Travelgo
ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ
    sun-solid Άρτα
    Mon 15.8°C
    Clouds

    Κορωνησία Άρτας: Το νησάκι του Αμβρακικού με την ιδιαίτερη ομορφιά

    ΑΡΤΑ
    Κείμενο: Travelgo Team
    Κορωνησία Άρτας: Το νησάκι του Αμβρακικού με την ιδιαίτερη ομορφιά

    Μόλις 25 χλμ. από την πόλη της Άρτας θα συναντήσετε ένα γραφικό ψαροχώρι που μοιάζει να επιπλέει στο νερό. Ο λόγος για την Κορωνησία που βρίσκεται στο κέντρο του Αμβρακικού Κόλπου και συνδέεται με τη στεριά με μια λωρίδα γης.

    Αν ποτέ βρεθείτε στην περιοχή της Άρτας και σας προτείνουν να επισκεφθείτε την Κορωνησία, μην χάσετε την ευκαιρία. Πρόκειται για ένα χωριό - ζωγραφιά στη μέση του υγρότοπου του Αμβρακικού. Ένα μέρος που ειδικά αν το δει κανείς από ψηλά, μπορεί να καταλάβει την ομορφιά του.

    Για να φτάσετε στο γραφικό αυτό ψαροχώρι, που απέχει περίπου 25 χιλιόμετρα από την πόλη της Άρτας, πρέπει να διασχίσετε μία στενή λωρίδα γης ανάμεσα σε δύο λιμνοθάλασσες, της Λογαρού και του Τσουκαλιού. Η διαδρομή θα σας προσφέρει μαγικές εικόνες. Το νησάκι φημίζεται για τη φυσική του ομορφιά, αλλά και για τις ψαροταβέρνες του και αποτελεί έναν εναλλακτικό και ήρεμο προορισμό ειδικά για τους φυσιολάτρες.

    Κορωνησία Άρτας: Ένα γραφικό ψαροχώρι που αξίζει να ανακαλύψετε

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Η Κορωνησία βρίσκεται στο κέντρο του Αμβρακικού Κόλπου, ενός από τους σημαντικότερους υγροβιότοπους της χώρας. Όσοι την επισκέπτονται μένουν εντυπωσιασμένοι από τη διαδρομή, από το φυσικό περιβάλλον και από τη γραφικότητα του οικισμού. Τα σπίτια αναπτύσσονται κυκλικά πάνω σε μικρό ύψωμα και με θέα προς την κλειστή θάλασσα, ενώ οι βάρκες αράζουν στο λιμανάκι, εφοδιάζοντας τις ψαροταβέρνες με φρέσκα ψάρια και θαλασσινά (μην παραλείψετε να δοκιμάσετε τις περίφημες γαρίδες Αμβρακικού).

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Πέρα από το φυσικό περιβάλλον, αξίζει να αφιερώσετε λίγο χρόνο για να επισκεφθείτε το βυζαντινό ναό της Παναγιάς της Κορωνήσιας που χρονολογείται από τον 7ο (κατά άλλους τον 10ο) αιώνα και παραπέμπει σε σπάνιο τύπο του σταυροειδούς ημιεγγεγραμμένου με τρούλο ναού.

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Η Κορωνησία αποτελεί ιδανικό προορισμό και για παρατήρηση πουλιών. Ειδικότερα, στη λιμνοθάλασσα Τσουκαλιό αναπαράγονται περίπου 35 ζευγάρια του αργυροπελεκάνου που θεωρείται απειλούμενο είδος. Πρόκειται για το σπανιότερο είδος πελεκάνου και το μεγαλύτερο υδρόβιο πουλί του κόσμου.

    Αμβρακικός Κόλπος: Ένας σπάνιος υγρότοπος

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Εθνικό Πάρκο από το 2008, ο Αμβρακικός κόλπος είναι ένας από τους σημαντικότερους υγρότοπους της Ελλάδας και της Ανατολικής Μεσογείου. Οι βασικοί δημιουργοί του τεράστιου υγρότοπου του Αμβρακικού είναι οι δύο μεγάλοι ποταμοί που εκβάλλουν στον κόλπο, ο Άραχθος και ο Λούρος. Η θέση και η μορφή του κόλπου δημιουργούν μια μεγάλη (400 τετρ. χλμ) και προστατευμένη θάλασσα με πλούσια και ποικίλη παράκτια ζώνη. Μεγάλες και μικρές λιμνοθάλασσες, μακρόστενες χαμηλές λουρονησίδες που χωρίζουν τις λιμνοθάλασσες από τη θάλασσα, πάνω από 295 ειδή πουλιών, διάσπαρτα μνημεία, πόλεις και χωριά που απλώνονται σε τρεις περιφερειακές ενότητες, προσφέρουν στον επισκέπτη εικόνες σπάνιας ομορφιάς.

    Μια βόλτα με drone πάνω από την Κορωνησία Άρτας

    Διαβάστε Επίσης

    gazzetta
    gazzetta insider reader insider