gazzetta
    gazzetta insider reader insider